Тиха генерация КАК ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Тиха генерация КАК ?

Мнение от Zaho » 13 Май 2008, 23:37

Здравеите колеги искам да попитам как да направя генерацията на колата си ултра тиха става въпрос за Е36 325i Сега е като миг29 а е само с махнат катализатор и генерация от 320-ка с стоково гърне :confused:

Чух за някакви гърнета които резонират с дефазирана честота и така затихват звука от изгорелите газове като не "скопяват" мотора на колата

И за да не се чудеите защо искам да е тиха ще ви кажа, че ще има клапи които ще отварят през тръби под прага директно навън когато искам да я настъпя как си требва ;)

За сега съм намислил с две гърнета стокови за 320-ка и оригинална генерация за 325и без катализатор ест. и на всека от тръбата (от двигателя идват две до края) да се сложи гърне отделно от двете страни на колата ? (това са ми просто наум нахвърлени идеи за сега )

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 13 Май 2008, 23:52

не знам батка само къде ше събереш толкова карантия отдолу... две линии тръби и отделно гърнета :roll:
а и не знам дали няма да отпушиш твърде много колата... се си мисля,че не е много добре,ама е хубаво да се посъветваш с некой дето отбира за тва ;)

Аватар

Мнение от Zaho » 14 Май 2008, 9:18

zazomazo написа:не знам батка само къде ше събереш толкова карантия отдолу... две линии тръби и отделно гърнета :roll:
а и не знам дали няма да отпушиш твърде много колата... се си мисля,че не е много добре,ама е хубаво да се посъветваш с некой дето отбира за тва ;)

ами маи ще замине мястото за резервната гума :confused:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 14 Май 2008, 11:21

Направия както е оригиналната за 325и ,няма по-добро според мен.
При мен един комшия е сменил цялата генерация от колекторите до задното гърнр със Ремус изпускателна система,самоче тиха това е на 325и.Колата не се чува,за първи път като си говорихме и като ми каза,че е 325 си помислих,че се ебава с мен,защото бръмчеше като 316 на място :mhihi:
Прдполагам и ти това изкаш да постигнеш,но едва ли ще дадеш толкова кинти само за гърнета :roll:
За това оригинал ще е най добре.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 14 Май 2008, 15:22

Zaho кво стана с колата оправи ли я?

Аватар

Мнение от Zaho » 14 Май 2008, 15:28

Жоро 320и написа:Zaho кво стана с колата оправи ли я?

подготвям малко снимков материал и като я пооправя ще пусна нова тема с Филма Епизод Две (че другата от офтопик ми я заключиха)

Назад към E36