Малко трудно влизане на скорости.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Малко трудно влизане на скорости.
Когато карам и примерно съм на 2-ра и намалям и решавам да вкарам 1-ва скорост доста се напъвам. От 5-та на 4-та на 3-та на 2-ра няма такива работи само когато смъквам на 1-ва скорост. Когато позагрее повечко тогава нямам грижи, но първите 10-тина минути трудно си влиза 1-ва скорост. Някой знае ли добър сервиз и ценичка за смяна на тия течности в скоростната кутия и хидравликата. Цена на труд + маслата ? Само да не е до бившата Вива, че там ме пратиха при официален дилър да ми бил сменял маслата
Става дума за Русе
Благодаря предварително.

- SummonedToDIe
- старши ентусиаст
-
Верно, че синхронизаторите има, ама ми се струва че искаш да ги пребориш
В движение ли не влиза първа?
За маслата има доста теми, използвай търсачката

За маслата има доста теми, използвай търсачката

- _BoBI_
- ентусиаст
-
- Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc
Re: Малко трудно влизане на скорости.
shengi написа:Когато карам и примерно съм на 2-ра и намалям и решавам да вкарам 1-ва скорост доста се напъвам. От 5-та на 4-та на 3-та на 2-ра няма такива работи само когато смъквам на 1-ва скорост. Когато позагрее повечко тогава нямам грижи, но първите 10-тина минути трудно си влиза 1-ва скорост. Някой знае ли добър сервиз и ценичка за смяна на тия течности в скоростната кутия и хидравликата. Цена на труд + маслата ? Само да не е до бившата Вива, че там ме пратиха при официален дилър да ми бил сменял маслатаСтава дума за Русе
Благодаря предварително.
Ами нормално е маслото в скоростите да загрява доста по-бавно отколкото това в двигателя и даже след 10-15 минути да влизат по-трудно отколкото вчера когато си я карал 1 час да кажем и тн.Това не трябва да те притеснява.
Другото нещо което исма да ти кажа е че 1-ва скорост при повечето коли влиза по-трудно когато си карал на 2-ра и искаш да върнеш 1-ва...
Ползвай междинна газ най-добре.
- nthnl
- младши ентусиаст
-
- Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
- Мечтае да кара: По пистите :)
колеги за да не отварям нова тема -> и аз имам същия проблем само дето не е само с първа скорост, когато колата е изгасена и не е в движение скоростите си влизат Ок, но докато карам независимо дали е студена или топла някои от предавките влизат много трудно (2-ра,3-та,4-та). Някакви идей от какво може да е ? Това се получи след като запалих съединителя и ми се запуши горната помпа на съединителя. В следствие на което предавките почти не влизаха. След като смених помпата почнаха да влизат доста по-лесно, но все още далеч по-трудно от преди да почна да си правя експерименти
. Някакви идей дали след смяната на съединител утре проблема ще се оправи ?
Михаил Великов

Михаил Великов
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Ами според мен това е напълно нормално.Все пак има синхронизатори.Като не ти влиза първа и колата се движи макар и бавно и биеш втора и лекинко отпускаш съединителя все едно тръгваш от първа и си готов.Не насилвай излишно.
- saphir
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 36/ 318iS '94
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
nthnl написа:...
Най-вероятно не отделя добре съединителя. Може например да не е обезвъздушена системата. Проверка: като напомпаш няколко пъти на педала и превключиш без проблем - 100% има въздух.

- super_bojo
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е32 730
колега рагаш яко и после при сакс за нови скорости от е 36 и си ти , аз са ги скапвам моите и сабирам пари за нови и за нов саединител ,успех

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Да спомена,че и аз имах подобни,проблеми!! Реших да отида в един от най-добрите сервизи за скоросни кутий
и помолих момчетата,да ми сменят маслото на скоросната кутия,те веднага ме разубедиха,че проблема не ми е в маслото
а в самата скоросна кутия.Попитах колко ще ми стува удоволствието,сутрин като тръгна скоростите да влизат без проблем и те ми казаха ,че разглобяването било 300лв-отделно после ще се види какво трябвало да се сменя но към 600лв съм щял да се вместя
.Та реших да отида в една масларница,до 66 СОУ,където ми сложиха някакво масло (несъм се интересувал какво е) + добавка.
Резултат-скоростите влизат перфектно,дори когато е студена,никакви проблеми на никакви скорости,дори като карам бавно,вече включвам 1-ва.И цялото удоволствие ми струваше 40лв
Та пробвай от най-евтиния вариант 

Резултат-скоростите влизат перфектно,дори когато е студена,никакви проблеми на никакви скорости,дори като карам бавно,вече включвам 1-ва.И цялото удоволствие ми струваше 40лв

- sando_83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: К'вот му падне
- Мечтае да кара: Е36 M3
пичове и аз имам проблем като вкарвам 2-ра ми прихърква това е само на 2-ра и не се оправя и когато свалям от 3-та на 2-ра и като качвам от 1-ва на 2-ра може ли някои да ми каже какъв ми е проблема
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
при мен .. влизаха много трудно ..
колата не била карана поне година .. но се раздвижиха кат я покарвам
но .. когато вкарвам на първа се чува едно леко удряне
и колата помръдва .. ако изключа и пак вклча без да пусна съединителя
няма това придърпване на цялата кола ..
само при натискат съединител и при първото вкарване на първа скорост се получава ..
иначе Ники .. каза че затягането ми .. нещо се смазвало и раздвижвало по лоста
може и това да е .. понякога причина .. и при вас
колата не била карана поне година .. но се раздвижиха кат я покарвам
но .. когато вкарвам на първа се чува едно леко удряне
и колата помръдва .. ако изключа и пак вклча без да пусна съединителя
няма това придърпване на цялата кола ..
само при натискат съединител и при първото вкарване на първа скорост се получава ..
иначе Ники .. каза че затягането ми .. нещо се смазвало и раздвижвало по лоста
може и това да е .. понякога причина .. и при вас
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
....
Май ще да е от това, че маслото в скоростите загрява по бавно и за съединителя, че е за смяна. Та някой знае ли каде да сменя маслото в скоростната кутия в Русе в кой сервиз, че вече от 3 такива "реномирани" сервиза ме връщат заради пустата му смяна. Пък който има излишни пари да си чупи скоростни кутии и да си пали съединителя нека го прави предпочитам вместо за това да дам пари да си взема дали джантичка дали някоя глезотийка за бимата 

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2