Предно стъкло за е 36 тонирано в зелено?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Предно стъкло за е 36 тонирано в зелено?
Има писано по въпроса ТУК и ТУК
Но тъй като първо темите са много стари и второ не дават отговор на въпроса, който ме интересува, пускам нова тема, като се съобразявам с правило № 3 от правилата на форума
Накратко. Навил съм си да си сменям предното стъкло. Вчера звънях в Кобра и отговорът им беше, че имат три вида стъкла за моята кола - е36 купе, преди фейслифта, като и трите са тонирани в зелено и не просто те нямали нетонирани стъкла, а по принцип стъклата за е36 купе били тонирани в зелено всичките. Ходих, гледах си колата-на слънце на сянка, под различни ъгли, но не забелязвам да ми зеленеят стъклата.
Интересува ме вярно ли е това, което са ми казали от Кобра? И ако си сменя стъклото с това зеленото, дали ще се различава от останалите?
Но тъй като първо темите са много стари и второ не дават отговор на въпроса, който ме интересува, пускам нова тема, като се съобразявам с правило № 3 от правилата на форума
Накратко. Навил съм си да си сменям предното стъкло. Вчера звънях в Кобра и отговорът им беше, че имат три вида стъкла за моята кола - е36 купе, преди фейслифта, като и трите са тонирани в зелено и не просто те нямали нетонирани стъкла, а по принцип стъклата за е36 купе били тонирани в зелено всичките. Ходих, гледах си колата-на слънце на сянка, под различни ъгли, но не забелязвам да ми зеленеят стъклата.
Интересува ме вярно ли е това, което са ми казали от Кобра? И ако си сменя стъклото с това зеленото, дали ще се различава от останалите?
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Мисля, че да... Тука колегите бояджии и тенекеджии по ги знаят цветовете, но по принцип ако не се лъжа на БМВ-тата от нашите години редовната поръчка е зелено тонирани стъкла. Само специалини изпълнения може да не са.
Иди до Кобра и виж все пак. Каквото и да ти отговорят тука, ти имай предвид че и от зелено тонирано до зелено тонирано може да има разлика.
И защо си се "навил" да си смениш стъклото?
Иди до Кобра и виж все пак. Каквото и да ти отговорят тука, ти имай предвид че и от зелено тонирано до зелено тонирано може да има разлика.
И защо си се "навил" да си смениш стъклото?
- skate
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 318IS
- Мечтае да кара: BMW E60
- Детайли за колата: BMW E36 318IS
По принцип зелено предно стъкло няма (освен в горната част сенник има ги сини , зелени, червени, черни ...)
Можеби са имали напредвид някакъв нов филтър който е в стъклото за светлината..,
ПС: Имам приятел който преди 2-3 месеца караше Фиат Пунто .., след като го ядоса една вечер една девойка , счупи предното стъкло с телефона си.., на следващия ден му го смениха в Кобра , новото стъкло се различаваше от старото по сенника отпред,,. в горната част беше син.., и не фолио ами вграден си в самото стъкло .., между пластовете...,

ПС: Имам приятел който преди 2-3 месеца караше Фиат Пунто .., след като го ядоса една вечер една девойка , счупи предното стъкло с телефона си.., на следващия ден му го смениха в Кобра , новото стъкло се различаваше от старото по сенника отпред,,. в горната част беше син.., и не фолио ами вграден си в самото стъкло .., между пластовете...,
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Предполагам, че колегата говори за тонирането, не чак за цвят на стъклото. То е 1-2 процента и мисля, че няма напълно прозрачни БМВ стъкла... БМВ и Мерц от тея години имат лек оттенък или на зелено, или на синьо.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Моята на слънце и при свален наполовина прозорец дава разлика в светлината,тая която минава през стъклото е по-различна,и мисля че наистина зеленее...С просто око не се забелязва да са тонирани,но има разлика...Може би това са имали в предвит,най-добре отиди на място и виж стъклата...Знам че има стъкла с UV защита,но са скъпи и незнам дали има шанс нашите да са такива... 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- someone
-
Май наистина ще трябва да отида до там, въпреки, че нямам много време... Идеята ми беше да ги извикам да ми сменят стъклото докато съм на работа и да не се разкарвам, ама 

Ми викай ги...те всички стъкла са цветни...едните се водели кафяво-зелени другите бяло-зелени и третите май бяха синьо-зелени...на мен началото на годината като ми сменяха предното стъкло и единия прецени спрямо другите стъкла какво е моето...на гледане и моя лична преценка си беше бяло-бяло стъклото,но очевидно не е така...а зелената лента на горния край - сенника си я има на всички цветове стъкла 

- someone
-
LiKMO написа:и единия прецени спрямо другите стъкла какво е моето...
Това означава ли, че идват с няколко стъкла и може да се преценява на място?
LiKMO написа:...а зелената лента на горния край - сенника си я има на всички цветове стъкла
Като питах вчера за моя модел от общо трите вида стъкла, имаше две с лента и едно без лента. Аз сега съм без лента и се чудя дали да слагам с лента. Не знам как ще изглежда.
А с винетката и стикерите за ГТП и ГО? Някой знае ли какво се прави?
- a4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318TDS Touring `96 г.
Преди две седмици си смених стъклото в Кобра. Има зелена лента в горната част и ми се струва по-добре. Предпазва от слънцето. Като цяло съм доволен.
Със здраве.
Със здраве.
Не е важно дали вървиш, важното е да не спираш!
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
И аз преди седем месеца си смених предния прозорец в Кобра,няма разлика само в зеления сеник със старото.А и на мен сеника ми харесва и е практичен и не е нещо фрапиращо като цвят.Ти решаваш!
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Същата процедура и аз я правих преди 2 седмици.В Кобра ми казаха,
че имат китайски и испански стъкла.Та сложиха стъклото,марката е
Guardian (веднага проверих-имат 2 завода в Испания).Стъклото е тонирано
в зелено,но ивицата е по-тъмна и по широка от оригиналната,
което на мен лично не ми допада много.Иначе нямам оплаквания от монтажа,
а и новото стъкло си е ново
че имат китайски и испански стъкла.Та сложиха стъклото,марката е
Guardian (веднага проверих-имат 2 завода в Испания).Стъклото е тонирано
в зелено,но ивицата е по-тъмна и по широка от оригиналната,
което на мен лично не ми допада много.Иначе нямам оплаквания от монтажа,
а и новото стъкло си е ново

someone написа:LiKMO написа:и единия прецени спрямо другите стъкла какво е моето...
Това означава ли, че идват с няколко стъкла и може да се преценява на място?LiKMO написа:...а зелената лента на горния край - сенника си я има на всички цветове стъкла
Като питах вчера за моя модел от общо трите вида стъкла, имаше две с лента и едно без лента. Аз сега съм без лента и се чудя дали да слагам с лента. Не знам как ще изглежда.
А с винетката и стикерите за ГТП и ГО? Някой знае ли какво се прави?
Преместват ти ги на новото стъкло не се притисняваи

Beautiful Mechanical Wonder
13 мнения
• Страница 1 от 1