za bmw

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

za bmw

Мнение от ians » 06 Мар 2008, 10:04

имам мальк проблем от скоро си купих е36и исхварлиями водата когато работи на място но не загриява дьржи 90 градоса.ниакои ако може да помогне.предваритлно благодария.

Дружба Тийм
Аватар

Мнение от Reportera » 06 Мар 2008, 10:31

ми аз бих го продал докато е време и бих си търсил ново :)
meto'o написа:Хората са го казали, путката е не женски полов орган а тип мъжки характер :idea:

поздрави

Изображение
Продавам шофъорско огледало за Опел Вектра

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 06 Мар 2008, 10:36

Преместена от Основен форум :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 06 Мар 2008, 11:08

Колега първо добре дошъл :yes:

Като за начало смени капачката на радиатора, за да си сигурен, че клапана към разширителния съд работи.
След това виж и термостата дали отваря нормално

Потребител
Аватар

Мнение от ians » 06 Мар 2008, 11:19

благодария все пак ще пробвам.но миаля да я закарам при ниякои дето разбира 4е аз сам малко скаран с тези неща

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 06 Мар 2008, 11:20

Ники от Люлин... sachs се пише тука, потърси някоя тема дето му има телефона;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 06 Мар 2008, 11:42

Системата е такава че трябва капачката ти да е добре затворена и да е в състояние!
При работещ двигател и отворена капачка започва да изхвърля,а при затворена се обезвъздушата т.е. влиза на дълбоко!Имало е и друг вариянт как да обезвъздушиш но и така не можах да разбера как...
Аз при загасен двигател наливам но не до горе ами оставям поне 3 пръста и затварям добре капачката,после паля и давам леко газ от време на време така нивото спада...и докато стигне почти до долу пак загасям и отварям,така наливам по същата операция но накрая преценете до там че да се стигне до макс. ниво!Това е от мен...може капачката да има дефект(много е важна за да не се тормозиш)!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 06 Мар 2008, 12:00

cucko написа:... При работещ двигател и отворена капачка започва да изхвърля,а при затворена се обезвъздушата т.е. влиза на дълбоко!Имало е и друг вариянт как да обезвъздушиш но и така не можах да разбера как...

Колега системата се обезвъздушава от пробката до капачката на радиатора (No7 на схемата)

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cucko » 06 Мар 2008, 12:17

tsb_bg Да,колега може и от там ама аз като правих този опит нещо не можах да се спрая...напиши тема за този вариант че да има инфо за други незнаещи!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stilkoood » 06 Мар 2008, 12:57

Ако капачката му е развалена, /което е най-вероятно/ тя системата се е обезвъздушила много пъти. Най простия начин евечер когато го изгасиш... изчакваш 10-15 мин отваряшкапачката и го оставяш ... на сутрината палиш и тогава затваряш капачката. Проблема ти е 99% от нея!!! УСПЕХ
Наздраве !!!

Потребител
Аватар

Мнение от ians » 06 Мар 2008, 13:28

благодария за инфото.добре едни ми казват да стегна много хубаво други да не я стягам много .колко да е стегната капачката?

старши ентусиаст
Аватар

Обезвъздушаване на охладителната система

Мнение от tsb_bg » 06 Мар 2008, 13:33

cucko написа:...напиши тема за този вариант че да има инфо за други незнаещи!

1. Отвива се пробката за обезвъздушаване.
2. Регулира се парното/климатика до край на "топло".
3. Налива се антифриз в разширителното казанче (през отвора за доливане), докато протече от пробката.
4. Завива се пробката за обезвъздушаване и се пали двигателя (капачката на разширителния съд все още е отвита).
5. Когато нивото на антифриза спадне се долива отново и пак се отвива пробката за обезвъздушаване докато текне антифриз без мехурчета въздух (внимава се да не се препълва разширителното казанче повече от средата).
6. Долива се и се обезвъздушава докато нивото на течността спре да пада.
7. Завива се капачката на казанчето и се включва двигателя докато загрее до нормална работна температура.
8. Внимателно се отвива пробката за обезвъздушаване докато протече гореща течност без мехурчета въздух.
9. Изтеклия навън антифриз се измива се с чиста вода и се подсушава, за да се провери за евентуален теч.
10. Оставя се двигателя да изтине и се долива антифриз до обозначението на казанчето KALT.

Забележки:
- при обезвъздушаването колата може да се паркира на лек наклон, така че радиатора да остане най-високата точка
- пробката не е необходимо да се развива напълно, а само колкото да протече антифриз
- внимава се с притягането на пробката, за да не се скъса

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cucko » 06 Мар 2008, 14:03

stilkoood написа:когато го изгасиш... изчакваш 10-15 мин отваряшкапачката и го оставяш ... на сутрината палиш и тогава затваряш капачката. Проблема ти е 99% от нея!!! УСПЕХ

И този вариант става...само че ти трябва повече реме!Пробвал съм!

Назад към E36