Колко стъпва поддръжката?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Колко стъпва поддръжката?
Наще и доста околни се ми натякват като чуят БМВ - ооооооооооо, това как гори и колко скъпа поддръжка има и много се нервя щото съм голям фен на бимерите
Та въпроса ми е да споделите колко стъпва поддръжката на Е36 да речем след смяна на консумативите при покупка(а и тези консумативи също колко стъпват и какви са) +прословутия бензин
кое хвърля толкова цената на тая поддръжка и колко може да изгори в сравнение с останалите
Един голф 1.8 колко да гори 8-9... а БМВ 11-12 .. разликата не е много голяма според мен, а и съм на мнение, че ако колата е читава... сипваш и караш
Че на един познат кара рено лагуна едната му ролка 147лв, а на друг мой познат му предлагали комплект ролки+ремък за 200лв пфф...Изкажете компетентното си мнение по въпроса защото аз нямам БМВ, а само предположения

Единственото по-хубаво нещо от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Toва сме го обсъждали но ще каза за мен набързо:
1.При покупката трябва да имаш поне 800-900 на страна!
2.Поне 200-250 на месец.
3.Друг е вапроса че каквото изкарам до края на тази година ще се налее в е36-та!Всеки един лев!
4.И не знам кави са тия разходи дето ги пишат колегите на мене ми харчи 7 извънградско и 10 градско!
Поздрави!
1.При покупката трябва да имаш поне 800-900 на страна!
2.Поне 200-250 на месец.
3.Друг е вапроса че каквото изкарам до края на тази година ще се налее в е36-та!Всеки един лев!

4.И не знам кави са тия разходи дето ги пишат колегите на мене ми харчи 7 извънградско и 10 градско!
Поздрави!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
аз като гледах из цените.. не ми се виждат хипер солени, макар, че има и доста солидни суми, но това се сменя при авария предполагам (да чукна на дърво) а и доста от тези големи суми бяха оригинални се пак...а като гледам лагери някъде 36 лева ли колко беше... един за ХОНДА му заминал някъв заден лагер 100 лв.... но незнам се пак дали за 1 и същи става дума Smile
ее това 1000-дарка си е половин кола
а това 250 на месец със бензина ли
щото 1 фр си докара Е36 от Германия ама е супер запазена и само сипва и джитка...
и по принцип какво трябва да се сменя периодижно,ежемесечно..
ее това 1000-дарка си е половин кола

а това 250 на месец със бензина ли

щото 1 фр си докара Е36 от Германия ама е супер запазена и само сипва и джитка...

и по принцип какво трябва да се сменя периодижно,ежемесечно..

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Без бензина естестветно!
Имам предвид подлакатник,ксенон,м-лост+генерация и т.н=3000лв/12(месеца)=250лв.
За глезотийки ги слагам тези пари и дребни забележки!
Моята новата я имам от малко по малко от година и не съм правил никакви ремонти!
Имам предвид подлакатник,ксенон,м-лост+генерация и т.н=3000лв/12(месеца)=250лв.
За глезотийки ги слагам тези пари и дребни забележки!
Моята новата я имам от малко по малко от година и не съм правил никакви ремонти!
и немога да мина без тези работи
без ксенони и М пакети.. имам в предвид без глезотии и подобни.Купувам колата сменям консумвативи както при всяка трябва да се направи и от там нататък всеки месец(или на няколко месеца) колко пари и за какво трябва да имам ( за неща които са в необходимост, а не глезотии
)

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
по скъпите консумативи са по двигателя, иначе окачването спрямо други коли не е кой знае колко скъпо 

- Herman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320I
- Мечтае да кара: BMW e92 M3
Скъпа си е поддръжката и частите не са евтини а и разхода не е oт малките но се пак за BMW стааа въпрос .... 

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Аз като я зех смених:ремък на алтернатора,на климатроника,гарнитура на компресора на лиматроника,масло,филтър въздушен,филтър на купето,бензинов филтър,антифриз;две машинки за дюзите на чистаяките =300лв.
От тогава =0лв. на месец вече 10 месеца така!
Само бенз сипвам!
ИИИ забравих фреонче като я зех 40лв
И още 40 стотинки за кондензаторче на дигиталния климатроник!
От тогава =0лв. на месец вече 10 месеца така!
Само бенз сипвам!
ИИИ забравих фреонче като я зех 40лв
И още 40 стотинки за кондензаторче на дигиталния климатроник!
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Трябва обаче винаги да си готов за непредвидени разходи. Не може на гол тумбак чифте пищови както много граждани на студентски град откриват лека полека 

- mitak_88
- младши ентусиаст
-
абе колега...никой не може д ати каже колко дава на месец...това зависи изцяло колко караш...едно е да караш на седмица по 100 км друго е да караш по 700!!!взимай и не се коси...ако е хубава колата може да си я караш дълго време без да пипаш нищо!!!
- Herman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320I
- Мечтае да кара: BMW e92 M3
BMW-POWER написа:Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!
Nukem етва исках да чуяначи се пак съм прав, че ако колата е читава и е била карана разумно и поддържана така да кажа.. сипваш и караш..
отделен въпрос сега някаква авария (да чукна пак на дърво
)
редко е тва явление като "читава кола" особенно в БГ винаги има кво да се праи и аз я зех мойта за читава е набих едно ~3-4 хилки само за ремотни

Последна промяна Herman на 19 Мар 2008, 17:18, променена общо 1 път
- mitak_88
- младши ентусиаст
-
Herman написа:BMW-POWER написа:Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!
Nukem етва исках да чуяначи се пак съм прав, че ако колата е читава и е била карана разумно и поддържана така да кажа.. сипваш и караш..
отделен въпрос сега някаква авария (да чукна пак на дърво
)
редко е тва явление като "читава кола" особенно в БГ винаги има кво да се праи и аз я зех мойта за читава е набих едно ~3-4 хилки само за ремотни
ми 3-4 хилки но от колко време я караш?