Питане относно сивото на броните и праговете?????

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Е46 330xi

Питане относно сивото на броните и праговете?????

Мнение от DoBeRMaNa » 17 Апр 2008, 10:37

Ровим си аз из форум и попадам на този адрес с полезна информация за Е36, ама енглиша не ми и перфектен и немога да разбера как става тоя трик. Някой правил ли го е и знае ли как става ?
http://www.geocities.com/e36rulz/sideskirts3.html
Изображение
Един е шестака и Крис Бенгъл е неговия пророк, да бъде благословен от Никасила, Ваноса и Голямото прасе , Амин.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 17 Апр 2008, 11:24

Взимаш Castrol SuperClean .. което е някакъв чистител/обезмаслител. Пръскаш праговете, но понеже съхне бързо, а трябва да се кисне, слагаш хартия за да пази мокрото и пръскаш отгоре. Трябва да седи така 2-3 часа сивата боя омеква. После търкаш с мека четка. Пича е споменал, че някакви идиоти са ползвали шкурки и от онея металните за съдове, ама И според мен си е преебавка. След това, махаш малко хартия - търкаш, махаш - търкаш .. и тн. Накрая измиваш, и с някакъв cleaner-wax, незнам какво има предвид, няква вакса, минаваш отгоре и това е.

Аз лично не разбрах целта, защото сивото на много цветове коли, стои по-добре от черно. Моите и те са сиви, и броните също. Идеята ми е някой ден да ги занеса на бояджия, да ги направи гланцирани със цвета на колата. Как ще грейне 316-ката тогава :lol:
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DoBeRMaNa » 17 Апр 2008, 11:39

Колега мерси много за превода. На мене лично сивото не ми харесва пък и мойта кола е синя аз точно това ще правя ще ги боядисвам броните и праговете ама искам да видя дали така ще се получи нещо а от къде да го купя тва Castrol SuoerClean? Мерси пак за превода !! :bowdown:
Изображение
Един е шестака и Крис Бенгъл е неговия пророк, да бъде благословен от Никасила, Ваноса и Голямото прасе , Амин.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 17 Апр 2008, 12:42

Е супер стои сивото. Виж и в мойта галерия ;) Ама и ти като мен искаш гланцирани ми се струва. Пробвай ... магазини за бои, автобояджийници и такива разни. Метро... Практикер, ако има в твоя град.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

Левскарче
Аватар
Кара: 02` E46 320d
Детайли за колата: Баничарка

Мнение от BoqnZubarev » 17 Апр 2008, 13:01

alexand написа:Е супер стои сивото. Виж и в мойта галерия ;) Ама и ти като мен искаш гланцирани ми се струва. Пробвай ... магазини за бои, автобояджийници и такива разни. Метро... Практикер, ако има в твоя град.

И мойта кола е същия цвят като твоята колега и това сивото супер много ме дразни и лятото задължително минавам през бояджия да боядисам праговете и броните с цвета на колата. Мисля че така си е най-красиво ;)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 17 Апр 2008, 13:16

А лайсните отстрани на вратите и тях ли ?

Левскарче
Аватар

Мнение от BoqnZubarev » 17 Апр 2008, 13:18

alexand написа:А лайсните отстрани на вратите и тях ли ?

Е не. Тях ще си ги оставя черни. ;)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 17 Апр 2008, 13:23

T'ва "сивото" е покритие да не ти се "преебат" праговете от много камъчета и гнусотии, които летят по пътя... щото предната броня от долу ти е пластмасова и тя е ОК... само че праговете са метални, като до колкото знам на много коли са си в цвета на колата... и това "сивото" е нанесено отгоре.. аз също мисля да ги направя праговете в цвета на колата, ма върху това сивото отгоре... а не да го свалям него...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 17 Апр 2008, 13:39

Отдолу са си обикновена пластмаса, както и броните и лайсните. И верно, че ако са гланц ще се надерат ... :evil: мамка му.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 17 Апр 2008, 13:59

праговете са метални
на някои късметлии под сивото им е с цвета на колата, на други не
аз лично ги боядисах върху сивото, все пак е там да защитава
най-добре си сложете в/у него едни м-кови от пластмаса 8)

Левскарче
Аватар

Мнение от BoqnZubarev » 17 Апр 2008, 14:01

Hellrider написа:праговете са метални
на някои късметлии под сивото им е с цвета на колата, на други не
аз лично ги боядисах върху сивото, все пак е там да защитава

Аз се чудя що на едно място има където е почнало да пада това покритие(сивото) и се показва оригиналния цвят. И си мислех, че предишния собственик ги е боядисвал сиви...а то какво било. Значи казвате да се боядисва направо в/у сивото покритие, което се оказа че има защитна функция :confused:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: остъклена тераса
Мечтае да кара: open wheeler

Мнение от dobo-is » 17 Апр 2008, 14:45

това покритие стои като шагре :!:
и сещаш ли се ква грозотия ще стане като ги боядисаш :confused:
според мен задължително трябва да се свали това и тогава да се боядисва :idea:
brillantrot team
Изображение Изображение Изображение Изображение
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 17 Апр 2008, 15:09

Не знам дали се сещаш, ма никой не ти говори директно да се пръска върху сивото.... леко се пръсва със течен кит/шприц кит и после отгоре боята...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DoBeRMaNa » 17 Апр 2008, 19:26

То става да се праска върху сивото ама под него има синя боя със сигурност защото при мен е започнало да се маха тва сивото на места и си мисля дали със неразредено безконтактно няма да стне филма
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Enderial » 17 Апр 2008, 21:08

doberman66 написа:То става да се праска върху сивото ама под него има синя боя със сигурност защото при мен е започнало да се маха тва сивото на места и си мисля дали със неразредено безконтактно няма да стне филма

Кат е тръгнало да се маха най-добре го махни цялото или поне там дет е тръгнало да се маха... а после... за колата ще е най добре пак да сложиш сиво :) а върху него кват искаш боя слагай и ако искаш го китваи ако искаш не...
Мойта е със пластмасови прагове :) стои си като оригинално, даже малко по-готино щото е леко по-издуто, но не са от ония съвсем издутите и със одължени улеи, ми си е почти кат оригиналните :)
Най-добре си потърсете такива и си ги боядисайте и ги монтираите, не само че ще е по-лесно и почти на същата цена но и време ще спестите и по-добре ще се отрази на колата като качество а според мен и на вид :)

П.с. На това сивото му викат Шегрен и целта му е както казаха по-горе да не се люпи защото праговете са от метал, а на метала няма ли боя, дори и малко да се олюпи от камъчета почва да ръждясва и в един прекрасен слънчев ден (или дъждовен) ще се окаже че нямате прагове... а тогава парите дет ще платите ще са повече :) но това зависи от времето :)

Следваща

Назад към E36