:?: Занасяне на колата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

:?: Занасяне на колата

Мнение от tuparowa » 06 Май 2008, 19:34

Аз като една жена да задам тъп въпрос, за който предварително се извинявам, ако е обсъждан, ама не намерих нищо.
Значи проблемът ми е такъв - на магистрала, при скорост над 100 (т.е. едно няма нищо за БМВ-то) при неравности колата леко занася. Особено на участъка около Пловдив, който е в доста лошо състояние. И друг път съм забелязвала, ама през зимата си мислех, че е от мокра настилка или нещо подобно. Днес обаче пътят беше идеално сух. Е, занася си и това е. :dunno: Нищо подобно не се случва, когато асфалта е гладък. Досега не съм карала кола със задно предаване, та нямам наблюдения. За сведение, бмв-то е модел 318i със спортно окачване и 16-цолови джанти.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 06 Май 2008, 19:49

Не се безпокой това чувство е от неравния път и твърдото окачване, а щом си със спортно верятно се усеща в повече. Колата не занася, просто се усещат въбрации и движения във волана. За всеки случай провери амортиьорите как са, колата не трябва да пружинира нагоре и надолу.

Потребител
Аватар

Мнение от todoricco » 06 Май 2008, 19:49

Не се притеснявай , най-вероятно имаш нужда от нови задни амортесьори. Един оглед на задното окачване няма да е излишен.
Обърни внимание на гумите ако са стари повече от 5 години са твърди и криви и си вземи нови.Успех

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 06 Май 2008, 20:29

От калпави гуми се получава такъв ефект, а също и от амортизирано окачване.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 06 Май 2008, 20:47

Ти хубаво написа какви са ти джантите, ама трябваше да кажеш и дали си с кожен салон? :mhihi:
Гумите са много важно нещо. Трябваше да споменеш тях първо. Ако са ти хубави, виж дали не са напомпани твърде много.

Потребител
Аватар

Мнение от tuparowa » 06 Май 2008, 21:48

Благодаря на всички за отговорите! :D Гумите са ми хубави, освен това и със зимните го правеше същия номер, не са напомпани повече отколкото трябва, значи остава окачването да проверя.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 06 Май 2008, 22:00

Явно има някои разбит тампон, или амортесиор

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2002 E46 2.2

Мнение от Psysky » 06 Май 2008, 22:30

Значи - всеки месец минавам от там и аз преди време се филмирах много в началото защото мислех, че колата залита леко на ляво и дясно без никаква причина на привидно прав път. Според мен просто на това място се получават леки "коловози" от минаването на тировете през лятото на мекия асфалт, и като преминаваш в този участък се получава тоя ефект.. преминаваш през коловозите и залиташ

Примерно ако ти се е случвало да преминаваш по Цариградско шосе през лентата на автобусите (като влизаш в локалното примерно) ще усетиш същия ефект но даже по сериозно.. защото от много автобуси там асфалта се е преебал - явно толкова качествен и асфалта...

айде, намали филмите и си карай спокойно ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 06 Май 2008, 22:44

Psysky написа:на това място се получават леки "коловози" от минаването на тировете през лятото на мекия асфалт, и като преминаваш в този участък се получава тоя ефект.. преминаваш през коловозите и залиташ

:yes: Мдам на мен също ми се е получавало така като минавам от там... ама то това там не е път :confused: ;)
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 M52B20 96 coupe

Мнение от The Shadow » 07 Май 2008, 0:15

Psysky написа:Значи - всеки месец минавам от там и аз преди време се филмирах много в началото защото мислех, че колата залита леко на ляво и дясно без никаква причина на привидно прав път. Според мен просто на това място се получават леки "коловози" от минаването на тировете през лятото на мекия асфалт, и като преминаваш в този участък се получава тоя ефект.. преминаваш през коловозите и залиташ

Примерно ако ти се е случвало да преминаваш по Цариградско шосе през лентата на автобусите (като влизаш в локалното примерно) ще усетиш същия ефект но даже по сериозно.. защото от много автобуси там асфалта се е преебал - явно толкова качествен и асфалта...

Абсолютно е прав колегата...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 07 Май 2008, 0:21

Да там особено на цариградско е много прецакано. Аз затова казах, че просто така се усеща пътя. Даже си помислих преди, че гумата ми е мека и спирах да гледам кво става, а то всичко е ок просто от смачканите бг пътища...

Потребител
Аватар

Мнение от Energie26 » 07 Май 2008, 11:38

Не се притеснявай за вибрациите след 180км ще заспи.

:mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от tuparowa » 07 Май 2008, 16:54

Като казахте окачването, погледнах амортисьорите, единият е омаслен и като цяло задницата ми се вижда доста паднала. Ще се ходи на майстор, ама някой може ли да ми каже горе-долу какви са цените на тези амортисьори, да си имам едно наум?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 07 Май 2008, 16:59

tuparowa написа:Като казахте окачването, погледнах амортисьорите, единият е омаслен и като цяло задницата ми се вижда доста паднала. Ще се ходи на майстор, ама някой може ли да ми каже горе-долу какви са цените на тези амортисьори, да си имам едно наум?

Под 180 лв. бройката, за предни...
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 07 Май 2008, 17:06

tuparowa написа:Като казахте окачването, погледнах амортисьорите, единият е омаслен и като цяло задницата ми се вижда доста паднала. Ще се ходи на майстор, ама някой може ли да ми каже горе-долу какви са цените на тези амортисьори, да си имам едно наум?

За два задни обикновенни амортесьора с прахоуловители и работа на майстора си приготви поне 500лв. А ако се наложи и прожини и тампони и др. и си става цифра.

Следваща

Назад към E36