OBDI

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

OBDI

Мнение от kdl » 29 Мар 2008, 21:40

Да си купя ли OBD I кабел? С CarSoft-а какво може да се коригира, различно от чистенето на грешките на компа.

VAGCom-a може да прави някакви малки корекции, поне доколкото виждам на разни приятели с Пасатори...но нашите?

Някой играе ли си с такова нещо? Не обичам да давам пари на майстори за нещо, което са зазубрили в повечето случаи без капка разбиране... А и не обичам да ми бърникат по електрониката.

:)

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 30 Мар 2008, 10:03

и аз мисля да си купя карсофт , имам вагком и visa , закачал съм моята на карсофт за бързо обаче - 93 г. не подържа живи данни , не намира абс, докато висата ми вади живи данни и има тестване на дюзи ,МПХ , релето на бенз помпа... карсофта намери централното и таблоро с пригорите , но за някакви корекции нищо не видях. bmw sanner имаше едно дето можеш да си убиеш ЕЦУто с него , потърси
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 30 Мар 2008, 11:54

Няма да си купуваш CarSoft-a. Има хиляда места, от които да го намерим работещ и тестван. Специално в 318ти форума има поне няколко работещи версии. Аз MegaSquirt не искам да слагам. Няма нужда да убивам Еку-то. Т.е. поне засега не искам.

Точно живите данни и малките корекции ме интересуват. Това VISA не съм го чувал, ще прегледам за него...

Явно работата отива към едно OBDI кабелче към RS232. Като пристигне ще се похваля да потестваме малко машинките. Кофти, че е късо кабелчето, та ще трябва да си правя мъжки 9pin RS232 към женски RS232 удължител.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 30 Мар 2008, 12:08

liloff написа:Няма да си купуваш CarSoft-a. Има хиляда места, от които да го намерим работещ и тестван. Специално в 318ти форума има поне няколко работещи версии. Аз MegaSquirt не искам да слагам. Няма нужда да убивам Еку-то. Т.е. поне засега не искам.

Точно живите данни и малките корекции ме интересуват. Това VISA не съм го чувал, ще прегледам за него...

Явно работата отива към едно OBDI кабелче към RS232. Като пристигне ще се похваля да потестваме малко машинките. Кофти, че е късо кабелчето, та ще трябва да си правя мъжки 9pin RS232 към женски RS232 удължител.

Колега къде го има безплатен ,ако става дума за интерфейса разбира се?
Ако е за софтуера и аз го имам кракнат и работещ,ма интерфейса е 100Е да еба.
Има един сайт в който има ръководство как да се направи интерфейса с кабела,ма аз нищо не можах да направя по въпроса.
Ей за тоя става дума:
http://lz4gv.my.contact.bg/BMW_CarSoft.htm
Ако имате някакъв успех казвайте темата ме вълнува. :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 30 Мар 2008, 22:39

Хмм не знаех, че за карсофт трябва специален модул. Мислех, че кабелът е обикновен... от тези, които се намират в eBay.

Мерси за линка, ще пусна схемите на брат ми за съвет дали можем да го направим.

Ама наистина ли само за Карсофта трябва специален хардуерен декодер, както е писано на този линк или на всички други софтуери?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 30 Мар 2008, 23:35

За всеки софт трябва модул.За карсофта имаше една схема,но не проработи.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от plamenpenis » 01 Апр 2008, 3:08

пи4ове тиа схемата може и да си работи ама без нех фаила сме за никаде. 6те дам пример жсе едно да има6 компутар без операционна система! ина4е ако се намери и ако е 4итав може да удариа едно рамо

Назад към E36