как се разглобява (compact)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 sedan 2.0D
Мечтае да кара: e46 M3

как се разглобява (compact)

Мнение от hip_hop_joe » 05 Апр 2008, 23:58

да ви питам някой знае ли как се сваля пластмасата от върешната страна на багажника на компакта гледах мъчих оттук оттам няма ! искам да го сваля това и да го облепя от ватря с нещо че от баса много гадно трака ! ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен мерси предварително !!!
ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 06 Апр 2008, 2:00

Като вдигнеш вратата да е успоредна на покрива в най-долната част има 2 пластмасови пинчета, на 20-30 сантиметра вляво и дясно от механизма на вратата. Чупят се (няма друг избор). После си купуваш нови, ако намеря фактурата ще ти кажа номера им.

Държи се на щипки подобни на тези на вратата, но с малки разлики. На тяхно място сложих от вратата щипки, щото нямах правилните. Сваляй внимателно!

Няма нужда да сваляш пластмасовите лайсни с чопчетата, които държат кората зад задната седалка. Излиза спокойно и така.

После слагането е играчка. Много псувах докато я сложа. Няма обяснение за правилен начин... Ще го намериш. И си купи истински щипки за задната кора и ми дай номера, че нещо не ме кефи така. Тези на вратата са по-нежни.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от i--v--o » 06 Апр 2008, 9:13

Аз я свалях без да чупя нищо.... голяма играчка е слагането.. :confused: Уплътнявах по същия повод... 8) Когато сложиш вата или нещо тодобно може да ти се поеви по-голям луфт от страната на стъклото. Иначе под кората има някакъв дунапрен, който уплътнява, така че не слагай много пълнеж, че няма да можеш да я сглобиш пак тая пущина... :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hip_hop_joe » 07 Апр 2008, 13:07

мерси колеги за съветите ще видя какво ще направя . i--v--o ако може да кажеш ти как я свали без да чупиш нищо че и аз като гледам немога да намеря вариянт без да се чупи , а после тук в стара загора дали ще може да се купи нужното и каква ли ще му е цената !!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 07 Апр 2008, 13:14

Няма вариант без чупене братле. Дори и да набиеш колчета на щипката през средата да мине навътре, после е хлабаво и не хваща добре и няма смисъл.

Тея щипчици са по 20-30 стотинки. Само те 2те се чупят. Останалите, ако си по-внимателен са здрави достатъчно и ще преживеят тормоза :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hip_hop_joe » 07 Апр 2008, 13:44

мен не ме притеснява че ще ги шчупя притесняваме дали после ще мога да ги намеря тук в стара загора да си ги купя и да ги сложа пак

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от i--v--o » 07 Апр 2008, 17:39

Ето малко снимки на пластмасовите щипки, които съм свалял без да чупя... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Щипките (когато не са сваляни) са много добре прилепнали към кората, първо с нож леко ги измъкваш и след това с отверка... трябва да внимаваш защото пластмасата е мека и да измъкваш "тапата" без да кривиш главата на щипката. От всички страни я чопли с отверката, докато я измъкваш, след това може да използваш гаечен ключ, който да обхваща само тази част, която влиза в кората, така няма да ти се изкривява главата на щипката, докато с отверка можеш да повдигаш щипката само от едната страна. Доста добре са заклинени там щипките, но все пак се измъкват без поражения.... Аз не знаех как се свалят и ми беше трудно, когато започнах първата... :confused:
Успех! Ако имаш нужда от още пояснения пиши :D
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hip_hop_joe » 08 Апр 2008, 7:06

мерси колега аз когато се пробвах да сваля тази пластмаса преди да пиша във форума точно от тея тапи почнах но те много здраво набучени :) и си помислих че това няма да е начина но сега ще пробвам по сериозно :) пак ако не ще тарся после тапи :mhihi:

Назад към E36