Здравейте... Нов съм..
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Здравейте... Нов съм..
Здравейте колеги, Преди 3 дена си купих БМВ е36 купе, М-изпълнение на ектрите(поне така ми казаха че значи този надпис), а двигателя е 2.0i или както ми каза един приятел Ванус, което не разбрах никак, защото все още съм бос на тема БМВ.
И така, Бмв-то го взех нов внос както повечето правят
За разход съм доволен, извън градско ми прави 8-9 а градско до 15л. В момента чакам понеделник за да се обслужи.. А искам и да питам освен консомативите: масло, ремък, филтър(въздушен,горивен,маслен,климатичен), какво още трябва да се смени, а и имам следните оплаквания с които моля да ми помогне някой ако може:
1во. Вчера забелязах че около деферинцияла има омаслено, Знам че не е на добре, ако може да дадете акъл какво да направя.
2ро. Като натисна съединител се усеща едно вибриране в самия педал.
3то. Понякога като ускорявам усещам леко придръпване все едно насрешен силен вятър и при отпускане на педала на газта без да вадя от скорост също се усеща.. Казвам понякога защото като изгася двигателя и после пак запаля това изчезва някой път. това нормално ли е ?
4то. Кажете ми какво масло да взема, и дали ще има някаква разлика в колата след като сменя всички консумативи..
Понеже не съм я взел за гонки или дрифт а за всекидневна кола и искам да я запазя във вида който съм я взел искам най-доброто за нея ..
Много ще съм благодарен за вашите мнения и препоръки отностно автомобила, и най-вече неговата подръжка.Извинявам се за това че не разбирам и се надявам да ме разберете какво ми е в момента като до сега 3 години съм карал и поддържал трабант
, все едно ми е да ми сменят педала на газта с този на спирачката
Да уточня за снимката... мое е лявото

И така, Бмв-то го взех нов внос както повечето правят

1во. Вчера забелязах че около деферинцияла има омаслено, Знам че не е на добре, ако може да дадете акъл какво да направя.
2ро. Като натисна съединител се усеща едно вибриране в самия педал.
3то. Понякога като ускорявам усещам леко придръпване все едно насрешен силен вятър и при отпускане на педала на газта без да вадя от скорост също се усеща.. Казвам понякога защото като изгася двигателя и после пак запаля това изчезва някой път. това нормално ли е ?
4то. Кажете ми какво масло да взема, и дали ще има някаква разлика в колата след като сменя всички консумативи..
Понеже не съм я взел за гонки или дрифт а за всекидневна кола и искам да я запазя във вида който съм я взел искам най-доброто за нея ..
Много ще съм благодарен за вашите мнения и препоръки отностно автомобила, и най-вече неговата подръжка.Извинявам се за това че не разбирам и се надявам да ме разберете какво ми е в момента като до сега 3 години съм карал и поддържал трабант

Да уточня за снимката... мое е лявото

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Ами честито!
А относно въпросите които задаваш!
За смяна които си посочил са задължителни + ролки(ма аз си мисля ванус не е ли с веригата бе хора?)
А следния проблем за който смяташ е да идеш на диагностика на компютър!(но нека първо смени тези неща и тогава)
Дано не е нещо по лошо защото аз което си мисля при:
1.Там не знам
2.Може да имаш износен диск
3.Най-вероятно ще разбереш когато смениш въздушния и горивния филтър(мисля че ще се оправи)
4.Ами каквото избереш но повечето препоръчвали Кастрол и да е от 5-15 W40

А относно въпросите които задаваш!
За смяна които си посочил са задължителни + ролки(ма аз си мисля ванус не е ли с веригата бе хора?)
А следния проблем за който смяташ е да идеш на диагностика на компютър!(но нека първо смени тези неща и тогава)
Дано не е нещо по лошо защото аз което си мисля при:
1.Там не знам
2.Може да имаш износен диск
3.Най-вероятно ще разбереш когато смениш въздушния и горивния филтър(мисля че ще се оправи)
4.Ами каквото избереш но повечето препоръчвали Кастрол и да е от 5-15 W40
- nesko
- старши ентусиаст
-
- Кара: му се шейната на дядо коледа
- Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW
колега честито и със здраве да си караш колата не можах да я видя нещо не се вижда снимката ти но не е проблем щом си от русе би ми доставило по голямо удоволствие да я видя на живо и да се запознаем 

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Ванос и без ванос всичко е с верига -М50Б20 и М52Б20
А за М-Пакета са те метнали бая здраво - Нищо М нема по колата ваншно

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
Dovizioso написа:Ванос и без ванос всичко е с верига -М50Б20 и М52Б20
ами външно не знам но мисля че не точно на купето, а на салон или нещо такова.. защото има надписа М и на волана, а и е с кожа, двузонов климатик, сумати плафончета и глупости навсякъде, сравнявах му екстрите със БМВто което си взе и един приятел заедно с мене.. неговото е направо голо вътре..
а за виждането на живо.. Утре съм на Варненската среща а в понеделник на Русенската

- nesko
- старши ентусиаст
-
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
ами човек... да ти кажа честно не ме влече много тоя полигон... може да идвам за разходка ама да се гоня или да се прая на дрифтаджия не мерси
беден студент съм
така че гледам да пазя колата а и сега гледам да бъде обслужена и винаги на разположение...

- nesko
- старши ентусиаст
-
не става бума за дрифт или нещо друго то на полигона се ходи да се чоплят семки така чеuricatoli написа:ами човек... да ти кажа честно не ме влече много тоя полигон... може да идвам за разходка ама да се гоня или да се прая на дрифтаджия не мерсибеден студент съм
така че гледам да пазя колата а и сега гледам да бъде обслужена и винаги на разположение...

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
Семките са вредни за зъбите
А ако може да продължим с отговори на моите питания бих се радвал защото за момента са ми наложащи.. все пак искам да съм сигурен в колата са а това става след като съм лежал денонощие под нея... Поне при старата така беше..

А ако може да продължим с отговори на моите питания бих се радвал защото за момента са ми наложащи.. все пак искам да съм сигурен в колата са а това става след като съм лежал денонощие под нея... Поне при старата така беше..

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2