Въпрос за скоростомера на таблото

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Въпрос за скоростомера на таблото

Мнение от Archangel » 20 Мар 2008, 21:00

Смених си таблото с друго,абсолютно идентично и единственото,което ме притеснява е че щом тръгна-стрелката не мърда.Въобразил съм си,че другото ми табло,макар разграфено по същия начин започваше да отчита щом колата тръгне,тоест от 0км/ч.

Така ли е,или отчитането започва от 10км/ч,както е разграфено таблото?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 20 Мар 2008, 21:20

Скоростта не съм заглеждал, обаче когато си сменях моето навремето имаше разлика в показанията на бензиномера.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 20 Мар 2008, 22:39

10-15-километра колега, от тогава работи, мисля че го пишеше в ръководството, но не съм сигурен.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 21 Мар 2008, 0:37

А сега ми хрумна друга весела идея,че си нямам утре сутрин какво да правя-дали ще проработи ако разглобя двете табла и от новото,на което му работи оборотомера да монтирам само механичната част(със стрелките и тези неща,подобни на електрически моторчета) на старото? И тези "неща,подобни на електрически моторчета" обвързани ли са по някакъв начин със платката,с която са сглобени оригинално или са съвместими и със други?
Хайде колеги по електрониката-активизирайте се ;)
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 21 Мар 2008, 0:38

не , пише в ръководството че като вдигнете от 20км/ч нагоре тогава показва разходомера

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 21 Мар 2008, 2:26

cherepa83 написа:не , пише в ръководството че като вдигнете от 20км/ч нагоре тогава показва разходомера

Да,и аз не съм виждал за скоростта нищо,но все пак ми е интересно дали ми отчита правилно таблото скоростта...но ми изглежда правилно,горе-долу мога да преценя 10км/ч и някъде там зацепва стрелката...
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 21 Мар 2008, 7:52

Archangel написа:А сега ми хрумна друга весела идея,че си нямам утре сутрин какво да правя-дали ще проработи ако разглобя двете табла и от новото,на което му работи оборотомера да монтирам само механичната част(със стрелките и тези неща,подобни на електрически моторчета) на старото? И тези "неща,подобни на електрически моторчета" обвързани ли са по някакъв начин със платката,с която са сглобени оригинално или са съвместими и със други?
Хайде колеги по електрониката-активизирайте се ;)

:yes:
панела със стрелките се отделя от платката без проблеми,не е запоен към платката:) тези "неща,подобни на електрически моторчета" имат по 4 крачета,с които контактуват към електрониката..но за да не ти работи оборотомера е възможно проблема да е в самата електроника,а не в така нареченото "електромоторче" ;) в този случай ще трябва да ползваш електрониката от новото(работещата)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 21 Мар 2008, 11:17

Той оборотомера работеше на старото табло,само дето стрелката "зацикляше" на произволни места-например вдигам оборотите рязко,стрелката стига малко над 2000 и зацикля,отцикля и скача до 4 и тн и тн.Затова си мислех че може да е от чисто механичната част-това "нещо като електрическо моторче"(оф,а какво е то всъщност). Утре ако се позатопли ще разглобя и двете табла и ще пробвам да направя някакъв мелез и да видя как ще работи ;)
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 24 Мар 2008, 11:59

Получи се-
Разглобих си двете табла и от новото сложих само механичната част със стрелките на старото табло.Сега хем компютърчето си е на моята кола,хем ми работи оборотомера и съм много щастлив. Добавих си разни крушки на някои от буксите,въпреки че само тази за коланите работи.

Сега обаче назрява друг проблем,който е много странен-
Докато карах със новото табло,което си купих успях да му зануля показваният Oil Service и жълто квадратче с помощта на кламерче.
Когато обаче сложих старото ми табло,вече със нови стрелки, опитах да зануля и него...единственото,което се занули при опитите ми бяха квадратите,които от 4,станаха отново 5.Не успях да зануля Inspection-a и Time Intervals-a.Колкото и да опитвах не стана,държах кламера около минута на пиновете и пак не се занули.Дали може самият дисплей да е сдал багажа?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 24 Мар 2008, 12:23

Пак задръж за 30-тина секунди но махни кламерчето преди да изключиш от контакт :idea:

Назад към E36