въпросче за е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Harry^racinG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e70 40d
въпросче за е36
здравейте,
от скоро съм притежател на БМВ и не съм много в час ,та да ви попитам и вас за мнение .. значи имам е36 и гледам ,че на таблото ми сфетят датчика за накладките и надпис CHECK .. накладки си има колата ,не скърцат спира си .. как да го изиграя за да спре да свети и тоя чек какво треа да означава ? дали е свързано с датчика на накладките или светка само при проблем с електрониката на мотора ?! може ли да се изчисти тая грешка и е такива работи
мерси предварително ..
от скоро съм притежател на БМВ и не съм много в час ,та да ви попитам и вас за мнение .. значи имам е36 и гледам ,че на таблото ми сфетят датчика за накладките и надпис CHECK .. накладки си има колата ,не скърцат спира си .. как да го изиграя за да спре да свети и тоя чек какво треа да означава ? дали е свързано с датчика на накладките или светка само при проблем с електрониката на мотора ?! може ли да се изчисти тая грешка и е такива работи

- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
И на мойта светят. Но не се притеснявай на повечето е така. Датчика не е закъчен или нещо от сорта. Щом не стърже всичко е наред!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ми нема как да го изиграеш,щом свети значи се е прекъснал датчика,което значи че феродото е малко
Като сменяш накладките ,сменяш и датчика и няма да свети.
Естествено можеш да го циганьосаш,като му вържеш на къско баелите и ще угасне
А чек контрола следи доста неща,като вода масло мигачи варове вода за чистачките накладки стопове и др.
Като има проблем с нещо ти свети лампата а долу на борда ти пише какъв е проблема

Като сменяш накладките ,сменяш и датчика и няма да свети.
Естествено можеш да го циганьосаш,като му вържеш на къско баелите и ще угасне

А чек контрола следи доста неща,като вода масло мигачи варове вода за чистачките накладки стопове и др.
Като има проблем с нещо ти свети лампата а долу на борда ти пише какъв е проблема

- Harry^racinG
- кандидат ентусиаст
-
ааа ясно ясно
то си пише на борда да,ама и там е другия проблем ,пише ми постоянно check cooland level ,а водата си я проверявам всяка сутрин и си е екстра , сигурно датчика се е пребал .. нито ми загрява нито нищо,седи си посредата не вярвам да има някъв проблем .. мислия да си свалям радиатора скоро и ще разгледам ..
а ако на борда изпише check control ok би трябвало и на таблото да загасне така ли ?

а ако на борда изпише check control ok би трябвало и на таблото да загасне така ли ?
- vld
- Старши ентусиаст
-
Ако няма проблем няма да свети.
датчика на радятора може да си работи то не е датчик ми е едно ключе дефакто,виж му буксата
датчика на радятора може да си работи то не е датчик ми е едно ключе дефакто,виж му буксата

- Harry^racinG
- кандидат ентусиаст
-
мерси ,ще го погледна довечера и него ..
мерси много .. иначе гледам разбираш ги нещата .. какво ще кажеш тоя мотор по принцип добър ли е ? 325 ванос .. ? общо взето съм го проверил,има 2 изпуснали амортесиора ,тва което ти казах и корите на вратите нешо не мога да се разбера с тех
само падат и се откартват .. ааааааа и друго ако не ставам много нахален ,гледах то имаше някаде тема ама не мога да я намера ,за уплатнението на задния джам можеш ли да ми кажеш как да го изиграя,за седана става въпрос ?!

- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- vld
- Старши ентусиаст
-
johnniewalker написа:Проблема за корите се решава със самонарезни рапидки, поне аз така си решиш проблема на моята.

Ма ти сериозно ли

Проблема с корите се решава със смяна на щипките които ги държат

20 броя са 6лв

Ебаси със рапидките е много грубо

А иначе за 325и с ванос ми добър е какво да ти кажа не съм имал такава и не мога да дам компетентно мнение ,освен ,че върви много прилично и харчи повечко,което е нормално.

- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
johnniewalker написа:При мен беше неизбежно, защото се бяха счупили "леглата" на щипките.
Лепиш с Поксипол. Аз 2 пъти съм откъртвал заради тъпите Ел стъкла.Само остъргваш с ножа дървото от пластмасата и лепиш;) Става по яко даже от заводското лепило

- Harry^racinG
- кандидат ентусиаст
-
е аз стъклата веднага ги обиграх с нови водачи ,че се ебаваха нещо от както ги смених поне с тва няма проблем .. иначе за датчика за водата видях го вкаран си е ,мн интересно .. може да пробвам да го сменя ли деа знам ? ина4е сега си идвам от едни стартове с примера ГТ ,аз бях с човек до мене към 100 кила (да не кажа повече) и до 2ра му правим 2 коли на горе още повече ама нямаше каде да ги изцедим как си треа .. май върви колата сериозно 

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
колеги, за да не отварям нова тема ще ползвам тази на колегата. при мен датчика за накладките не свети, но колата си спира нормално, но се чува характерното виене от време на време все едно е без феродо по накладките. има ли възможност самия датчик да се е развалил нещо и за да не свети и ако е така как мога да проверя? мерси предварително.

- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
Harry^racinG написа:е аз стъклата веднага ги обиграх с нови водачи ,че се ебаваха нещо от както ги смених поне с тва няма проблем .. иначе за датчика за водата видях го вкаран си е ,мн интересно .. може да пробвам да го сменя ли деа знам ? ина4е сега си идвам от едни стартове с примера ГТ ,аз бях с човек до мене към 100 кила (да не кажа повече) и до 2ра му правим 2 коли на горе още повече ама нямаше каде да ги изцедим как си треа .. май върви колата сериозно
Датчика и него може да го циганьосаш като му завреш едно телче на късо на крачетата-само си проверявай нивото на антифриза редовно.
НЕВОЛЯТА УЧИ........

- Harry^racinG
- кандидат ентусиаст
-
днеска пак някви странни работи се случиха,не можем да се разберем с тва БМВ и жиците му най-вече
на борда ми изписва грешка brake light circuit ,а стоповете си светът перфектно ?! не знам кво трябва да значи тва .. и отделно както си карах и изведнаж датчика на бензина и на темперутарата се изключиха все едно е загасена колата .. и точно като паркирах пред работата и заработиха нормално,преди не ми се е случвало ? каде да търся проблема ?

на борда ми изписва грешка brake light circuit ,а стоповете си светът перфектно ?! не знам кво трябва да значи тва .. и отделно както си карах и изведнаж датчика на бензина и на темперутарата се изключиха все едно е загасена колата .. и точно като паркирах пред работата и заработиха нормално,преди не ми се е случвало ? каде да търся проблема ?
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2