вода в багажника - помощ!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

вода в багажника - помощ!

Мнение от metodi80 » 25 Юни 2008, 21:42

Здравейте на всички....
На скоро си купих БМВ 318i ( E36 с двигател М43 ,97 г.). Количката ми е супер- няма такъв хубавец (предпочитам да мисля за него в мъжки род :) и нямам думи да изразя колко му се радвам :)) Имам обаче един проблем. Още когато я купих забелязах че в багажника под резервната гума имаше вода колкото 1 мм, както и под акумулатора (деня преди да я купя е имало проливен дъжд и колата е била карана в него). След като подсуших и изчистих багажника (ден след като я купих), огледах хубаво от долу дали не е прогнило ,както и от въре уплътненият и самия багажник и няма никъде гнило и дупки ,уплътненията са перфектни единственото което забелязах и от където предполагам че е влязла водата са две малки гумени уплътнеия (кръгли) под резервната гума и едно под акумулатора.Уплътнението под резервната гума е леко цепнато в средата и през него ясно се вижда просвет когато се светне с фенерче от долу на колата ,другото уплътнение ,което е под акомулатора видимо е здраво (не се забелязват цепнатини по него). Аз буквално ги залях със силикон и двете за да съм сигурен че няма да влиза вода през тях. След това няколко пъти ходя на авто мивка и ги карам момчетата да мокрят здраво от към багажника за да видя дали пуска вода от някъде - но вода в багажника няма.Проверих си и уплътненията на стоповете и самите стопове дали няма вода в тях и дали не пропуска през тях но са си сухи и уплътненията са здрави.Та въпроса ми е за какво служат тези гумени джаджи? Грешно ли е че ги затиснах със силикона? Възможно ли е ако са пробити (както в случая е едното ) да влиза вода през тях? Моля помагайте!!!! :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 25 Юни 2008, 22:51

На повечето коли, които съм виждал служат за отводняване. Натискат се пинчетата, повдигат се нагоре и водата се отцежда. Само веднъж ми се е налагало да ги ползвам. Баща ми беше носил една 10л. туба вода в багажника, която се беше отворила. Едва ли от там влиза вода... странно е!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: остъклена тераса
Мечтае да кара: open wheeler

Мнение от dobo-is » 26 Юни 2008, 0:04

колега сигурен съм че не е от дъжд или автомивки тая твойта вода :!:
наще мили автоджамбазчета имат грозния навик да мият вътре направо със пароструйката,особенно багажниците и уплатненията и около тях на цялата кола-всеки ден го виждам със очите си тва грозно деяние,плод на болен автоджамбазки мозък (или бледо гладко копие на мозък) :!:
няма дерт че си запечатъл отливните тапи :!:
споко баце,карай си колата и си гледай живота :!:
пък елементарни създания като горепосочените ще има и след нас :D
brillantrot team
Изображение Изображение Изображение Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 26 Юни 2008, 1:20

Аз пък до колкото бях запознат отворите с тапи били технологични отвори т.е. там където я е държал робота на конвейра докато са я зглобявали.Варианта за отводняване звучи доста по-добре.

Потребител
Аватар
Кара: e46, 328CI

Re: вода в багажника - помощ!

Мнение от dimiteto » 02 Окт 2009, 23:59

Здравейте, и в моя багажник след всеки дъжд точно над левия калник влиза вода и подгизва плата. Установих, че водата капе от една дупчица точно над калника, а като бутна тверка в нея ннадигам кората с колоните в купето. Как се стича тази вода от там? Някой знае ли как да отстраня проблема?
Благодаря ви предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 03 Окт 2009, 0:18

колега темата е от преди 1 година и кусур ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 03 Окт 2009, 1:21

dimiteto написа:Здравейте, и в моя багажник след всеки дъжд точно над левия калник влиза вода и подгизва плата. Установих, че водата капе от една дупчица точно над калника, а като бутна тверка в нея ннадигам кората с колоните в купето. Как се стича тази вода от там? Някой знае ли как да отстраня проблема?
Благодаря ви предварително.

Колега вероятно проблема ти е в отдушниците на багажника ..... Значи, махаш кората дето е от страни и зад нея ще видиш една пластмасова решетка (дълга около 20 см и широка около 10).... Тази решетка е покрита от външната страна със едни гумени менбрантки , които са подвижни , за да може да "диша" багажника от там .... Тези гумени менбранки с годините остаряват и се късат и когато тези менбранки (две на борй) ги няма , водата може спокойно да влиза през пластмасовата решетка в багажника..... Тази пластмасова решетка се сваля (издърпва се на вътре ) и след това трябва да измислиш със какво ще заместиш гумените менбранки (ако са скъсани или .липсват). Съвсем на скоро правих точно това по моята кола , защото и аз забелязвах ,че след автомивка имаше съвсем малки капки вода. Аз си реших проблема като си поръчах тук в един цех за пластмаси да ми направят подобни менбранки (фактически от малко по плътен найлон), но принципно не е проблем да се изрежат и в домашни условия (примерно от мушама) и да се залепят там със силикон или нещо друго .... Съжалявам , че нямам снимки от процедурата , за да е по прегледно за какво става въпрос ...

