внезапен проблем с разхода на компакт 316 96г

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

внезапен проблем с разхода на компакт 316 96г

Мнение от asentchernaev » 29 Мар 2008, 11:43

Здравейте колеги, имам Компакт 96 година 1.6 от около 2 месеца - от тогава съм му навъртял към 2000 хиляди, като сипвах за по 20 лв 95 бензин, и си ми даваше 10- 10.5 най-много, аз карам спокойно, настъпвам рядко. Предпоследното засичане изведнъж с тези 9.45 литра(20 лв) минах вместо 92-96 км - 82 и ми светна лампата за резервата. На следващото аналогично зареждане, колата мина 67 км и светна лампата?? Сега сипах 10 лв и минах 32 км - всеки момент ще светне. Това прави разход около 14 ???? В четвъртък я паркирах вечерта (лампата още не беше светнала) и днес(събота) се качих само за да я преместя - лампата светеше яко и стрелката беше слязла доста надолу в оранжевия сектор, примерно под половината. Не знам доколко това е точно, но ми се струва че има теч, от друга страна под колата е сухо - някой друг с аналогичен проблем, или смислени предположения, и най-вече къде да я закарам, дали в ДаруКар са професионалисти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Мар 2008, 12:01

Напълни до горе за да видиш да не са ти прецакани поплавъците. Ако не е това най- вероятно ламбдата, но то ще си покаже на диагностиката.
А Камор сигурно са добри, след като цените им са такива :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Re: внезапен проблем с разхода на компакт 316 96г

Мнение от Garribaldi » 29 Мар 2008, 12:02

asentchernaev написа:В четвъртък я паркирах вечерта (лампата още не беше светнала) и днес(събота) се качих само за да я преместя - лампата светеше яко и стрелката беше слязла доста надолу в оранжевия сектор, примерно под половината. Не знам доколко това е точно, но ми се струва че има теч, от друга страна под колата е сухо - някой друг с аналогичен проблем, ?

На мен също ми се е получавало така , ии това е защото колата ти е студена иии бензина се е свил ;) винаги като я оставя пред блока ии си има бензин на сутринта като е студено стрелката е на половина :confused: :mhihi: ТОВА Е НОРМАЛНО ;) а за изминатите километри .. незнам или си сменил бензина (бенсиностаницията) или ..незнам ;)
но като се замислиш 2-пъти като я насъпиш на някой сфетофар иии ето ти разликата от 10 км :mhihi: :mhihi: така е ;)
Айде успех
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 29 Мар 2008, 13:21

bum_bum написа:Напълни до горе за да видиш да не са ти прецакани поплавъците. Ако не е това най- вероятно ламбдата, но то ще си покаже на диагностиката.
А Камор сигурно са добри, след като цените им са такива :mhihi:

де го прати човека в Камор, гледам го че слага по 10-20лв бенз...

Пълни резервоара до-горе и засича разход... а не по 10-20лв да слага..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mislead » 29 Мар 2008, 13:54

колега и на мен така преди зареждам 20 лева карам 100 км и светва резерва градско , а сега слагам 20 лева карам към 60 70км и светва резерва и аз незнам какво става , също и аз с този 316 и сам :) между другото кви са тези проблеми с тез поплаваци тряя да поразгледам и аз за тях малко

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от asentchernaev » 29 Мар 2008, 22:07

Да ще напълня догоре за да видя поплавъците дали са ок, това го четох някъде, че ако са прецакани стрелката не се дига догоре а до 3/4, нали така?
Какво е Камор, и къде се намира, аз мислех за ДаруКар да ходя.
Опита за язвителната забележка на колегата по-горе ще оставя без коментар, така че да не се хаби излишно друг път..
Днес имах нов проблем, имах намерение да карам колата, но тя започна да прекъсва веднага щом я запалих,над 2000 оборота се оправя, не я мъчих да загрява да гледам ще се оправи ли, досега не го е правила, само веднъж в голям студ изгасна но веднага си запали пак - все повече намирисва на ламбда, но ще закарам колата в ауторизиран сервиз, моля да ми кажете къде е добре, независимо че сипвам за по 20 лв желая диагностика а не някакви опити за такава. Имах отпреди още съмнения за ламбдата, защото аусуха ми е черен на 5 мм от външната страна, което значи недобра смес, за 2000 км маслото не е мръднало..
Аха, като я палих днес, забравих първия път да изключа имобилайзера, да не би пък заради това после да ми прекъсва, да не трябва да се рестартира нещо...
Колегата с 316-ката, изглежда същото като при мен, с тази разлика, че при мен преминаването от 10 към 14 стана за няколко дни... ще пиша, и ще съм благодарен ако някой се сети нещо полезно, особено с това прекъсване днес, може да не е свързано с другия проблем с разхода..

младши ентусиаст
Аватар

a ako pita6 men proveri lambda sondata.

Мнение от bojanov-is » 30 Мар 2008, 0:18

asentchernaev написа:Здравейте колеги, имам Компакт 96 година 1.6 от около 2 месеца - от тогава съм му навъртял към 2000 хиляди, като сипвах за по 20 лв 95 бензин, и си ми даваше 10- 10.5 най-много, аз карам спокойно, настъпвам рядко. Предпоследното засичане изведнъж с тези 9.45 литра(20 лв) минах вместо 92-96 км - 82 и ми светна лампата за резервата. На следващото аналогично зареждане, колата мина 67 км и светна лампата?? Сега сипах 10 лв и минах 32 км - всеки момент ще светне. Това прави разход около 14 ???? В четвъртък я паркирах вечерта (лампата още не беше светнала) и днес(събота) се качих само за да я преместя - лампата светеше яко и стрелката беше слязла доста надолу в оранжевия сектор, примерно под половината. Не знам доколко това е точно, но ми се струва че има теч, от друга страна под колата е сухо - някой друг с аналогичен проблем, или смислени предположения, и най-вече къде да я закарам, дали в ДаруКар са професионалисти?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318tds Compact
Мечтае да кара: BMW i3/ BMW X1
Детайли за колата: В процес на стягане...!

