МЕТАН НА БМВ 318 ИС
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- mitak_88
- младши ентусиаст
-
МЕТАН НА БМВ 318 ИС
МН ХОРА МЕ НАВИВАТ ДА СЛАГАМ МЕТАН НА БМВ-ТО МИ НО НЕ ЗНАМ ЗАЩО СЪМ МАЛКО НАСТРОЕН НЕГАТИВНО!!!БАВАРКАТА Е 318 ИС,ПАТУВАМ МНОГО ИЗВЪН ГРАДА И ВСИЧКИ КАЗВАТ ЧЕ НЯМА ДА Е ЛОШО ДА СЛОЖА ТАКАВА УРЕДБА!!!НА МЕН ПЪРВОНАЧАЛНО МИ ИЗГЛЕЖДА ПОДИГРАВАТЕЛНО ЗА МАРКАТА БМВ НО...

- mitak_88
- младши ентусиаст
-
Satanans4o написа:Ми сигурно нямаш пари се усмихнеш,аз карам 328 не бензин,само,че ко знаиш колко го карам
ЗА ПАРИТЕ ТОЛКОВА НЕ СЪМ НА ЗОР НО АКО КАКТО КАЗВАТ Е ТОЛКОВА ПО ЕВТИНКО ЗАЩО ДА НЕ СПЕСТЯ НЯКОЙ ЛВ!!!???А ЗАЩО ДА ПЪЛНЯ ГУШАТА НА БЕНЗИНДЖИИТЕ?!НО НЗ ДАЛИ Е УДАЧНО

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Те дизела го направиха 2.20,колкото бензина,сега и газчицата и метана като почнат да ги вдигат... А на БМВ да сложиш газова уредба е смях голям...за метан да не си говорим.300кг. бутилката и дори няма да ти е нужно въображение-директно можеш да си лепнеш една лепенка отзад "Спазвай дистанция,карам бомба".
Недей да лежиш на кълката,че метана и газта са евтини.Първо че в България(предполагам че знаеш какво ще напиша по-натам) нито едно гориво не е качествено.Второ че ако използваш търсачката на форума ще откриеш повече теми за проблеми на БМВ-та с АГУ,отколкото на такива на бензин и дизел. Газта ни в БГ е като вода от Владайската река. Поне такива са моите впечатления.
Недей да лежиш на кълката,че метана и газта са евтини.Първо че в България(предполагам че знаеш какво ще напиша по-натам) нито едно гориво не е качествено.Второ че ако използваш търсачката на форума ще откриеш повече теми за проблеми на БМВ-та с АГУ,отколкото на такива на бензин и дизел. Газта ни в БГ е като вода от Владайската река. Поне такива са моите впечатления.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: МЕТАН НА БМВ 318 ИС
Митак, честита ти придобивка. Нямам опит с газифицираните автомобили, но наскоро се возих в едно такси на метан, "shevrolet" с газов инжекцион. Според таксиджията нямало загуба на мощност, сравнено с бензина. Лично аз не останах очарован от динамичните качества, защото той караше на четвърта предавка с 30-35 км/час и превключваше на пета при 40-50 км/час. Не знам доколко е практично ползването на газов инжекцион при БМВ.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ивчо3 написа:Митак, честита ти придобивка. Нямам опит с газифицираните автомобили, но наскоро се возих в едно такси на метан, "shevrolet" с газов инжекцион. Според таксиджията нямало загуба на мощност, сравнено с бензина. Лично аз не останах очарован от динамичните качества, защото той караше на четвърта предавка с 30-35 км/час и превключваше на пета при 40-50 км/час. Не знам доколко е практично ползването на газов инжекцион при БМВ.
ти на 4-та предавка в града с каква скорост искаш да караш, с 160?

Както казваше павлин_е30, "ако може и на лай*а ще карам", няма никакъв смисъл за обикновен автомобил използването на бензин. Все повече се убеждавам.
Всеки си решава на какво ще му е удобно да кара и го прави. Тия съвети, недей, ама то губи мощност, ама не знам си какво са мечешка услуга. Сложена ли е грамотно газовата, дори и да е обикновенна проблеми няма. Аудито на бащата пали при минус 15, така, че аз проблем не виждам.
Който е достатъчно заможен и не го бърка колко му харчи колата, нека кара на бензин, но при положение, че човек си върши работа с колата е НЕОПРАВДАНО да се дават грешни пари.
Аз така го виждам, знам ли?!
п.с. писна ми да бъда гъзар и да карам на бензин, стигат ми 2 години и разход над 15 при тази цена на горивото

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
300кг бутилка вие чувате ли се
Но според мен специално на БМВ-то да сложиш метан е малко глупаво, по-добре си купи поло 1.0 за 1000 лв и на него му сложи и си върши работата, а си пази БМВ-то за през нощта 

