ПИТАНКА ? ТД НА ТДС

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

ПИТАНКА ? ТД НА ТДС

Мнение от TroLchO » 08 Май 2008, 17:51

хора какво трябва да сменя на тд то да го превърна в тдс ???

глава
колектори
турбина ??
компа ??
интерколер ша зема
турбо пътища ??

буталата ще ударжат ли ?
дюзите достатачно ли ще фърлят ?

моля хора които са запзнати и които са го правили ще съм им много благодарен

ХОРА ОТ РОДА НА КОЛКО СЪМ УМЕН НЯМА СМИСЪЛ ДА ПИШАТ КАРАМ СИ ДТ ТО ЗАЩОТ МУ НАМЕРИХ МЕЗЕТО
Не страдам от психично разстройство - наслаждавам му се!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 08 Май 2008, 18:43

Здравейте,
Най видимата разлика е кулера колега. Второто което се сещам е налягането на турбината което при ТД е ~0.8 бара а при ТДС е ~1.1 бара. Други разлики аз лично не открих от търсенията и от питанията.
След като добавиш кулера и увеличиш леко налягането на турбината би трябвало и софтуера без проблем да кореагира сместа спрямо въздуха(МАП сензора).
Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TroLchO » 08 Май 2008, 18:48

добре колера ще си го купя в моргите има турбината ще я заменя но с това ли ша са размина и БТВ КОМП от тдс няма ли да свърши работа вместо да го реМАПВАМ
главата същата ли е ??
Не страдам от психично разстройство - наслаждавам му се!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 08 Май 2008, 19:31

Здравейте,
Колега нямах предвит да заменяш турбината.Тя е напълно механична. Настройва се на бай-паса на самата турбина и може да си увеличиш налягането. Относно смяната на компа, също не ти трябва. За увеличаване на горивото имаш два вариянта, или смяна на софтуера в ЕКУ'то (чип тунинг) или да си поиграш с помпата(може да прочетеш в Е34 подфорума как се прави или е тунинг подфорума ). Мога да те излъжа за главата но мисля че е същата, може да се поровиш в http://www.realoem.com/bmw/ и да сравниш номерата на частите спрямо двата модела.
При мен е кулера е добавен по този начин http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=80591&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=td+tds

Поздрави

Назад към E36