хайде помагайте

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

хайде помагайте

Мнение от Ivan_Ivanov » 19 Мар 2008, 19:01

имам проблем с моя хулиган,понякога като подам газ вместо да наема той забива и няма никакво ускорение, в следващия момент се "отваря"и имам чувство че става два пъти по пъргав модела е 316и 92г.ходих на СБА -то в СТАРА ЗАГОРА закачахая на компа там и никакви грешки не отчита според тях, карах я на майстор сменихме маслото ,въздушния и горивния филтър.Е промяна няма,продалжава да ме тормози особено някой път като тръгна да испреварвам е кошмар.Дайте идея къде да търся шибания проблем или къде в стара загора да намеря добър майстор на бмв

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sabi1984 » 19 Мар 2008, 19:59

смени майсторите колега :mhihi:
аз имах подобен проблем да не кажа същия смених какво ли не и накрая като отворихме компа се оказаче чипа не е оригиналния :shock:
направо бях шокиран.
та нищо не ти пречи да отвориш компа и да видиш чипа,че колкото и невероятно да ти се струва и при мен беше така-ту заглъхваше и неискаше до върви -ту се развървяваше като за последно.
и все пак върви на друга диагностика че с нашите майстори...
успех колега ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от me4ka80 » 19 Мар 2008, 21:01

Колега отиди в БОШ до КАТ там щети кажат какво муе на бебчето ти.Може да имаш проблем с дюзите и ли с калпав бенз.Бягаи в БОША или има един сервиз до дома на инвалида. ;)
ЧОВЕК СЕ ОТНАСЯ С КОЛАТА СИ ТАКА,КАТО СЕ ОТНАСЯ И СЪС СЕБЕ СИ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 19 Мар 2008, 22:31

sabi1984 написа:смени майсторите колега :mhihi:
аз имах подобен проблем да не кажа същия смених какво ли не и накрая като отворихме компа се оказаче чипа не е оригиналния :shock:
направо бях шокиран.
та нищо не ти пречи да отвориш компа и да видиш чипа,че колкото и невероятно да ти се струва и при мен беше така-ту заглъхваше и неискаше до върви -ту се развървяваше като за последно.
успех колега ;)

Според мен е от компютара това - както казва колегата

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 20 Мар 2008, 0:12

Да няма газово?? :P
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 20 Мар 2008, 10:39

Офф и при мен е така ве4е 5а година,100 пъти съм я зака4ал на компютър и винаги показва 4е вси4ко перфетктно а то НЕ е

Потребител
Аватар

Мнение от Mitashki79 » 20 Мар 2008, 11:03

при мен беше така преди около 2 години, но на компютъра показа проблем с ламбда сонда и детонационен датчик на 3 и 4 цилиндър
освен това беше скъсан еи тоя маркуч за въздъха отгоре
BMW начин на живот

Потребител
Аватар

Мнение от jorozlo » 20 Мар 2008, 11:10

колега при мен имаше почти същия проблем смених маркучите на стъпковия мотор след това почистих дроселовата клапа заредих 20л. бенц + 2 добавки за гориво /които ги дават на 50л./ вкарах малко обороти и в момента колата пее иска път и оборот. дано съм помогнал успех

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от robert1975 » 20 Мар 2008, 11:13

jorozlo написа:колега при мен имаше почти същия проблем смених маркучите на стъпковия мотор след това почистих дроселовата клапа заредих 20л. бенц + 2 добавки за гориво /които ги дават на 50л./ вкарах малко обороти и в момента колата пее иска път и оборот. дано съм помогнал успех

постъпих по същия начин и при мен имаше подобрение- да добавя и едно ново горивно филтърче :mhihi:
BMW-маниак
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Ivan_Ivanov » 21 Мар 2008, 10:49

добавки слагах един път имаше ефект ама за кратко,горивото в момента много внимамавам какво слагам гледам да е добро от шел или омв ама пак същата,остава да намеря добър майстор ,ама те тук в стара загора са много знам ли кой е добър и най важното да разбира от бмв ако някой знае да остави едно адресче или телефонче :D

Потребител
Аватар

Мнение от Ivan_Ivanov » 21 Мар 2008, 10:53

благодарско на всички дето искат да помогнат,за мен всяко мнение е важно щото иначе се въртя в един кръг и май не мога мога да излезна :D
майсторите викат нищо и няма, е няма и ама тя не иска да върви или поне не иска както трябва :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 21 Мар 2008, 11:14

направо бях шокиран.
успех колега ;)

:shock: Ти сериозно ли :mhihi: :mhihi: и по кво познаха майсторите ти че чипа не е оригиналният.Аз имам оригиналните софтуери на повечето модели БМВ и без специална програма за сравнение много трудно шъ стане повярвай! Да не са те метнали нещо ;) А за колегата мога да кажа да провери датчика на разпр.вал щото като почне да се ебава така прави а грешка не отчита.Вземи от някой колега със същата и пробвай сваля се за минутки :idea:
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 21 Мар 2008, 11:47

Колега отиди в М-кар в квартал Зора да я погледнат, минаваш отбивката за Метро и на края на улицата в ляво е сервиза. Успех !

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 21 Мар 2008, 13:33

сериозно ли от този дат4ик,който представлява една бобинка около кабела за мисля 2ри цилиндър,може да прави такива проблеми(да няма мо6тност и да забива нос като подаде6 рязко)
Нали в слу4ая на колегата говорим за двигател М40 6том '92г.
И от ли4ен опит знам 4е този дат4ик и да е заминал(както е при мен)на диагностика не излиза изоб6то като гре6ка

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sabi1984 » 21 Мар 2008, 13:52

furnata написа:
направо бях шокиран.
успех колега ;)

:shock: Ти сериозно ли :mhihi: :mhihi: и по кво познаха майсторите ти че чипа не е оригиналният.Аз имам оригиналните софтуери на повечето модели БМВ и без специална програма за сравнение много трудно шъ стане повярвай! Да не са те метнали нещо ;) А за колегата мога да кажа да провери датчика на разпр.вал щото като почне да се ебава така прави а грешка не отчита.Вземи от някой колега със същата и пробвай сваля се за минутки :idea:

абсолютно съм сериозен,майсторите отвориха компа пред мен.и идиот да си ще разбереш че чипа не е оригинален.на моя имаше лепенка надписана с химикал 318ис.едва ли това е оригиналния.майстора каза че това е от тези записващите чипове дето ти ми говориш.
па и самия факт че като сложихме другия чип колата стана съвсем друга ми е достатъчно на мен ;)

Следваща

Назад към E36