Ïðîáëåì÷å ñ 318TDS
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Ïðîáëåì÷å ñ 318TDS
Ta êàòî ïîäàì ãàç äâèãàòåëÿ ðåàãèðà ñ èçâåñòíî çàáàâÿíå. Îò êàêâî ìîæå äà å òîâà?
2 fast 4 u
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
От кога ти се почви този проблем? Или винаги е било така, ама е започнало да те дразни и искаш да го оправиш?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Aко не си в обороти обикновено така става докато завърти турбината.
Имай впредвид, че тази кола се кара малко по- различно от бензинова.
Имай впредвид, че тази кола се кара малко по- различно от бензинова.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Най- вероятно. 318тдс е с много ниска компресия заради турбото и ако не е включило е много неприятно усещането.
Получава се когато се когато си в по- ниски обороти от нормалните за съответната предавка и тогава при подаването на газ отговорът е много бавен докато се съберат достатъчно газове за да завъртят турбината или поне аз така си го обяснявам. Аз на мойта и свикнах и вече си джиткам нормално
Виж и катализатора, моят беше от 1995- та, откакто е направена колата..
Получава се когато се когато си в по- ниски обороти от нормалните за съответната предавка и тогава при подаването на газ отговорът е много бавен докато се съберат достатъчно газове за да завъртят турбината или поне аз така си го обяснявам. Аз на мойта и свикнах и вече си джиткам нормално

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Chico написа:Аве добре а като не си на скорост и подадеш газ оборотомера бързо ли ти се пълни в смисъл веднага ли реагира двигателя?
Ми сега незнам на кое викаш бързо. Не е като на хонда например

318 tds e taka
318 tds se kara samo nad 2000 oborota i az karam 318 tds no mi gramna turboto ako imate niakakva predstaa kolko struva i kade moga da go opravia pi6ete
ted BMW
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Re: 318 tds e taka
ted написа:...pi6ete...
а ти пиши на кирилица, щото латиницата въобще не я четем

bum_bum написа:Най- вероятно. 318тдс е с много ниска компресия заради турбото и ако не е включило е много неприятно усещането.
Да Да повярвайте на човека.Много е прав.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Re: 318 tds e taka
ted написа:318 tds se kara samo nad 2000 oborota i az karam 318 tds no mi gramna turboto ako imate niakakva predstaa kolko struva i kade moga da go opravia pi6ete
Ето ти два линка за турбото и ремонтите:
http://www.automarket.bg/articles/05072001.htm
http://www.unitechturbo.com/about_bg.html
Аз преди като го взех и се ме тресеше манията, че не работи турбото и доста се интересувах от ремонти.
Ремонта обаче ми се струва скъп, цялостния може и да е над 1000лв, което си е много. Май че е по- добре да си вземеш втора употреба по- читаво някъде, трябва да излезе към 3- 400лв мисля.
Другото е да го пазиш- никога не гаси колата след градско или когато си я настъпвал, остави я да работи на празен ход 1- 2мин за да се охлади нормално турбината, ако загасиш веднага се преохлажда и се кривят витлата на турбината.
Re: Ïðîáëåì÷å ñ 318TDS
Вече сигурно си разбрал, но поне не си писал и на мен ми се беше случило вакуумното маркуче да излезе от всмукателния колектор просто го свожи пак стои отдолу .
15 мнения
• Страница 1 от 1