странен проблем при М52 ...?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

странен проблем при М52 ...?

Мнение от GOGY » 10 Апр 2008, 22:20

колеги от няколко дни имам странен проблем които ме тормози зверски та ситуацията е следната като дам гас и се изфорсира двигателя до примерно 6000 оборота и като отнема гаста вместо оборотите да паднат на 800 -900 както си е нормално те спадат до 5000 и си седят така и като подам леко гас отново колата се форсира сама до прекъсвач .... :help: това ми го прави само като я форсирам на празен ход и то на яко обороти след 4000 примерно и не всеки път :idea: аз си мисля да не е стъпковото моторче обаче днеска като отворих да гледам неможах да го намеря каде е :confused: идея си нямам как изглежда :help: а и един съсед които преди години имаше такава кола днеска ме видя , че се рова нещо под капака и ме налази аз му обясних къф проблем имам и тои ми скри шапката като ми каза ,че при тоя модел двигатели дросел клапата играела ролята на моторчето което регулира оборотите :shock: та като гледам маи има логика TPS-сензора маи верно играе неква такава роля при м52 мотора но все пак ако некои колега е в час моля да сподели от каде може да идва проблема и за какво е тоя TPS - сензор в краина сметка :help: :?:
jba jbu jbadu jmuc bajuu

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GOGY » 11 Апр 2008, 18:43

:help: :?:
jba jbu jbadu jmuc bajuu

Назад към E36