Проблем с датчика за коланите

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблем с датчика за коланите

Мнение от alexand » 24 Мар 2008, 23:33

Здравейте колеги. Махах седалките за да почистя отдолу. Намерих нов свят едва ли не + 3 евро и 2 дойче марки :)). Както и да е .. след като си сложих калъфите и монтирах седалките. Включих и датчика отдолу под дясната седалка. В момента като се кача и си сложа колана продължава да ми свети предупредителната лампа на таблото. Предполагам че може да съм скъсал или пречупил кабел когато съм изключвал датчика. Пръсках със силиконова смазка пружините и жилата на седалките .. незнам дали не съм напръскал някое кофти място. Друго не се сещам, какво може да е. Помагайте че ме вбесява ! :roll: :lol:
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 24 Мар 2008, 23:39

Май бъркаш датчика!!! Коя лампа от таблото свети?
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 24 Мар 2008, 23:43

За несложен колан...
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320I
Мечтае да кара: BMW e92 M3

Мнение от Herman » 24 Мар 2008, 23:56

че има ли таъв датчик аз за 1-ви път чувам такова нещо... :shock:
Изображение
Изображение
///М - The Most Powerfull Letter In The World
Аз не карам бързо, просто летя бавно ....

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 25 Мар 2008, 0:00

При мен въпросната лампа само ме подсети няколко секунди да сложа колана като запаля и дори и да не съм го сложил си гасне 8)
Beautiful Mechanical Wonder

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 25 Мар 2008, 0:05

Свети поне минута-две, без значение какво правя, мама и ... червена с човече с коланче ... за да не оставям съмнение за коя точно става дума. Откачих акумулатора и зверо ще спи така. Може да бачка същия принцип като при ербег-а и да се оправи...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 25 Мар 2008, 9:04

Има такава лампа но тя сама си гасне след няколко секунди,аз съ6то незнам да има такъв дат4ик

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 25 Мар 2008, 11:22

Май става въпрос за лампата на ербег-а :mhihi:Датчика под дясната седалка ти е за него,ако не си откачил акумулатора предварително е записало грешка и ше свети.Оправя се на диагностика.

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 25 Мар 2008, 11:57

Предполагам, че става въпрос за червената лампа най в дясно.Това е датчик за еърбега.Това дето си го откачил е датчика на активната седалка и най-вероятно става въпрос за датчика на пасажерската седалка (предполагам шоферската няма такъв датчик).Идеята му е еърбега да се отваря само ако има някой седнал иначе е неактивен.Грешката се е получила, защото не си откачил акумулатора преди да разглабяш.Чисти се или като откачиш акумулатора за известно време или на диагностика.

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 25 Мар 2008, 12:28

Кое не разбрахте?
човека ви казва,че не свети лампата за бега...в средата на таблото под лампата за ASC има такава със човече с коланче и свети 10 секунди след като дадеш на 2-ри контакт... :idea:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 25 Мар 2008, 13:56

Ами то няма датчик за нея.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 25 Мар 2008, 16:48

Mpower84, май ти ще излезеш прав. Прегледах книжките за да видя каква точно е тая лампа. Не е такава като показаната там, обаче пък е на същото място. Значи е бега сигурно... ще се ходи на диагностика скоро и без това... там ще ми кажат. Дано да е софт. грешка, че ако съм скъсал кабел ... :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 25 Мар 2008, 18:02

Пробвай първо номера с откачането на акумулатора.Нищо не губиш и може да си спестиш парички.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 26 Мар 2008, 0:28

Не стана номера. Сигурно 10 часа е стояла с откачени тоци.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 26 Мар 2008, 11:35

///MapTo написа:Кое не разбрахте?
човека ви казва,че не свети лампата за бега...в средата на таблото под лампата за ASC има такава със човече с коланче и свети 10 секунди след като дадеш на 2-ри контакт... :idea:
А ти не разбра ли че човека може и да е объркал лампите :?: :mhihi:

Следваща

Назад към E36