Покачване на нивото на маслото

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Покачване на нивото на маслото

Мнение от D3BEP » 07 Май 2008, 14:12

Аз писах в една друга тема, но не се забеляза, затова пак ще опитам.
Наскоро смених масълцето. Новото е на около 1000 км.
Станало е малко кафевичко и се е покачило да кажем с 200 грама.
Намирисва не съвсем правилно. Иначе като вид и гъстота е горе долу както си беше - имам около литър резерва.

Според мен не е проблемът от малко каране, колата си прави километри, 20 километра на ден е горе долу за нея време, когато е в почивка.
Ауспухът определено не е мазен и странно - даже и сажди нямаше много, по принцип има, но се разнасят лесно.
Нема пушеци, кълбета... Нема и повишен разход на гориво - или поне не повече от с 1 на сто и изглежда определено нема и масло да харчи.
Палим си както винаги, топла даже пали по - бързо, което ме кара да мисля, че не е изпускане от дюзата, щеше да омокря свещите...

Кажете за какво да мисля?
Свещи? Ако да, какви ще ми препоръчате да си взема? Точен модел?
Дюза? С добавка можем ли се отърва или се иска и чистене? Не е голям теча?
Друго? Сегменти, бензинова помпа, нещо? Сегментите почти го отхвърлям на първо четене, ама де да знам.

Дайте някоя идея.
Поздрави!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Май 2008, 14:35

Някоя дюза :idea:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 08 Май 2008, 8:00

a антифриза налял ли е ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 08 Май 2008, 9:21

PIPERKOV написа:a антифриза налял ли е ?

Да се е покачил ли питаш? Не, не мисля, нито виждам наноси в него. Ама ако е това, ще има сериозни симптоми. Щях да съм забелязал по нещо друго проблема си мисля.
Освен това както казах, маслото не е паднало, а леко се е покачило.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 08 Май 2008, 12:21

ами 6том ти се пока4ва нивото на маслото или го меси с бензин или с антифриз,на една от колите ми го бе6е смесило с бензина и бе6е станало по су6тия на4ин както казва6 ти кафяво и се оказа 4е ламбдата е блокирала в положение на богата смес,след като я сменихме вси4ко се оправи след известно каране - маслото си оправи цвета и му спадна нивото до положение в каквото трябва да си е

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 08 Май 2008, 20:10

Piperkov, къде и как ти провериха сондицата?
Потвърдено е, има бензол. Майсторът я гледа...
Изглежда да не е от сегменти.... Проверява някакъв клапан, от който твърди че може да се случи, говореше и нещо за препълнен резервоар... Не знам. Тъпо... Сега ще взема нови свещи, ама не вярвам да е от тях - не прекъсва. Той пък не вярва да е от дюза - пали от половин път... Не знам... :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бангия
Мечтае да кара: много кончета под капака

Мнение от slep » 09 Май 2008, 11:39

пич и според мен е някоя дюза но все пак я закараи на диагностика Ако си от софиа виж на Дунев

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 09 Май 2008, 13:04

смени си и горивния филтър ако не си го сменял скоро - ако е задръстен компа вижда обедняване на сместа от време на време и обогатява яко и от там може да влиза в маслото ,а аспуха е черен а не тъмносив .. така поне ми обясняваше един майстор

луд с палатка
Аватар
Кара: Хората да залягат
Детайли за колата: кихащо кабрио

Мнение от ТУРБО » 09 Май 2008, 13:12

Дано не е издухала някоя водна писта на гарнитурата на главата.Може да ти влиза по малко антифриз.Щом и цвета на маслото се е променил.Виж като отвориш капачката на маслото дали няма по нея пресечено масло.Ако има вода в маслото дори и малко като загрее колата водата почва да се изпарява и се лепи по капака на клапаните.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 09 Май 2008, 14:21

Ае пак казвам: Поне ВИДИМ проблем с антифриза няма. Нито се губи, нито се отлага, нито маслото се пресича, тръбите са твърди в работен режим, но не прекомерно, не и издути, всичко си изглежда нормално там, даже зимата доливах, антифризът още, въпреки мръсотията и достата километри, си пази синкавият цвят.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 09 Май 2008, 19:38

?!!!!!?!!!??

Даааамммммм....
Бех на мастер.
Сменихме свещите.
Старите бяха много стари и вече се бяха пообезелектродили, н оса си работели нормално. Имаше по тях малко черно, но нишо - нито масло, нито нищо....
Минахме я на газове... Минахме я на комп за ламбдата и инжекторите.
Над 1 час работа на място, даже стигна до 97% мотора. Тормоз, сменяха му напрежения работи... Работи като часовник. Швейцарски. Нов. Га му вдигнат или свалят напрежението, веднага оправя сместа. Газовете ок.
Извод> не е заплаването, не е ламбдата....
Майсторите я чакаха да изстине, форсирваха я. обикаляха, гледаха работата на мотора.
Казаха да не се занимавам с глупости, че така работеща кола НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ за сегменти...
Единственото сигурно е, че действително има бенз вътре...

Ха сега деца кажете де са му ръцете?
ПП. Сам оза дюза не сме проверили, но там трябва една допълнителна интервенция...

Потребител
Аватар

Мнение от JohnnyQ » 10 Май 2008, 12:21

За да не си сам в терзанията си, и аз го има същия проблем. Надявам се поне малко да те успокои. И аз съм с М43.
Смених свещите. Старите също бяха много изядени, но си работеха без грижи. Сега е по тих на празен ход. И от половин година слагам добавката на Castrol в бензина. От година е имам колата и не съм имал проблеми никакви с двигателя, дори със старите свещи.
Друго което правя е сменям маслото по-често на 7-8хил. и слагам пълна синтетика на Castrol. Като се надявам, че като има бензин в него също работи добре.

Бензина в маслото износва по-бързо двигателя. За това се препоръчва колата при всяко палене да се кара поне 15км за да се изпари. Това от Bild. Лъсват се стените на цилиндрите и спират да задържат масло.

Тук и друг път е разискван този проблем, и няма май еднозначно решение.

Ако все пак открия каде е проблема ще споделя. Също и ти ако имаш нещо ново по проблема, ще съм благодарен ако споделиш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 10 Май 2008, 13:27

При мен след смяната пък друса мъничко повече на празен ход. Слабо, само идиот като мен би го усетил, дето седи и чака нещо да се случи. И не става по разписание, а чат - пат леко предрусва, като пипнеш волана, вратата и скоростния лост едновременно се усеща неравномерното треперене понякога.
Иначе е по - добре, работи по - чисто и равномерно в обороти, по - безшумна е малко като че ли.

Та се чудя дали не е дюзата... И аз ше си зема добавка, вече е решено. А как се слага? На празен или на пълен резервоар?

И... Мен километрите не ме плашат, ама не мога да я паля само за от 15 км. нагоре, а в града да ходя с рейс... Че той няма 15 км...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 10 Май 2008, 13:43

А що не пробвате да си почистите дюзите :roll:

Аз лично дюзи на ултразвук не ми се е налагало да чистя, ма казват че имало ефект при затлачени дюзи :roll:

Мое пък да имате някоя пикаеща дюза . .. знам ли . ..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 10 Май 2008, 13:53

Ше пробваме. В моя случай е с допълнително усложнение, но като крайна мярка ше пробваме. Има вече кой, къде и как ...

Следваща

Назад към E36