П.С. А тази тема съм я пускал преди 1 година ... за тези тапи на багажника .... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 03 Окт 2009, 7:59

яко силикон и се запушват - това лято и с тоя проблем се сбъсках
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e46, 328CI

Мнение от dimiteto » 03 Окт 2009, 11:29

Мерси много за изчерпателния отговор. Аз само това намерих. Явно не съм търсил достатъчно. Ще видя пак.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Мнение от kichuka » 02 Мар 2013, 18:04

metodi80 написа:
dimiteto написа:Здравейте, и в моя багажник след всеки дъжд точно над левия калник влиза вода и подгизва плата. Установих, че водата капе от една дупчица точно над калника, а като бутна тверка в нея Тази пластмасова решетка се сваля (издърпва се на вътре ) и след това трябва да измислиш със какво ще заместиш гумените менбранки (ако са скъсани или .липсват). Съвсем на скоро правих точно това по моята кола , защото и аз забелязвах ,че след автомивка имаше съвсем малки капки вода. Аз си реших проблема като си поръчах тук в един цех за пластмаси да ми направят подобни менбранки (фактически от малко по плътен найлон), но принципно не е проблем да се изрежат и в домашни условия (примерно от мушама) и да се залепят там със силикон или нещо друго .... Съжалявам , че нямам снимки от процедурата , за да е по прегледно за какво става въпрос :

Колега как точно се свалят решетките. Дърпах ги натисках ги, но не излизат. Както се подразбира и аз имам вода в багажника, но тече яко моя. Като валя сняг преди месец за 1 седмица 1см вода на дъното :| Днес свалих стоповете и им силиконирах уплътненията. Огледахме яко няколко човека. Изгнило няма, отводнителните тапи са си в добро състояние (едната ми се стори съмнителна и тя понесе доста силикон). Направо от няколко дни съм се вманиачил и няма откриване. За сега последния вариант ми остава тези решетки и мисля на цяло да ги запуша, но не мога да ги сваля.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от Hadjy » 02 Мар 2013, 19:06

Здравей,
Имах подобен проблем и аз. Проблемът се оказа в уплътнението на багажника. Водата минаваше някак под него и подливаше точно в/у кутията над акумилатора. Проблема се отстранява като се извади изцяло уплътнението и се положи отново внимателно. Дори и силикон не съм слагал. От тогава нямам грижи с водата.

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 03 Мар 2013, 8:51

kichuka написа:... Като валя сняг преди месец за 1 седмица 1см вода на дъното :| Днес свалих стоповете и им силиконирах уплътненията. ....

Изчакай да се напълни още малко и пусни рибки :mhihi:

Ontopic: Темата е от 2008ма, вие сериозно ли?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Мнение от kichuka » 03 Мар 2013, 13:14

u`F`o написа:
kichuka написа:... Като валя сняг преди месец за 1 седмица 1см вода на дъното :| Днес свалих стоповете и им силиконирах уплътненията. ....

Изчакай да се напълни още малко и пусни рибки :mhihi:

Ontopic: Темата е от 2008ма, вие сериозно ли?

Ако всичките ти коментари са толкова смислени... браво :clap: Гледам в доста теми хората питат за нещо, а вместо да получат отговор на конкретен въпрос им пишат какви ли не щуротии... :kuku:
Очевидно има доста хора с подобен проблем , така че и от 95-та да е темата какво значение има? Не виждам смисъл да пускам нова тема със същото съдържание при положение, че вече има такава

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 03 Мар 2013, 22:42

Колега , не помня вече , но мисля , че решетките излизат на вън , тоест по посока към бронята .... и за да ги свалиш , трябва да свалиш бронята ... Не те съветвам да ги затваряш напълно , ако менбранките са скъсани или ги няма , по добре ги изрежи от нещо (пък било то и от мушама) и ги монтирай към решетката ...
Възможно е й проблема да не е от решетките , а от някъде другаде (както каза и друг колега , може уплътненията на багажника да са кофти или пък друго) .... изобщо тая работа с водата в багажника е кофти ...

П.С. Не се сърди на колегите , които съветват да не се изравят стари теми , защото по принцип такива са правилата на форума (дори да има тема подобна на твоето питане , ако темата е стара , правилото е да се пусне нова , а да не се изравя стара такава ..)

Назад към E36