обезвъздушаване на 325тд

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

обезвъздушаване на 325тд

Мнение от katci1981 » 02 Май 2008, 14:55

колеги имам следният проблем онзи ден на път към вкъщи се опитвам да си пусна въздух с парното, без да включвам климатика, тъй като е празен и му предстои пълнене за лятото но вместо по хладен въздух задуха така че все едно съм пуснал парното на 100метра от нас стрелката за охладителната течност отиде до следващата чертичка след средата Спирам пред нас и проверявам-маркучите твърди като камък, пеката върти топло парно има Тръгвам да проверявам охладителната течност през капачката-налягането страшно Угасих автомобила и го оставих малко да застине, след което отвъртя капачката на казанчето и течността започна да излиза Смених термостата, но обезвъздушаването ме изнервя много тъй като съм с отделен разширителен съд и на радятора нама пробка за обезвъздушаване паркирах автомобила с двигателя на по високо и напълних системата колкото може оставих капачката на разширителния съд отворена и запалих автомобила и включих парното да духа топло*такова първоначално нямаше* оставих автомобила да работи почти 20 минути стрелката отиде до средата, но маркучите и радиатора бяха студени започнах да форсирам малко но не поемаше от течноста След като угасих двигателя част от течността отново се изля След това отново напълних до колкото може да събере затворих капачката и излязох да направя едно кръкче стрелката отново отиде до следващата чертичка след средата парното отново духаше горещо но ката се прибрах в нас маркучите отново бяха твърди като камък
Моля ви се някой да даде съвет какво става с тая кола, зимата съм я обезвъздушавал два часа с постоянно помпане на маркучите но сега не става Перката работи има парно направо ти гори ръката, но загрява малко и маркучите са твърди Зимата беше на ремонт и ми смениха гарнитурата и шлайфаха главата
Не знам какво да правя

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 02 Май 2008, 16:40

При М51 не се ли обезвъздушава само? В смисъл разширителния съд затова е отворен (онова маркуче, дето виси), за да изкара въздуха от системата. Аз още си имам проблема с парното (духа студено и само при екстремно ръчкане почва да топли, а датчика за температурата ми седи на 12ч..) Не мога да го обясня по-точно;/ След месец ще я карам в сервиз (тогава ще се върне майстора).. ДО тогава ако дадете някакви идеи да експериментирам с това парно.

Извини ме, че ти се намесвам в темата, колега, но мисля, че проблемите ни са сходни ;)
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 02 Май 2008, 17:02

аз на малкия мотор сменявах термостат и не съм обезвъздушавал, то и нема от каде ! требе да се обезвъздушавая само :confused:

п.с. това маркуче е като дигне налегане по неква причина да избие оттам / има клапанче на капачката /

Назад към E36