катализатор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
катализатор
колеги здравейте, мисли че имам проблем със катализатора, може би се е надробил, защото се чува нещо как тропа в гърнето, особено при вклучване от по висока към по ниска предавка. Прочетох във форома малко неща относно темата, но ясен отговор няма! Какво да правя,? да махам ли катализатора, ще има ли някакъв проблем с лабсондата? и каде се намира точно, да не я повредят при махането? и последно добра ли е идеята на мястото на катализатора да сложа резонаторно гърне, мисля че беше?
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- nesko
- старши ентусиаст
-
- Кара: му се шейната на дядо коледа
- Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW
Re: катализатор
valpine написа:колеги здравейте, мисли че имам проблем със катализатора, може би се е надробил, защото се чува нещо как тропа в гърнето, особено при вклучване от по висока към по ниска предавка. Прочетох във форома малко неща относно темата, но ясен отговор няма! Какво да правя,? да махам ли катализатора, ще има ли някакъв проблем с лабсондата? и каде се намира точно, да не я повредят при махането? и последно добра ли е идеята на мястото на катализатора да сложа резонаторно гърне, мисля че беше?
махай смело и не се бой няма ко да и стане освен да вари повече

- Krassi_kn
-
моргаджия
-
- Кара: Всичко
Аз преди около седмица забелязах че колата ми нещо не е като хората и реших да проверя катализето-УЖАС!!!
"Майсторите" които са го махали са оставили частички вътре в тялото на катализатора,които се бяха набили в задното гърне и в тръбата назад.
Купих си едно хубаво задно гърне,оставих средното за резонатор и колата ми тръгна много а и свали разхода!
Така че мой съвет махай всичко-остави си само резонатор и крайно и се оправят нещата.
Ето виж какво изпадна от задното гърне и тръбата зад него при разглобяването пък реши дали да караш още така
http://img.data.bg/i.php?show=872328&ctrl_id=zlijgc#img
"Майсторите" които са го махали са оставили частички вътре в тялото на катализатора,които се бяха набили в задното гърне и в тръбата назад.
Купих си едно хубаво задно гърне,оставих средното за резонатор и колата ми тръгна много а и свали разхода!
Така че мой съвет махай всичко-остави си само резонатор и крайно и се оправят нещата.
Ето виж какво изпадна от задното гърне и тръбата зад него при разглобяването пък реши дали да караш още така

http://img.data.bg/i.php?show=872328&ctrl_id=zlijgc#img
- Krassi_kn
-
моргаджия
-
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
При мен не се появи бучене след смяната,просто звука стана "ламаринен",но майстора си ме предупреди,че след едно София-Пловдив-София на високи обороти резонатора ще бъде аут и това било временно решение 

- Krassi_kn
-
моргаджия
-
mislead написа:е фактически ако си взема нов катализатор по добре ли е ? или да си го оставя с резона....
Незнам дали знаеш ама катализатора нов си е доста пари-слагай разонатор и

- nesko
- старши ентусиаст
-
- Кара: му се шейната на дядо коледа
- Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW
или една траба няма да е временноKrassi_kn написа:mislead написа:е фактически ако си взема нов катализатор по добре ли е ? или да си го оставя с резона....
Незнам дали знаеш ама катализатора нов си е доста пари-слагай разонатор и

11 мнения
• Страница 1 от 1