Рязане на пружини?!.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- 33k
- младши ентусиаст
-
- Кара: .....
- Мечтае да кара: X6M
Рязане на пружини?!.
Едни приятели се срязаха предните пружини понеже не им се дават пари за спортни и ми викат че неможело нищо да стане и колата си оставала стабилна в завоите. Какви са вашите мнения заслужава ли си да ги срежа
става въпрос само за предните 

- 33k
- младши ентусиаст
-
- Кара: .....
- Мечтае да кара: X6M
става въпрос за смъкване а не за вдигане на колата.. добре седи в крайна сметка но въпроса ми е дали може да се пре*бе нещо окачване амортесьори

33k написа:става въпрос за смъкване а не за вдигане на колата.. добре седи в крайна сметка но въпроса ми е дали може да се пре*бе нещо окачване амортесьори
Ефекта е отрицателен. Пружината си остава пак мека , но по-къса и така ще тормозиш мортисьора. По принцип една кола няма за какво да бъде сваляна до асфалта , по-скоро трябва да се сложат по-твърди пружини - не по-ниски. От намалянето на клиеренса само губиш.Единственото което печелиш е по-красивата стойка

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
bbekov написа:Единственото което печелиш е по-красивата стойка.

А иначе и аз мисля като СТАН !! "Това не е жигула".. аз лично направо смених окачването .. ако нямаш или не ти се дават толко парички, резни ги

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- snooperchi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540iX
И аз чувам няма кво да им станело ... то си е същата пружина просто по-къса... :] В крайна сметка ако не ти хареса.. отиваш и си купуваш от морга обикновенни пружини за ис-ката и сичко е 6+ :p 

- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
Re: re
ivko написа:Аз пък не мисля , че с намаляване на навивките пружината става по-мека...
Пич чети малко преди да пишеш!!! Никой не е казал че ще стане ПО-мека !
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
кой кво да каже в поредната малоумна тема

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- dobo-is
- младши ентусиаст
-
- Кара: остъклена тераса
- Мечтае да кара: open wheeler
Re: Рязане на пружини?!.
33k написа:Едни приятели се срязаха предните пружини понеже не им се дават пари за спортни и ми викат че неможело нищо да стане и колата си оставала стабилна в завоите. Какви са вашите мнения заслужава ли си да ги срежастава въпрос само за предните
зависи какъв ефект търсиш,ако искаш да пооправиш визията на колата просто ги срежи,остава си мека(малко неприятно се топка,но доста по малко отколкото със спортаци)и нямаш ядове откъм амортесьори и нема се разпука някое бомбе(щото и тва го има и сме го виждали,и то на сериозен автомобил),друг е въпроса че пак ще се разтягат гнусно по завоите и не моеш да си дрифтиш като хората,аз бях така никви ядове със изключение на последното,сега съм със спортни+амортесьори комплект,колата е значително по твърда и си дрифтя без да се разтягам кат локум
между другото витка и половина отрязах за да стане както ми харесва
така че ти си преценяваш какво искаш,как си караш колата и колко ти се дават-щото със едното ще минеш примерно със 40 лв. а с другото към 400лв ще наближиш ако не ги и прехвърлиш
Re: re
Garribaldi написа:ivko написа:Аз пък не мисля , че с намаляване на навивките пружината става по-мека...
Пич чети малко преди да пишеш!!! Никой не е казал че ще стане ПО-мека !
Я кажи,г-н Умник, каква ше стане след скъсяването...освен по-къса...

- dr-who
- ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring 330xi
- Мечтае да кара: F10 M5
Юзър написа:кой кво да каже в поредната малоумна тема

ти мани ама като чета и бая от хората дето уж вече са разбирачи какви ги пишат, направо не знам на къде отиват тиа е36-ци, може би новият голф е е36.., не се сдържах...
--