съединител-проблем4е

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

съединител-проблем4е

Мнение от spens_82 » 10 Мар 2008, 17:10

колеги като натисна съединителя и се 4ужа не6то като скурцане,звука идва откум двигателя.това се 4ува няма зна4ение дали е угасен и ли запален двигателя.ина4е вси4ко си е добре,нямам проблеми сус съединителя но това скурцане дето се 4ува много дразни.помогнете моляви даите накакув савет или идеи :help: :(
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от robert1975 » 10 Мар 2008, 17:13

амбреажаен лагер :mhihi:
BMW-маниак
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от spens_82 » 10 Мар 2008, 17:51

хайде колеге помогнете,кажете си мнението :help: много ло6о скърца :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 10 Мар 2008, 18:33

spens_82 написа:хайде колеге помогнете,кажете си мнението :help: много ло6о скърца :help:

сервиз

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 10 Мар 2008, 18:41

t0sh написа:
spens_82 написа:хайде колеге помогнете,кажете си мнението :help: много ло6о скърца :help:

сервиз

Стига с тоя тъп сервиз :evil: Аз лично винаги преди да отида на сервиз питам какво може да имам поне бегла представа какво да очаквам. И това го казвам понеже гледам че навсякъде само това знаеш :confused: И аз карам е36 за петцифрена сума, но това не ми дава право да пиша глупости по темите :evil:
Последна промяна стан на 10 Мар 2008, 20:16, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от spens_82 » 10 Мар 2008, 18:53

колеги данеби на самия педал да скурца? :?: дали е вузможно ако е той по някакув на4ин с не6то дасе смаже?6тото звука от скурцането е като на някои раждива панта от врата.но звука пук се 4ува от кум двигателя някаде долу. :uups: :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 10 Мар 2008, 19:54

стан написа:
t0sh написа:

сервиз

Стига с тоя тъп сервиз :evil: Аз лично винаги преди да отида на сервиз питам какво може да имам поне бегла представа какво да очаквам. И това го казвам понеже гледам че навсякъде само това знаеш :confused: И аз карам е36 за четирицифрена сума, но това не ми дава право да пиша глупости по темите :evil:

може би имаше впредвид 5 цифрена сума--> 10***, защото всички караме е36 за 3***, иначе да не мислиш, че на Тош колата струва 10 бона? :shock: :mhihi: Струвала е преди 10на години. ;) Иначе си прав.

Високо ли ти отделя? :roll: Може би му е дошло времето и лагера скоро ще влезе да види какво правят скоростите. :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 10 Мар 2008, 20:02

и за мен е лагера

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 10 Мар 2008, 20:17

vicho написа:
стан написа:
t0sh написа:

сервиз

Стига с тоя тъп сервиз :evil: Аз лично винаги преди да отида на сервиз питам какво може да имам поне бегла представа какво да очаквам. И това го казвам понеже гледам че навсякъде само това знаеш :confused: И аз карам е36 за четирицифрена сума, но това не ми дава право да пиша глупости по темите :evil:

може би имаше впредвид 5 цифрена сума--> 10***, защото всички караме е36 за 3***, иначе да не мислиш, че на Тош колата струва 10 бона? :shock: :mhihi: Струвала е преди 10на години. ;) Иначе си прав.

Високо ли ти отделя? :roll: Може би му е дошло времето и лагера скоро ще влезе да види какво правят скоростите. :idea:

Добре че ме разбра какво имам предвид иначе се излагах много лошо :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 10 Мар 2008, 20:21

Винаги трябва да има един форумен кибик,който да разпитва в темите на другите.В тази роля и тази тема ще вляза аз.Извинявам се на автора на темата предварително.

Моят съединител не че се държи странно,просто аз го гледам и ми се струва не съвсем читав.Нещата които ме притесняват са две:
1. Самият педал е малко по-изпъкнал от този на спирачката.При натискане в това "малко"(може би 1см)усещам педала напълно свободен,дори не зацепва жилото му.След този мъничък луфт всичко си е ок.Може би се е разхлабил някъде,идеи за кое болтче става на въпрос?

2. От обратната страна пък имам огромен(поне по мое мнение) свободен ход на педала.Когато го натисна докрай и започна да отпускам преди да зацепи са може би 5см(не мога да кажа точно,но е поне половината от целия ход).
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 10 Мар 2008, 20:31

някой може ли да ми даде размера на този лагер пак на съединителя който е по средата за мотор м42 става на въпрос, че ще го сменям ?

Изображение
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от spens_82 » 10 Мар 2008, 21:22

ами самия ми педал има малко луфт както при колегата, но савсем малко,поне според мен това се далви на разхлабване някакво.ина4е си отделя добре по4ти долу.незнам дали е нормално но според мен сяка6 е добре. сус м43 мотора 316и 1995г ако може дами кажете една цена ако трябва даго сменям. :uups:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 10 Мар 2008, 21:41

Стига с тия смешни клишета "БГ Е36 са така" или "иди на сервиз/диагностика". То верно се иска малко акълец да се понадупиш малко и да помислиш как да елиминираш проблема. Мойта е36-та струва четирицифрена сума, ама това не пречи на пружината на педала да се беше разкърцала, щото не и е второ или 3то лето на колата. Разпръснах отдолу в дупката на педала WD40 преди 7-8 месеца и няма ни гък ни скръц от тогава.

Ако не се оправи значи идва от някой лагер. Аз моя съединител го бях сменил тогава заедно с оригинален маховик и бях сигурен, че е механизма на педала ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 10 Мар 2008, 23:24

Е как лагера като го праи на спрян двигател бе...
Има една вилка на педала, като и свърши масълцето, почва да скърца.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 11 Мар 2008, 11:30

Archangel написа:Винаги трябва да има един форумен кибик,който да разпитва в темите на другите.В тази роля и тази тема ще вляза аз.Извинявам се на автора на темата предварително.

Моят съединител не че се държи странно,просто аз го гледам и ми се струва не съвсем читав.Нещата които ме притесняват са две:
1. Самият педал е малко по-изпъкнал от този на спирачката.При натискане в това "малко"(може би 1см)усещам педала напълно свободен,дори не зацепва жилото му.След този мъничък луфт всичко си е ок.Може би се е разхлабил някъде,идеи за кое болтче става на въпрос?

2. От обратната страна пък имам огромен(поне по мое мнение) свободен ход на педала.Когато го натисна докрай и започна да отпускам преди да зацепи са може би 5см(не мога да кажа точно,но е поне половината от целия ход).

Баце жилата ги остави на голфовете :mhihi:
Тука всичко е хидравлика.
Ако педала ти е лек за натискане и нямаш вибрации или буксуване при употребата на съединителя значи всичко е в норми.
А това че сами я педал е малко по наго ре може да е от нещо по механичната част на педала.
Изображение

Следваща

Назад към E36