Отказаха халогените след монтаж на ксенон
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- arkadas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-90
Отказаха халогените след монтаж на ксенон
Привет колеги. Миналата си монтирах ксенон. Понеже до тази вечер не бях карал нощно време ми направи впечатление, че халогените (тези на бронята) не светят. Въпросът ми е дали майстора не е разкачил някоя букса и въобще имат ли някаква връзка с ксенона. Мерси

при мен като включа дългите и халогените изгасват,но при късите си работят и с ксенона сега пак е така нямам проблеми.
виж да не е заминал някой бушон,защото на мен този дето ми слага ксенона ми каза че при самия старт на ксенона се получава временна висока консумация и може да ми замине някой бушон,но за сега не ми е горял бушон вече половин година
.
Колеги самод а питам къде ги сложихте ксеноните. как вървят като цени. качествени ли са? ако изгори после скъп ли е за смяна?
- arkadas
- кандидат ентусиаст
-
- arkadas
- кандидат ентусиаст
-
Колеги проблемът е локализиран. Оказа се, че буксите на халогените за прегорели и се разпаднали и затова не прави добър контакт. Някой знае ли дали се продават такива букси и къде мога да си ги купя? Мерси
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
При мене халогените светят и при включени дълги светлини,а всичко си е оригинално. 

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
А при мен ми гори постоянно предпазителчето за лявата къса светлина.не знам от ксенона ли е или има някъде късо съединение,но не се издържа да сменям само препазители.Знам че стартовия ток на ксенона е много ампери,но не вярвам от това да ми гори бушона,а и само левия.
Някой знае ли от какво може да е това явление .Нядявам се да не е безпрецедентно.
Някой знае ли от какво може да е това явление .Нядявам се да не е безпрецедентно.
- grudev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 M-Sport
- Детайли за колата: 320D sapphire black
Re: Отказаха халогените след монтаж на ксенон
И аз имам същия проблем като колегата Dream_BMW . Като запаля ксеноните и ми гори бушона на десните габарити.
Drift machine ....
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- grudev
- младши ентусиаст
-
fedoracore написа:кои знае с кви хубави ксенони сте .
от Pro Parts, от повече от година си работеха перфектно, те и сега си работят перфектно. Без тях също гори бушона, но по бавно.
Drift machine ....
- BlueSkyUnder
- Потребител
-
- Кара: BMW
За всеки от осветителните елементи си има отделен бушон. Почти не е възможно да имате проблем с халогените от ксенона. Единствено ми минава през ума да има проблем при ключа, защото за да запалиш халогените трява да си на габарити. Аз слагам ксенон от 3 години и подобен проблем не съм имал нито на моята кола, нито на чужда. Повечето ксенони са 35 вата а халогенните кршки са 55, и се явяват по-голям консуматор. Прегледайте си кабелите, ключа и релетата.
- grudev
- младши ентусиаст
-
Само да споделя, че проблема с постоянното изгаряне на бушона на десните габарити и светлината на таблото е решен чрез прекъсване на кабелите на предните халогени. Оказва се, че има връзка между халогените и десните габарити и светлината в таблото.
Drift machine ....
- Бай Семо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело в парка
- Мечтае да кара: E34 Alpina
- Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2
Колеги не е важно кой е вносититела , авто-лайт или про-стар , важното е да са монтирани от професионалисти. Повечето които продават въпросните тела , минават седмичен курс на обучение и на 7мият ден са професионалисти. Хич не ми е чудно че ви горят или не ви светят половината лампи из колата. Да не говорим че пазара е залят с Китайски боклуци. Евтини и ниско качествени, светят по 1 година и горят я Баласт я лампа или ще им се промени Келвина за този период от 5000 към ту 9000 преди да изгори. Грозна картинка. Купете си ксенон но да е стока. Да знаете че имате светлина. Повечко парички но си заслужава и времето и нервите. Аз карам още с що годе добри лампи Philips blue vision . Дадох по 25лв за бр. 4 броя са ми 100 лв и вече карам 3 години с тях. Да не говорим че ми всетят къде къде по добре от Китайците !
- grudev
- младши ентусиаст
-
Бай Семо написа:Колеги не е важно кой е вносититела , авто-лайт или про-стар , важното е да са монтирани от професионалисти. Повечето които продават въпросните тела , минават седмичен курс на обучение и на 7мият ден са професионалисти. Хич не ми е чудно че ви горят или не ви светят половината лампи из колата. Да не говорим че пазара е залят с Китайски боклуци. Евтини и ниско качествени, светят по 1 година и горят я Баласт я лампа или ще им се промени Келвина за този период от 5000 към ту 9000 преди да изгори. Грозна картинка. Купете си ксенон но да е стока. Да знаете че имате светлина. Повечко парички но си заслужава и времето и нервите. Аз карам още с що годе добри лампи Philips blue vision . Дадох по 25лв за бр. 4 броя са ми 100 лв и вече карам 3 години с тях. Да не говорим че ми всетят къде къде по добре от Китайците !
Смея да твърдя, че монтирането на ксенон е детска игра ако фаровете са с лупи. Важно е единствено ксенона да е качествен!
Drift machine ....
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2