един въпрос за дисковете ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

един въпрос за дисковете ?

Мнение от dundy76 » 10 Мар 2008, 19:27

Дано няма такава тема в форума щот не го прегледах целия.Та имам въпрос - може ли да ми дадете някакъв съвет за смяната на дисковете как става таз магийка без сервис де.Онзи ден се загледах в дисковете си и се изпотих поне 3 пъти УЖАС станали като весник.Благодаря предварително :help:

ентусиаст
Аватар

Re: един въпрос за дисковете ?

Мнение от GVT » 10 Мар 2008, 19:32

dundy76 написа:Дано няма такава тема в форума щот не го прегледах целия.Та имам въпрос - може ли да ми дадете някакъв съвет за смяната на дисковете как става таз магийка без сервис де.Онзи ден се загледах в дисковете си и се изпотих поне 3 пъти УЖАС станали като весник.Благодаря предварително :help:

Елементарно.
Дигаш колата на крик и сваляш гумата.,с шестограм,мисля ,че беше 10,сваляш спирачния апарат и с звезда развиваш винта на диска.Идърпваш и си готов. ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dundy76 » 10 Мар 2008, 19:37

Благодаря БРАТ знам че въпроса е идиотски ама да си питам да не направя няква беля . Щот луд умора няма само се поти :uups:

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 10 Мар 2008, 19:47

dundy76 написа:Благодаря БРАТ знам че въпроса е идиотски ама да си питам да не направя няква беля . Щот луд умора няма само се поти :uups:

Няма защо,нали за това е форума. ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 10 Мар 2008, 20:28

Не се самозаблуждавай, че е толкова елементарно.
На теория е така, но:
- клеасал винт на диска, при мен се случи отзад на барабана, наложи се разпробиване...
- клеасала пробка...

(това се случва независимо третирането с WD40)

Ако си купил нови дискове и накладки трябва да измиеш с корсалин или с обезмаслител дисковете, ама много добре да ги измиеш.
Да шкурнеш с не едра шкурка леко накладките и да почистиш пак с нея главината идеално!

Зареди се с малко повечко време, помощник/не толкова за помощ колкото за компания/, спирачна течност дот4 най-малката разфасовка и инструменти и ти.

Когато качиш колата на крик я подри добре да не стават съкатлъци.

п.п.: http://i.data.bg/08/03/09/847922_orig.jpg :mhihi: така е като станат горните 2 неща...
:yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 10 Мар 2008, 23:06

porostorm написа:Не се самозаблуждавай, че е толкова елементарно.
На теория е така, но:
- клеасал винт на диска, при мен се случи отзад на барабана, наложи се разпробиване...
- клеасала пробка...

(това се случва независимо третирането с WD40)

Ако си купил нови дискове и накладки трябва да измиеш с корсалин или с обезмаслител дисковете, ама много добре да ги измиеш.
Да шкурнеш с не едра шкурка леко накладките и да почистиш пак с нея главината идеално!

Зареди се с малко повечко време, помощник/не толкова за помощ колкото за компания/, спирачна течност дот4 най-малката разфасовка и инструменти и ти.

Когато качиш колата на крик я подри добре да не стават съкатлъци.

п.п.: http://i.data.bg/08/03/09/847922_orig.jpg :mhihi: така е като станат горните 2 неща...

Клеасалия болт на диска се оправа лесно,както каза третиране с WD40 и ако не иска да тръгне нормално има много хубав иструмент,чук отверка ,до сега нема пропуск :mhihi: А иначе при преебване на главата на винта разпробиване и шпилкар.Най неприятния момент е ако ти е клеесала пробката,чупеш ли я ядеш к...а :mhihi: но това показва колко е гледана колата :mhihi: На пробките винаги слагайте гумени тапички да ги предпазва.Ако момчето малко от малко да разбира нема да има проблеми със смяната.Това което го казахме е най-лошия вариант.
Изображение

Назад към E36