Питане за 318i
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Питане за 318i
здравейте колеги. преди 3 дни си взех 318 93г. до колкото прочетох мотора е М40 . какво ще ми кажете за тази кола? Всмисъл каде са и слабите места и на какво да обарна повече внимание? сега я оставих за смяна на ремък и ролки казаха ми 230лв. с работата това добра цена ли е?
- BMWRACING
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 м20б20 90г
- Мечтае да кара: е30 с38турбо
ми слабото място е им разпределителния вал,и това че са с ремак
пък за цената на обслужването незнам,щот аз си ги сменям тея работи

пък за цената на обслужването незнам,щот аз си ги сменям тея работи

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
....
Цената е приемлива стига да е по качествено маслото. Питай ги и искай поне бутилка от маслото, че ако са ти налели наливно за 5 лева по добре пак да го смениш. Принципно зависи предишните собственици на автомобила как са се грижили за него. Аз мойта преди година я взех навъртях вече доста хиляди километри и да чукна на дърво още не съм сменял вал кобилици повдигачи. Трака ли ти малко като на дизел ? Оборотите ти как са на колко ти изключват ?
Хайде и безавариино каране 

- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Единственият птоблем, както каза BMWRACING, са повдигачите и вала, макар че до момента аз не съм имал проблеми с тях... Като започне да заглъхва преди 6000 оборота и да почуква странно - най-вероятно са тръгнали. Относно ремъка, моят съвет е да го смениш с нов, заедно с ролките и недей да пестиш пари за това , защото скъса ли се , можеш да изхвърлиш двигателя. За всичко останало http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=20166
Поздрави!
Поздрави!
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
Добре дошъл в бандата на газифицираните м40-ски!!!
както каза колегата най-големия проблем на този двигател е разпределителния вал и повдигачите. Щом още не се е разтракал сипвай си хубаво масло и не се стискай за него, защото разтрака ли се ще трябва да налееш доста пари за ремонта на двигателя.
И на газчица можеш да си я караш, много е икономично само въздушния филтър сменяй по честичко(примерно на 5000 км) и нямаш грижи

както каза колегата най-големия проблем на този двигател е разпределителния вал и повдигачите. Щом още не се е разтракал сипвай си хубаво масло и не се стискай за него, защото разтрака ли се ще трябва да налееш доста пари за ремонта на двигателя.
И на газчица можеш да си я караш, много е икономично само въздушния филтър сменяй по честичко(примерно на 5000 км) и нямаш грижи
- valeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11
близо 4л.M.J. написа:Мерси колега FireWire и имам още едно питане колко литра масло събира моя мотор 318 Е36 М40
- BMWRACING
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 м20б20 90г
- Мечтае да кара: е30 с38турбо
12 мнения
• Страница 1 от 1