Здравей..!

Мнение от fagorta » 31 Мар 2008, 17:09

Имах подобен разлика в Разхода докато не смених горивният филтър..!
Не го подценявай..!Колкото до прекасването,на мен преди да ми замине Бензиновата помпа така прекасваше но го направи само 2 пъти и направо си сваляше обороти и гаснше..!Студена и топла,нямаше значение..!Обаче,да ти кажа на бързо..!
Когато закъсах в София с бензиновата помпа ако не беше форума не знам какво щях да правя....!!!
И пак ще изкажа благодарностите си към Ivan4o i The Boss...!Аварията стана в 22:30 и в 23:30 бях пред сервиза на Sashs..!
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=56276
Виждам че си от София и ти казавам че това е ЧОВЕКЪТ..!
Относно разхода факторите са много колега,моят се понижи откакто спазвам ограниченията..!(Много сериозно го казвам,слезнах до заводските,и то с зимни гуми)..!
А пак когато се тренирам сам(което не е много често) си се качва както си му е редно..!Но като цяло моят съвет е Диагностика при Никола и негова препорака по проблема..!Вярно че е зает но си заслужава чакането а пак за цената няма да говоря..!Бакшишът е удоволствие, за такав Специалист..!
Поздрави и дано да съм бил полезен..!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от asentchernaev » 31 Мар 2008, 18:09

И аз съм със зимните още и знам че е много, даваше си ми 10 или малко отгоре.. Благодаря на всички които се отзоваха, вчера попаднах тук във форума на темата за Никола и вече съм се уговорил - да наистина е чак за другата седмица, но какво да се прави. Когато разбера какъв е бил проблема обезателно ще напиша за инфо на останалите :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E60 535d

Мнение от Strabex » 31 Мар 2008, 21:02

колега според мен е сондата. моята 20-ка отначало гореше 18 градско сега с нова сонда бош универсална някаква гори около 12. ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от a5sh0l3 » 11 Май 2008, 11:56

и какво се оказа че е колега?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от asentchernaev » 11 Май 2008, 13:03

Още не е решен проблем след смяна на ламбда сондата, дава си ми 13-14 някъде. Скъсан ми е гофрирания маркуч след дебитомера, това го видях още преди да сменя ламбдата и го овързах дебело с една специална лента за водопроводни тръби и май стана добре, но все пак няма да е лошо да го сменя в бъдеще. Все пак смяната на ламбда сондата може и да не е била напразна, сега колата не мириише все едно си си заврял носа в гърлото на туба за бензин. Въпросния Никола виден столичен майстор на бмв кошници, е неуловим и неоткриваем, не знам другите как го откриват, но аз от месец и половина не мога да се свържа с него по телефона, упорито не го вдига, освен първия път, когато ме върза да се мотая цял ден в Люлин с надеждата или да дойде в сервиза си или да земе да си извади телефона от там дето го пъхнал - имахме уговорка да му закарам колата въпросната неделя все пак и чаках 10 дни преди това защото имал много коли. Очевидно няма да се радвам на неговото обслужване но може би и е по-добре, представям си ако му бях закарал колата как не мога след това да си я взема 2 месеца, щото и аз ходя на работа и мога само събота неделя да се занимавам с глупости. Ще обновявам темата ако има някакво развитие..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pen4ooo » 11 Май 2008, 14:07

uricatoli написа:
де го прати човека в Камор, гледам го че слага по 10-20лв бенз...

Пълни резервоара до-горе и засича разход... а не по 10-20лв да слага..

е че тва че слага 20 лв. бензин нищо не значи бе колега... по малко бензин --> по-лека кола --> по-малък разход.... а бензиностанции навсякуде като му свърши...
По въпроса - тва е ноермално и на мен след всяко запалване ми е "по-малко" бензина... то да е само тогава... я сложи 20 лв и пак я карайама без да спираш за да видиш...
Хубавите ябълки прасетата ги ядат!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

за късите разстояния

Мнение от asentchernaev » 11 Май 2008, 15:12

Знам че е така, да приключим темата за по-малкото бензин в резервоара, тя не е основното, просто веднъж ми се стори доста по-малко бензина след като не я бях карал изобщо два дни, и понеже вече бях засекъл големия разход - 14/100, проявих прекомерна мнителност че може би леко протича откякъде - просто търсех под вола теле за да си обясня защо ми скочи разхода. Но не тече, а си го харчи, иначе си прав за късите разстояния, само че не е това проблема понеже на мен ми даваше малко над 10 като я карах точно на къси разстояния - а сега ми дава около 14, при положение че сега температурите са високи сравнение със зимата и разхода би трябвало да намалее вместо да се вдига.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от asentchernaev » 11 Май 2008, 15:19

Пропуснах да отбележа 4е прекъсването изчезна след смяната на ламбдата, преди това обаче се появяваше от време на време като я запаля и след като дигах около 3000 оборота изчезваше - явно не е било свързано с увеличаването на разхода, а е съвпаднало с него. Разхода си е 14 обаче - тъкмо пак я засякох.

Следваща

Назад към E36