Проблеми с МЕТАН за БМВ 36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблеми с МЕТАН за БМВ 36

Мнение от michi69 » 25 Мар 2008, 23:53

Ми кво мисля че това ще е много добра тема за вбъдеще само моля да не давате мнения за или против МЕТАНА смятам че са излишни,а и са засегнати в една друга тема във форума достатъчно ясно......

Имам Баварка 316 36 - харчи 9-11 лв на 130км градско от нея казваха ми че за метан е по добре да е с двигател по голям от 2.0 но в краина сметка се уверих,че не е точно така,но и не че отричам това твърдение разбирасе..... ,но до вчера колата си вървеше почти като на бензин,докато един ден не ми гръмна мушона м/у колекторите и дебитомера (цена 65лв ) препоръчаха един маистор (мразя ги тия хора) които ми каза че и дебитомера може да гръмне при по голямо натоварване на двигателя ако не си купя от него една клапа за 30лв която се слага м/у колекторите и дебитомера,която на пръв поглед беше съгурно 3-4 пъти по малка от радиуса на гумения мушон (м/у колекторите и дебитомера ) поради което мисля че притока на въздух драстично намалява ,това мисля е и причината мощноста ми падне с около 30%. Моля даите мнения има ли голяма опасност при положение 4е направа няколко дупки около моталната клапа с цел увеличение на притока на въздух да ми гръмне дебитомера.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i E36 M43 '95
Мечтае да кара: Ново ...

Мнение от kyna » 26 Мар 2008, 0:11

по принцип тези гърмежи не трябва да ги има - в повечето случаи дебитомера си заминава, предполагам че е инжекцион метана,щом имаш гърмеж значи нещо не е настроено както трябва.
И мисля че при гърмежа сега ти се ебава дебитомера- затова ти е паднала мощността, а това за повечето въздух - ще обогатиш повече сместта с въздух и пак има опастност от гърмеж- поне така мисля, по добре отиди на др. майстор да видиш и какво той ще ти каже.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 26 Мар 2008, 2:22

не е инжекцион май май щом гърми , колега не си осакатявай колата аз сложих газова и след 3 мес я махнах не си заслужава.....
парите дето ги пестиш ще ги дадеш по майстори....
АКО Е ИНЖЕКЦИОН СИ Я НАСТРОИ И Я КАРАЙ АМА АКО НЕ МАХАЙ Я

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 26 Мар 2008, 2:25

Ако бях един мод в тоя форум всяка тема с метан в нея щеше да се затрива моментално. Върви в оторизирания сервиз на БМВ да ти видят проблема :mhihi:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 26 Мар 2008, 2:30

Смени марката е личното ми мнение,щом и 316-ка не можеш да поддържаш на бензин не ми се мисли от частите каква икономия ще правиш...ти си потенциална бомба на пътя :idea:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330ci ZHP
Мечтае да кара: без значение к'во е63

Мнение от DA HUSTLA » 26 Мар 2008, 3:32

айдееее почна се.... пак за и против газта... пак ше осерете темата на колегата...
... 'cause pussy is pussy and baby you're pussy for life

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 26 Мар 2008, 3:37

Кое ще осера!?!?!
Ние в БМВ или газ/метан форум пишем :?:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 26 Мар 2008, 3:40

Ама найстина трябва да се локват темите свързани с газ и метан!!! Ти му говориш недей слага, а те пак продължават!! Малко е тъпо 1000 човека да ти казват, че ще имаш проблем като сложиш уредбица, пък после пише проблем имало то тва да не е мандра го еба!! :mhihi:
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 26 Мар 2008, 8:19

АААААААААААААААААААААА,ама вие за метаааааааанаааа ли питатеее...е па че ви кажем,що да не ви кажем :lol:
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 330d
Мечтае да кара: F80 M3

Мнение от ivo098 » 26 Мар 2008, 10:20

ако ще е компромис поне да е направен и компромиса с малко здрава мисъл, аз на един фиат не исках да слагам обикновенна газова,а му сложих инжекцион, какво остава за BMW, при кадърно направен монтаж на газов или метанов инжекцион, проблемите се свеждат до минимум, аз карам 3 години с газов инжекцион, мой познат сложи на Ауди А4 2.6 метанов инжекцион преди половин година и също няма проблеми с колата, така че моя съвет е ако искаш да караш на метан. сложи и метанов инжекцион, много проблеми ще спестиш!
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.

Your Sh!ttiness may vary.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitak_88 » 26 Мар 2008, 10:32

колега щом ти гърми колата най вероятно си с обикновенна метанова уредба-тя гърми или от свещи или от кабели(това най често) може да има и други причини-тази клапа се слага за д аможе при гърмеж да не ти изпуши дебитомера!!!но по добре сменяй тази уредба!!!аз мислих за метан на ис-ката но се отказах-предпочетох газов инжекцион!!!и ми гори мн добре 9 на 100 мисля че ми е идеален разход!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Проблеми с МЕТАН за БМВ 36

Мнение от ивчо3 » 26 Мар 2008, 10:49

Предполагам въпросната клапа е с едностранно отваряне, т.е. при нормална работа на двигателя при засмукването на въздух клапата е отворена. След гърмеж и връщане на газовете в обратна посока, тя се затваря. С оглед редуциране на налягането при гърмеж диаметъра на клапата е значително по-малък от диаметъра на гумения маншон. Може би има някакъв ефект от тази клапа, защото спира до известна степен изгорелите газове и предпазва дебитомера от повреда, както и кутията с въздушния филтър. Но със сигурност намалява притока на въздух. той постъпва в цилиндрите с по-ниско от атмосферното налягане, респективно реалната компресия е по-ниска и от там - по-ниска мощност и динамични качества. Съвет не мога да ти дам, но тези, които карат на метан са сравнително доволни от газовия инжекцион.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 26 Мар 2008, 14:20

всичко опира май до майстори ;)
отиди на някои по свестен да ти я погледне .. има хора с обикновени и с инжекциони и не се оплакват и те не са МАЛКО,тея дни се возих и карах такива коли и не видях проблеми :idea: .. така че да се прави заключения от 5 проблема като цяло че не става и е гадно е малко тъпо .. особено за мислещи хора ;)
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 26 Мар 2008, 15:08

успех :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблеми с МЕТАН за БМВ 36

Мнение от zazomazo » 26 Мар 2008, 18:10

michi69 написа:Ми кво мисля че това ще е много добра тема за вбъдеще ....

аз пък мисля,че ше е добре да се качи една такава тема за газениците като "Важна" та там да си пишете за проблемите на воля :mhihi: :mhihi:
добра ти е темата колега, за всичките с газово...всички все от едно и също се оплаквате :mhihi: ...ама решението е едно-махни газта :!:

Следваща

Назад към E36