вода в багажника - помощ!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- metodi80
- старши ентусиаст
-
вода в багажника - помощ!
Здравейте на всички....
На скоро си купих БМВ 318i ( E36 с двигател М43 ,97 г.). Количката ми е супер- няма такъв хубавец (предпочитам да мисля за него в мъжки род
и нямам думи да изразя колко му се радвам
) Имам обаче един проблем. Още когато я купих забелязах че в багажника под резервната гума имаше вода колкото 1 мм, както и под акумулатора (деня преди да я купя е имало проливен дъжд и колата е била карана в него). След като подсуших и изчистих багажника (ден след като я купих), огледах хубаво от долу дали не е прогнило ,както и от въре уплътненият и самия багажник и няма никъде гнило и дупки ,уплътненията са перфектни единственото което забелязах и от където предполагам че е влязла водата са две малки гумени уплътнеия (кръгли) под резервната гума и едно под акумулатора.Уплътнението под резервната гума е леко цепнато в средата и през него ясно се вижда просвет когато се светне с фенерче от долу на колата ,другото уплътнение ,което е под акомулатора видимо е здраво (не се забелязват цепнатини по него). Аз буквално ги залях със силикон и двете за да съм сигурен че няма да влиза вода през тях. След това няколко пъти ходя на авто мивка и ги карам момчетата да мокрят здраво от към багажника за да видя дали пуска вода от някъде - но вода в багажника няма.Проверих си и уплътненията на стоповете и самите стопове дали няма вода в тях и дали не пропуска през тях но са си сухи и уплътненията са здрави.Та въпроса ми е за какво служат тези гумени джаджи? Грешно ли е че ги затиснах със силикона? Възможно ли е ако са пробити (както в случая е едното ) да влиза вода през тях? Моля помагайте!!!! 
На скоро си купих БМВ 318i ( E36 с двигател М43 ,97 г.). Количката ми е супер- няма такъв хубавец (предпочитам да мисля за него в мъжки род

- dobo-is
- младши ентусиаст
-
- Кара: остъклена тераса
- Мечтае да кара: open wheeler
колега сигурен съм че не е от дъжд или автомивки тая твойта вода
наще мили автоджамбазчета имат грозния навик да мият вътре направо със пароструйката,особенно багажниците и уплатненията и около тях на цялата кола-всеки ден го виждам със очите си тва грозно деяние,плод на болен автоджамбазки мозък (или бледо гладко копие на мозък)
няма дерт че си запечатъл отливните тапи
споко баце,карай си колата и си гледай живота
пък елементарни създания като горепосочените ще има и след нас

наще мили автоджамбазчета имат грозния навик да мият вътре направо със пароструйката,особенно багажниците и уплатненията и около тях на цялата кола-всеки ден го виждам със очите си тва грозно деяние,плод на болен автоджамбазки мозък (или бледо гладко копие на мозък)

няма дерт че си запечатъл отливните тапи

споко баце,карай си колата и си гледай живота

пък елементарни създания като горепосочените ще има и след нас

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Аз пък до колкото бях запознат отворите с тапи били технологични отвори т.е. там където я е държал робота на конвейра докато са я зглобявали.Варианта за отводняване звучи доста по-добре.
- dimiteto
- Потребител
-
- Кара: e46, 328CI
Re: вода в багажника - помощ!
Здравейте, и в моя багажник след всеки дъжд точно над левия калник влиза вода и подгизва плата. Установих, че водата капе от една дупчица точно над калника, а като бутна тверка в нея ннадигам кората с колоните в купето. Как се стича тази вода от там? Някой знае ли как да отстраня проблема?
Благодаря ви предварително.
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- metodi80
- старши ентусиаст
-
dimiteto написа:Здравейте, и в моя багажник след всеки дъжд точно над левия калник влиза вода и подгизва плата. Установих, че водата капе от една дупчица точно над калника, а като бутна тверка в нея ннадигам кората с колоните в купето. Как се стича тази вода от там? Някой знае ли как да отстраня проблема?
Колега вероятно проблема ти е в отдушниците на багажника ..... Значи, махаш кората дето е от страни и зад нея ще видиш една пластмасова решетка (дълга около 20 см и широка около 10).... Тази решетка е покрита от външната страна със едни гумени менбрантки , които са подвижни , за да може да "диша" багажника от там .... Тези гумени менбранки с годините остаряват и се късат и когато тези менбранки (две на борй) ги няма , водата може спокойно да влиза през пластмасовата решетка в багажника..... Тази пластмасова решетка се сваля (издърпва се на вътре ) и след това трябва да измислиш със какво ще заместиш гумените менбранки (ако са скъсани или .липсват). Съвсем на скоро правих точно това по моята кола , защото и аз забелязвах ,че след автомивка имаше съвсем малки капки вода. Аз си реших проблема като си поръчах тук в един цех за пластмаси да ми направят подобни менбранки (фактически от малко по плътен найлон), но принципно не е проблем да се изрежат и в домашни условия (примерно от мушама) и да се залепят там със силикон или нещо друго .... Съжалявам , че нямам снимки от процедурата , за да е по прегледно за какво става въпрос ...
П.С. А тази тема съм я пускал преди 1 година ... за тези тапи на багажника ....

