Тампони заден носач
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тампони заден носач
Интересуват ме тампоните за задния носач, че не съм съвсем сигурен дали се ориентирам много добре по тая схема
.. на картинката тия най долу в дясно и ляво ли са. Става въпрос за тези, които се развиват като се прави реглажа ..
Номер 8 го имам ама ми се струва прекалено голям за да е този. Май е някъде за др място. Иначе е описан като Rear Trailing Arm Front Bush.

Номер 8 го имам ама ми се струва прекалено голям за да е този. Май е някъде за др място. Иначе е описан като Rear Trailing Arm Front Bush.
Виж този линк: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CB11&mospid=47441&btnr=33_1004&hg=33&fg=30
Номер 8 от твойта картинка е номер 4 от реалоем. Това е Rear Trailing Arm Front Bush. Планката в която се захваща този тампон 4 посредством болта 18 се регулира/измества спрямо купето и така се регулира сходимостта на задния мост.
Номер 3 в реалоем заедно с ексцентричния болт номер 10 регулират надлъжния наклон(камбер) на всяко от колелата на задния мост. На твойта картинка те не са означени с номера.
Номер 8 от твойта картинка е номер 4 от реалоем. Това е Rear Trailing Arm Front Bush. Планката в която се захваща този тампон 4 посредством болта 18 се регулира/измества спрямо купето и така се регулира сходимостта на задния мост.
Номер 3 в реалоем заедно с ексцентричния болт номер 10 регулират надлъжния наклон(камбер) на всяко от колелата на задния мост. На твойта картинка те не са означени с номера.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Мерси колега
На бившия собственик- цървул
явно не са му се давали 20лв за тампон и болт и го е заварил направо за носача
Надявах се да е номер 8 щото него го имам полиуретанов, но явно Poweflex не ги правят този и другия, който е без номер 

На бившия собственик- цървул

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Това нещо правилното масто е на 8мм над центъра на оста и така се монтира, ето подробности:
http://www.unitedbimmer.com/kb-e36-rear ... ushing.php
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Joro_Paveto написа:Това нещо правилното масто е на 8мм над центъра на оста и така се монтира, ето подробности:
Полезен линк с добро обяснение за някой по- сръчен в ръцете колега. Аз ако взема да го пробвам тва ще трябва да викам репатрака да ме закара в сервиза за да довършат

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
Ами не е нещо сложно, но за съжаление трябват скоби за вадене и слагане на тампоните. Ваденето всъщност, както се и вижда от снимковия материал не е чак такъв проблем, но правилното слагане без инструмент си е проблемно.
А в сервиза едвали някой ще ти гледа 8мм, ще го направят едно към гьотере пък ти се оправяй...
Аз ги имам тия тампони от няколко месеца и просто не съм видял да се продава подходящ инструмент, не че съм търсил специално, но ще ги сложа временно докато взема полиуретанови.
А в сервиза едвали някой ще ти гледа 8мм, ще го направят едно към гьотере пък ти се оправяй...

Аз ги имам тия тампони от няколко месеца и просто не съм видял да се продава подходящ инструмент, не че съм търсил специално, но ще ги сложа временно докато взема полиуретанови.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ми колкото и да има противоречиви мнения (повечето от хора, които никога не са карали кола с такива тампони) аз лично веднъж сложих предни на тдс- ката и от тогава се зарекох на всяка бензинова кола, която имам да слагам целия наличен комплект на Powerflex.
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
Аз мислех да взема superpro вкарват ги хеед'91, пак са английско производство, но не прочетох никакви отзиви за тях по английските форуми.
А иначе тия тампони, са всичко друго, но не и занимаване с глупости. Аз сложих нови оригинални за Е36 тампони преди няколко месеца...в момента нещата не се различават особено от положението със старите...ковеш спирачката и волана те дръпва наляво, е преди се чудеше накъде да те дърпа...
А пълната изрудия е плътни изцяло алуминиеви тампони...за писта са супер
А иначе тия тампони, са всичко друго, но не и занимаване с глупости. Аз сложих нови оригинални за Е36 тампони преди няколко месеца...в момента нещата не се различават особено от положението със старите...ковеш спирачката и волана те дръпва наляво, е преди се чудеше накъде да те дърпа...
А пълната изрудия е плътни изцяло алуминиеви тампони...за писта са супер

- ТУРБО
- луд с палатка
-
- Кара: Хората да залягат
- Детайли за колата: кихащо кабрио
Аз мойте ги сменях сам с подръчни материали си ги смених общовзето с 2 планки от едната и от другата страна и една шпилка и върши работата на тая скоба ;)
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Вчера още си поръчах нови тампони от щатите, 50- тина лв излизат 2- та с доставката, сега само болтове трябват. Иначе смяната е лесна май.
За долните говоря..
За долните говоря..
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2