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Vicho , да беше прочел внимателно какво съм написал, нямаше да ми опонираш по такъв начин. Разбира са, че една обикновена кола при 1200-1400 оборота/мин има нисък въртящ момент, независимо дали караш на бензин, или на газ. С такова "икономично" каране само можеш да си съсипеш двигателя, но незнам по каква причина този стил толкова се е наложил, като "икономичен". Аз направо издивявам когато "не дай си боже" ме вози някой по този начин, направо ми иде да го хвърля на задната седалка и да подкарам с яко газ. Почти всички БМВ-та са с високооборотни двигатели и подобен стил на каране само тормози тази кола, както и возещите се в нея.
- mitak_88
- младши ентусиаст
-
ивчо3 написа:Митак, честита ти придобивка. Нямам опит с газифицираните автомобили, но наскоро се возих в едно такси на метан, "shevrolet" с газов инжекцион. Според таксиджията нямало загуба на мощност, сравнено с бензина. Лично аз не останах очарован от динамичните качества, защото той караше на четвърта предавка с 30-35 км/час и превключваше на пета при 40-50 км/час. Не знам доколко е практично ползването на газов инжекцион при БМВ.
ивчо мерси!!!мн съм доволен за сега от колата!!!дано д анямам проблеми с нея а относно метана аз просто питам защото ми стана адски интересно като ми казаха за метан на бмв!!!позаинтересовах се и в родния ми град се срещнах съвсем случайно с един пич който кара ис-ка на метан!мощността не е сащата е никой случей!!!но като иска да върви обръща на метан!!!ако карах ново бмв никога не бих се замислял дали да му сложа-никога не бих му сложил но на кола на 14 години...и тва да си купя поло и д аму сложа метан е меко казано глупаво!!!аз не искам консервена кутия аз искам кола!!!а дали ще е на метан или не!!!патувам мн на дълго и мисля че с това поло бих си скапал живота или каквато и да е мъничка кола!!!
- DJEmoMC
- Потребител
-
- Кара: Колело
Колега, слагаи смело аз съм със същата кола като теб 318 ис и съм с метан. не върви като на бензин но си заслужава, разхода обърнат в пари слиза с 60 процента. малко е по тромава наистина но си заслужава, слижи си карбонова бутилка и забравяш.
Кара колата да харчи
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Баси, газ, метан некоя технология на вода няма ли да измислите да сложите!!
Земи си един Сеат Ибиза дизел купувай крадена нафта и си си на далавера!!

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ивчо3 написа:Vicho , да беше прочел внимателно какво съм написал, нямаше да ми опонираш по такъв начин. Разбира са, че една обикновена кола при 1200-1400 оборота/мин има нисък въртящ момент, независимо дали караш на бензин, или на газ. С такова "икономично" каране само можеш да си съсипеш двигателя, но незнам по каква причина този стил толкова се е наложил, като "икономичен". Аз направо издивявам когато "не дай си боже" ме вози някой по този начин, направо ми иде да го хвърля на задната седалка и да подкарам с яко газ. Почти всички БМВ-та са с високооборотни двигатели и подобен стил на каране само тормози тази кола, както и возещите се в нея.
е малко беше пресилено от моя страна, за което се извинявам, без лоши чувства

И пак не съм съгласен с теб, това "икономично" каране както го наричаш ти, за доста хора е напълно нормално, както и по закон. На мен лично ми писна да ми пишат актове, защото виждаш ли съм карал с 70, вместо с 50, за това сега --> лекичко и като ме спрат (поне по 1 път на ден) им се хиля и се заяждам с тях, защото ме дразнят до няма накъде (иде реч за фуражките). И все пак няма ли да се съгласиш, че неможе постоянно да караш с "яко газ"

За да не съм тотален оффтопик:
За хората, които казват, че е глупаво да си сложиш газ/метан просто не знам какво да кажа. Приемете, че не всички на този свят мислят като вас и предпочитат примерно тези 20-30-50 лв. на седмица, които ще дадат за бензин и ще изхвърчат през ауспуха да ги дадат за семейството си, примерно

п.с. още не съм сложил газ, но ще сложа (някой ден)

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Archangel написа:Те дизела го направиха 2.20,колкото бензина,сега и газчицата и метана като почнат да ги вдигат... А на БМВ да сложиш газова уредба е смях голям...за метан да не си говорим.300кг. бутилката и дори няма да ти е нужно въображение-директно можеш да си лепнеш една лепенка отзад "Спазвай дистанция,карам бомба".
Едва ли човек зима дизел да му е икономично при положение че е 2.20 просто по-лесно се намира нафта от бензин слижебен
I'm slowly drifting

а
бате сложи си метан, и си приготви кинти за клапани, кумички и всевъзможни такива карантий които доста по бързо се преебават от колкото при бензина, имам доста такива приятели ама не с БМВ-та карат колите си на секви лайна само дето не пикат в резервоарите, всеки си решава сам за себе си.
Няма начин да няма начин
55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4