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- dimiteto
- Потребител
-
- Кара: e46, 328CI
Мерси много за изчерпателния отговор. Аз само това намерих. Явно не съм търсил достатъчно. Ще видя пак.
- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
metodi80 написа:dimiteto написа:Здравейте, и в моя багажник след всеки дъжд точно над левия калник влиза вода и подгизва плата. Установих, че водата капе от една дупчица точно над калника, а като бутна тверка в нея Тази пластмасова решетка се сваля (издърпва се на вътре ) и след това трябва да измислиш със какво ще заместиш гумените менбранки (ако са скъсани или .липсват). Съвсем на скоро правих точно това по моята кола , защото и аз забелязвах ,че след автомивка имаше съвсем малки капки вода. Аз си реших проблема като си поръчах тук в един цех за пластмаси да ми направят подобни менбранки (фактически от малко по плътен найлон), но принципно не е проблем да се изрежат и в домашни условия (примерно от мушама) и да се залепят там със силикон или нещо друго .... Съжалявам , че нямам снимки от процедурата , за да е по прегледно за какво става въпрос :
Колега как точно се свалят решетките. Дърпах ги натисках ги, но не излизат. Както се подразбира и аз имам вода в багажника, но тече яко моя. Като валя сняг преди месец за 1 седмица 1см вода на дъното

- Hadjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i
Здравей,
Имах подобен проблем и аз. Проблемът се оказа в уплътнението на багажника. Водата минаваше някак под него и подливаше точно в/у кутията над акумилатора. Проблема се отстранява като се извади изцяло уплътнението и се положи отново внимателно. Дори и силикон не съм слагал. От тогава нямам грижи с водата.
Имах подобен проблем и аз. Проблемът се оказа в уплътнението на багажника. Водата минаваше някак под него и подливаше точно в/у кутията над акумилатора. Проблема се отстранява като се извади изцяло уплътнението и се положи отново внимателно. Дори и силикон не съм слагал. От тогава нямам грижи с водата.
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
kichuka написа:... Като валя сняг преди месец за 1 седмица 1см вода на дънотоДнес свалих стоповете и им силиконирах уплътненията. ....
Изчакай да се напълни още малко и пусни рибки

Ontopic: Темата е от 2008ма, вие сериозно ли?
- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
u`F`o написа:kichuka написа:... Като валя сняг преди месец за 1 седмица 1см вода на дънотоДнес свалих стоповете и им силиконирах уплътненията. ....
Изчакай да се напълни още малко и пусни рибки![]()
Ontopic: Темата е от 2008ма, вие сериозно ли?
Ако всичките ти коментари са толкова смислени... браво

Очевидно има доста хора с подобен проблем , така че и от 95-та да е темата какво значение има? Не виждам смисъл да пускам нова тема със същото съдържание при положение, че вече има такава
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , не помня вече , но мисля , че решетките излизат на вън , тоест по посока към бронята .... и за да ги свалиш , трябва да свалиш бронята ... Не те съветвам да ги затваряш напълно , ако менбранките са скъсани или ги няма , по добре ги изрежи от нещо (пък било то и от мушама) и ги монтирай към решетката ...
Възможно е й проблема да не е от решетките , а от някъде другаде (както каза и друг колега , може уплътненията на багажника да са кофти или пък друго) .... изобщо тая работа с водата в багажника е кофти ...
П.С. Не се сърди на колегите , които съветват да не се изравят стари теми , защото по принцип такива са правилата на форума (дори да има тема подобна на твоето питане , ако темата е стара , правилото е да се пусне нова , а да не се изравя стара такава ..)
Възможно е й проблема да не е от решетките , а от някъде другаде (както каза и друг колега , може уплътненията на багажника да са кофти или пък друго) .... изобщо тая работа с водата в багажника е кофти ...
П.С. Не се сърди на колегите , които съветват да не се изравят стари теми , защото по принцип такива са правилата на форума (дори да има тема подобна на твоето питане , ако темата е стара , правилото е да се пусне нова , а да не се изравя стара такава ..)
14 мнения
• Страница 1 от 1