помогнете колеги!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
помогнете колеги!!!
колеги аз имам 316и и се чудя какво газово да и слагам инжикцион или обекновено да е? даите един савет и да не чувам коментарчета че като карам бмв да не е на газ моля моля
- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
добавям
и само да добавя че е 105 коня
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
саветват ме
казват ми че можело и с обекновено нямало да има проблем 6том не е била 320и с пласмасови колектори
- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
оффф как не се уморихте не знам
, говоря на ГАЗопротивниците.
Както ви каза един колега в една друга темичка, защо правите сметка на стотинките в чуждия джоб?
Колегата е решил какво ще прави и пита за съвет, а вие "ееее защо газова", "недей". Малко е смешно след като някой ми каже "недей да слагаш газ" и аз ще го послушам и ще давам грешни пари за бензин.
По темата: сложи такава за каквато ти се дават пари. Обикновенно Ловато с кадърно поставяне е на сносни пари (400лв.), като тия пари при тези цени на горивата са направо смешни. Ако пък караш наистина много и мислиш, че бързо ще избиеш парите, по-хубаво е газов инжекцион, въпреки, че не виждам много смисъл в него, но карай да върви. И все пак, след е като е над 1000лв. би трябвало да има предимство. Като си купя порш, ще му ръгна газов инжекцион и ще ви кажа разликата.
Колата я имам от 5 месеца. 3.5 карах на бензин и минах 4000км, 1.5 на газ и минах още 4000км. Ясно е, че давам едни и същи пари за гориво, но разликата в километрите е огромна. Мощност не е като да няма. На бензин правех максимална 230, а на газ максимална 220, КАКВА ТРАГЕДИЯ.
. Проблеми не съм имал, палене, менене на обороти и т.н. Напълно обикновенна газова уредба.
Краен съвет, ако няма да се жениш за колата, слагай газ и смело.
п.с. не ми се е случвало да пълня газ за 5 или 10лв. както масово виждам по бензиностанцийте, та за това тези с доводите "къде си тръгнал, като нямаш пари" ги отсвирвам на момента

Както ви каза един колега в една друга темичка, защо правите сметка на стотинките в чуждия джоб?

По темата: сложи такава за каквато ти се дават пари. Обикновенно Ловато с кадърно поставяне е на сносни пари (400лв.), като тия пари при тези цени на горивата са направо смешни. Ако пък караш наистина много и мислиш, че бързо ще избиеш парите, по-хубаво е газов инжекцион, въпреки, че не виждам много смисъл в него, но карай да върви. И все пак, след е като е над 1000лв. би трябвало да има предимство. Като си купя порш, ще му ръгна газов инжекцион и ще ви кажа разликата.

Колата я имам от 5 месеца. 3.5 карах на бензин и минах 4000км, 1.5 на газ и минах още 4000км. Ясно е, че давам едни и същи пари за гориво, но разликата в километрите е огромна. Мощност не е като да няма. На бензин правех максимална 230, а на газ максимална 220, КАКВА ТРАГЕДИЯ.

Краен съвет, ако няма да се жениш за колата, слагай газ и смело.
п.с. не ми се е случвало да пълня газ за 5 или 10лв. както масово виждам по бензиностанцийте, та за това тези с доводите "къде си тръгнал, като нямаш пари" ги отсвирвам на момента

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Газовия инжекцион е по-добрия вариянт.По-прецизен е и разхода ще е по-малък,дори със съответна регулировка може да се докара да върви повече от на бензин.Обикновенно мнения за газта дават колеги които никога не са карали на газ така че не се притеснявай,НИЩО НЕ ПРЕЦАКВА ГАЗТА
Ако ти трябва още инфо по газовите ще ти пратя линкове...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- mitak_88
- младши ентусиаст
-
колега не прави компромис с парите за уредбата...инжекциона слагай и не му мисли...вярно с метални колектори е но ако гръмне и...може да ти избие дебитомера...няма хубаво място където да се постави тая клапа....гърмежите идват най често от кабели и свещи и за това ако сложиш обикноювенна газова ги сменяй по начесто че и един гърмел е достатъчен да събираш черколяците на 5 метра от тебе...и все пак инжекциона си е инжекцион!!!
за да избегна реплики от колеги с газово ще уточня-Е30-ката ми е с газ/обикновена/,така е внесена,та имам известни наблюдения. не съм я чул да гръмне ни веднъж,но ускорението и е като на преял кон и във високите обороти не тегли както на бензин. абе умряла работа, не бих сложил газ на Е36цата
та съвета ми е: ако си решил твърдо за газово по-добре слагай инжекцион/въпреки,че ме съмнява да наковеш една торба пара накуп в тая кола при положение че ти е нагорно да даваш по 20 лв за 100 км на бензин/

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
zazomazo написа:за да избегна реплики от колеги с газово ще уточня-Е30-ката ми е с газ/обикновена/,така е внесена,та имам известни наблюдения. не съм я чул да гръмне ни веднъж,но ускорението и е като на преял кон и във високите обороти не тегли както на бензин. абе умряла работа, не бих сложил газ на Е36цатата съвета ми е: ако си решил твърдо за газово по-добре слагай инжекцион/въпреки,че ме съмнява да наковеш една торба пара накуп в тая кола при положение че ти е нагорно да даваш по 20 лв за 100 км на бензин/
колега, хайде да ми кажеш как става номера с 20лв. (бензин) на 100км градско в София?

You said: "Time will change!" What if it changes you?
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2