Отказаха халогените след монтаж на ксенон

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-90

Отказаха халогените след монтаж на ксенон

Мнение от arkadas » 26 Май 2008, 22:05

Привет колеги. Миналата си монтирах ксенон. Понеже до тази вечер не бях карал нощно време ми направи впечатление, че халогените (тези на бронята) не светят. Въпросът ми е дали майстора не е разкачил някоя букса и въобще имат ли някаква връзка с ксенона. Мерси

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sabi1984 » 26 Май 2008, 22:18

:shock: мисля че неби трябвало да имат връзка.
при мен като включа дългите и халогените изгасват,но при късите си работят и с ксенона сега пак е така нямам проблеми.
виж да не е заминал някой бушон,защото на мен този дето ми слага ксенона ми каза че при самия старт на ксенона се получава временна висока консумация и може да ми замине някой бушон,но за сега не ми е горял бушон вече половин година

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от 6efovete » 26 Май 2008, 22:30

Колеги самод а питам къде ги сложихте ксеноните. как вървят като цени. качествени ли са? ако изгори после скъп ли е за смяна?

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 26 Май 2008, 22:35

да не би да свети бе колега и ти прави такова впечатление че ужким не свети :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от arkadas » 26 Май 2008, 22:39

Първоначално и аз така си помислих, но след като слязох и нямяше никой. :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от arkadas » 27 Май 2008, 21:33

Колеги проблемът е локализиран. Оказа се, че буксите на халогените за прегорели и се разпаднали и затова не прави добър контакт. Някой знае ли дали се продават такива букси и къде мога да си ги купя? Мерси

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 28 Май 2008, 0:46

При мене халогените светят и при включени дълги светлини,а всичко си е оригинално. :!:
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 06 Юни 2008, 1:15

А при мен ми гори постоянно предпазителчето за лявата къса светлина.не знам от ксенона ли е или има някъде късо съединение,но не се издържа да сменям само препазители.Знам че стартовия ток на ксенона е много ампери,но не вярвам от това да ми гори бушона,а и само левия.
Някой знае ли от какво може да е това явление .Нядявам се да не е безпрецедентно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 M-Sport
Детайли за колата: 320D sapphire black

Re: Отказаха халогените след монтаж на ксенон

Мнение от grudev » 03 Сеп 2011, 15:59

И аз имам същия проблем като колегата Dream_BMW . Като запаля ксеноните и ми гори бушона на десните габарити.
Drift machine ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 03 Сеп 2011, 18:49

кои знае с кви хубави ксенони сте .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grudev » 03 Сеп 2011, 21:15

fedoracore написа:кои знае с кви хубави ксенони сте .

от Pro Parts, от повече от година си работеха перфектно, те и сега си работят перфектно. Без тях също гори бушона, но по бавно.
Drift machine ....

Потребител
Аватар
Кара: BMW

Мнение от BlueSkyUnder » 06 Сеп 2011, 22:57

За всеки от осветителните елементи си има отделен бушон. Почти не е възможно да имате проблем с халогените от ксенона. Единствено ми минава през ума да има проблем при ключа, защото за да запалиш халогените трява да си на габарити. Аз слагам ксенон от 3 години и подобен проблем не съм имал нито на моята кола, нито на чужда. Повечето ксенони са 35 вата а халогенните кршки са 55, и се явяват по-голям консуматор. Прегледайте си кабелите, ключа и релетата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grudev » 07 Сеп 2011, 19:03

Само да споделя, че проблема с постоянното изгаряне на бушона на десните габарити и светлината на таблото е решен чрез прекъсване на кабелите на предните халогени. Оказва се, че има връзка между халогените и десните габарити и светлината в таблото.
Drift machine ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело в парка
Мечтае да кара: E34 Alpina
Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2

Мнение от Бай Семо » 08 Сеп 2011, 10:12

Колеги не е важно кой е вносититела , авто-лайт или про-стар , важното е да са монтирани от професионалисти. Повечето които продават въпросните тела , минават седмичен курс на обучение и на 7мият ден са професионалисти. Хич не ми е чудно че ви горят или не ви светят половината лампи из колата. Да не говорим че пазара е залят с Китайски боклуци. Евтини и ниско качествени, светят по 1 година и горят я Баласт я лампа или ще им се промени Келвина за този период от 5000 към ту 9000 преди да изгори. Грозна картинка. Купете си ксенон но да е стока. Да знаете че имате светлина. Повечко парички но си заслужава и времето и нервите. Аз карам още с що годе добри лампи Philips blue vision . Дадох по 25лв за бр. 4 броя са ми 100 лв и вече карам 3 години с тях. Да не говорим че ми всетят къде къде по добре от Китайците !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grudev » 08 Сеп 2011, 19:24

Бай Семо написа:Колеги не е важно кой е вносититела , авто-лайт или про-стар , важното е да са монтирани от професионалисти. Повечето които продават въпросните тела , минават седмичен курс на обучение и на 7мият ден са професионалисти. Хич не ми е чудно че ви горят или не ви светят половината лампи из колата. Да не говорим че пазара е залят с Китайски боклуци. Евтини и ниско качествени, светят по 1 година и горят я Баласт я лампа или ще им се промени Келвина за този период от 5000 към ту 9000 преди да изгори. Грозна картинка. Купете си ксенон но да е стока. Да знаете че имате светлина. Повечко парички но си заслужава и времето и нервите. Аз карам още с що годе добри лампи Philips blue vision . Дадох по 25лв за бр. 4 броя са ми 100 лв и вече карам 3 години с тях. Да не говорим че ми всетят къде къде по добре от Китайците !

Смея да твърдя, че монтирането на ксенон е детска игра ако фаровете са с лупи. Важно е единствено ксенона да е качествен!
Drift machine ....

Следваща

Назад към E36