Проблем с от4итането на горивото
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Neosamurai
- Потребител
-
Проблем с от4итането на горивото
Зна4и преди седмица взех Е36 97г и забелязах 4е не ми от4ита правилно горивото , свалих помпата зака4их я насухо пробвах дали проблема не е в поплавака но се оказа 4е тои си работи и писти4ката замрих и тя е 4итава по която се движи поплавака , об6то взето проблема не е отзад.Идеята ми бе6е ако някои е имал такъв проблем да сподли опит.Благодаря предварително
- Neosamurai
- Потребител
-
аз доколкото глдам и вдевам 4е от лявата страна има о6те един механизъм които е показан на схема 2 които оба4е е без помпа ?
Re
Помпапа и поплавъка са от дясната страна от ляво има още един поплавък без помпа провери го и него
ако проблма не е там или са кабели или уреда на таблото нещо се бъзика
ако проблма не е там или са кабели или уреда на таблото нещо се бъзика
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Не знам, и при мен уж всичко си функционира нормално като електроника, но практически виждам, че стрелката на горивото на таблото има, как да се изразя "моменти на ускорение и забавяне". Просто на определени позиции започва да отчита разход, който си е твърде висок, на други пък мърда толкоз мудно, че ше кажеш че карам нисан Микра и съм 30 килограмова мадама.
Но пък от друга страна тя не е компютърна и служи като ориентир. Нали не ме лъже че има гориво, когато няма, останалото как да е. Като зареждам каот хората не ми прави чак такова впечатление.
Но пък от друга страна тя не е компютърна и служи като ориентир. Нали не ме лъже че има гориво, когато няма, останалото как да е. Като зареждам каот хората не ми прави чак такова впечатление.
Re: Проблем с от4итането на горивото
Neosamurai написа:Зна4и преди седмица взех Е36 97г и забелязах 4е не ми от4ита правилно горивото , свалих помпата зака4их я насухо пробвах дали проблема не е в поплавака но се оказа 4е тои си работи и писти4ката замрих и тя е 4итава по която се движи поплавака , об6то взето проблема не е отзад.Идеята ми бе6е ако някои е имал такъв проблем да сподли опит.Благодаря предварително
Колега мисля че имам същия проблем сипвам гориво а стрелката не мърда или като карам спада много малко все едно не харчи хич.Днес разбрах че има втори поплавък аз свалях този с помпата и ръчно като го дигна на макс уреда на таблото показва едва 30 литра.Сипвал съм над 30 литра и стрелката не помръдва повече от 30 литра и тези дни ще сваля и другия да не би проблема да е в него и ако установя нещо ще ти пиша.
Колеги този проблем го имах като взех моята Е36-ца
при мен проблема беше че десния поплавък този с помпата се закачаше за пластмасовата стойка на помпата и не отчиташе и при пълен резервоар ми показваше половин.
Ако всичко с двата поплавъка и кабелите е наред остава уреда на таблото нещо да се шашка
при мен проблема беше че десния поплавък този с помпата се закачаше за пластмасовата стойка на помпата и не отчиташе и при пълен резервоар ми показваше половин.
Ако всичко с двата поплавъка и кабелите е наред остава уреда на таблото нещо да се шашка
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Откачане на акумулатора за 15 минути пробвахме ли?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
D3BEP написа:Не знам, и при мен уж всичко си функционира нормално като електроника, но практически виждам, че стрелката на горивото на таблото има, как да се изразя "моменти на ускорение и забавяне". Просто на определени позиции започва да отчита разход, който си е твърде висок, на други пък мърда толкоз мудно, че ше кажеш че карам нисан Микра и съм 30 килограмова мадама.
То май при всички е такова поведението на стрелката.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Не е до компа работата. Чрез откачане на акумулатора се ресетва електрониката в таблото, която сравнява инфото от двата поплавъка и смята горивото и после го показва на стрелката. Ако някога е имало проблем с единия поплавък дори и за малко и оттогава не е откачан акумулатора проблемът си стои и таблото не знае колко бензин има в резервоара.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2