:?: Занасяне на колата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
:?: Занасяне на колата
Аз като една жена да задам тъп въпрос, за който предварително се извинявам, ако е обсъждан, ама не намерих нищо.
Значи проблемът ми е такъв - на магистрала, при скорост над 100 (т.е. едно няма нищо за БМВ-то) при неравности колата леко занася. Особено на участъка около Пловдив, който е в доста лошо състояние. И друг път съм забелязвала, ама през зимата си мислех, че е от мокра настилка или нещо подобно. Днес обаче пътят беше идеално сух. Е, занася си и това е.
Нищо подобно не се случва, когато асфалта е гладък. Досега не съм карала кола със задно предаване, та нямам наблюдения. За сведение, бмв-то е модел 318i със спортно окачване и 16-цолови джанти.
Значи проблемът ми е такъв - на магистрала, при скорост над 100 (т.е. едно няма нищо за БМВ-то) при неравности колата леко занася. Особено на участъка около Пловдив, който е в доста лошо състояние. И друг път съм забелязвала, ама през зимата си мислех, че е от мокра настилка или нещо подобно. Днес обаче пътят беше идеално сух. Е, занася си и това е.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Не се безпокой това чувство е от неравния път и твърдото окачване, а щом си със спортно верятно се усеща в повече. Колата не занася, просто се усещат въбрации и движения във волана. За всеки случай провери амортиьорите как са, колата не трябва да пружинира нагоре и надолу.
- agent smit
- младши ентусиаст
-
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Ти хубаво написа какви са ти джантите, ама трябваше да кажеш и дали си с кожен салон?
Гумите са много важно нещо. Трябваше да споменеш тях първо. Ако са ти хубави, виж дали не са напомпани твърде много.

Гумите са много важно нещо. Трябваше да споменеш тях първо. Ако са ти хубави, виж дали не са напомпани твърде много.
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
- Psysky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2002 E46 2.2
Значи - всеки месец минавам от там и аз преди време се филмирах много в началото защото мислех, че колата залита леко на ляво и дясно без никаква причина на привидно прав път. Според мен просто на това място се получават леки "коловози" от минаването на тировете през лятото на мекия асфалт, и като преминаваш в този участък се получава тоя ефект.. преминаваш през коловозите и залиташ
Примерно ако ти се е случвало да преминаваш по Цариградско шосе през лентата на автобусите (като влизаш в локалното примерно) ще усетиш същия ефект но даже по сериозно.. защото от много автобуси там асфалта се е преебал - явно толкова качествен и асфалта...
айде, намали филмите и си карай спокойно
Примерно ако ти се е случвало да преминаваш по Цариградско шосе през лентата на автобусите (като влизаш в локалното примерно) ще усетиш същия ефект но даже по сериозно.. защото от много автобуси там асфалта се е преебал - явно толкова качествен и асфалта...

- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
Psysky написа:на това място се получават леки "коловози" от минаването на тировете през лятото на мекия асфалт, и като преминаваш в този участък се получава тоя ефект.. преминаваш през коловозите и залиташ

- The Shadow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 M52B20 96 coupe
Psysky написа:Значи - всеки месец минавам от там и аз преди време се филмирах много в началото защото мислех, че колата залита леко на ляво и дясно без никаква причина на привидно прав път. Според мен просто на това място се получават леки "коловози" от минаването на тировете през лятото на мекия асфалт, и като преминаваш в този участък се получава тоя ефект.. преминаваш през коловозите и залиташ
Абсолютно е прав колегата...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Да там особено на цариградско е много прецакано. Аз затова казах, че просто така се усеща пътя. Даже си помислих преди, че гумата ми е мека и спирах да гледам кво става, а то всичко е ок просто от смачканите бг пътища...
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
tuparowa написа:Като казахте окачването, погледнах амортисьорите, единият е омаслен и като цяло задницата ми се вижда доста паднала. Ще се ходи на майстор, ама някой може ли да ми каже горе-долу какви са цените на тези амортисьори, да си имам едно наум?
Под 180 лв. бройката, за предни...
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
tuparowa написа:Като казахте окачването, погледнах амортисьорите, единият е омаслен и като цяло задницата ми се вижда доста паднала. Ще се ходи на майстор, ама някой може ли да ми каже горе-долу какви са цените на тези амортисьори, да си имам едно наум?
За два задни обикновенни амортесьора с прахоуловители и работа на майстора си приготви поне 500лв. А ако се наложи и прожини и тампони и др. и си става цифра.
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2