Въпрос за горивен филтър

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Въпрос за горивен филтър

Мнение от nsbob » 13 Май 2008, 17:46

Миналата седмица на един колега му замина бензиновата помпа заради утайките в резервоара, който са я запушили и скапали при каране на резерва. Решавам аз днес да направя една профилактика и да сменя филтъра, че и в моят резервоат има утайки, и сега проблема, майстора вика няма какво да ти сменям, няма филтър за тези утайки при твоят модел на BMW, а сега де?
Та колеги давайте акъл, няма ли филтър за утайките, как може да се почисти, ако се смени горивният филтър ще свършим ли работа?
Не се притеснявайте да обяснявате като на пълен идиот. :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от milenmladenov » 13 Май 2008, 23:32

Горивният филтър е след бензиновата помпа (той така или иначе се сменя на 20-30 хиляди километра мисля,аз моя на 20 го сменям) , а самата помпа има филтър. Като развъртиш пръстена и извадиш помпата ще го видиш в долния край.

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 13 Май 2008, 23:38

Здрасти 1во горивния филтър е преди двигателя и каквото има ште мине през помпата,самата помпа в резервара има др филтър които до някаде помага зависи за колко утаики става дума,а за тоя филтър на помпата не знам има ли го по магазините,иначе за препорака ште ти кажа не караи мн на резерва а утаиките ако са ти водни има добавки,а като свалиш помпата можеш да свалиш и филтъра и да го почистиш сам,помпата ти е от лявата страна под седалката,като е вадиш внимаваи да не счупиш поплавака на горивния датчик.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от nsbob » 14 Май 2008, 10:41

Мерси, за отговорите, а сега ако може някой да каже тези мрежички който са на самата помпа и който събират бoклука, могат ли да се сменят?
Аз помпата я отворих, но не посмях да се опитвам да ги чистя, за да не стане авария, та въпроса ми е свалят ли се и могат ли да се сменят?
Последна промяна nsbob на 14 Май 2008, 15:26, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 14 Май 2008, 10:47

може-ако помпата ти е с голямия отвор-имам една нова мрежа-филтър за помпичката 20 лв. :mhihi:

Назад към E36