имам проблем с шофьорската врата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

имам проблем с шофьорската врата

Мнение от ka4i » 25 Фев 2008, 14:59

Снощи беше ок.Тая сутрин отивам да я отварям и отвънка неще.Минах отдясно и я отворих отвътре и ок.Ама отвън не иска.Не се усеща никакво затруднение ,просто не ще.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36/e39
Мечтае да кара: през просото

Мнение от zodiak » 25 Фев 2008, 16:25

Аз имам същия проблем.

Частично разрешен след като почистих колкото можах бравата от клеясали прахоляци и тем подобни. Сега се отваря, но с побутване на вътре, за да освободи палчето.

Не знам каква е точно причината, но не ми е и останало време да задълбая в проблема.

Иначе, комплект дръжка до брава и ще се оправи, ама може и само почистване да трябва. Надявам се да е това щото не ми се дават пари и за брава, че боя има да се оправя, и кормилна рейка и .... горката ми колица. ще потрае още седмица две надявам се... :uups:
Чрез светло пиво, към светло бъдеще

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 25 Фев 2008, 17:15

Купе ли е колата?

Потребител
Аватар

Мнение от alex_ » 25 Фев 2008, 17:57

Пробвай на отворена врата да провериш дали ти се движи свободно механизмът за затваряне...възможно е да няма никаква смазка там и движението да е затруднено...ако е от това сложи малко грес..(ама малко да не стане мазало че клеясва :mhihi: )...другия вариант е да му сложиш графитна смазка-с нея няма такива проблеми..А възможно е и да са се натрупали боклуци там, както каза колегата....пробвай и дано да е от това проблема

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от kluna_ » 25 Фев 2008, 19:42

Колега разглоби си вратата и виж механизма нещо да не се преебал или зацапал не е толкова трудно разглабянето само внимавай със фолиото, че то предпазва от влага и др.
При мен пък проблема е, че вратата май е увиснала и не може да се затваря нормално, а трябва със сила като на жигула...Някой да знае дали има някаква възможност за регулиране или нещо такова....мерси

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 25 Фев 2008, 20:15

по принцип се чупи рамото на механизма на дръжката, която отваря вратата, отвътре се отваря, но отвънка не. Решението: нова дръжка, сменя се за има няма половин час :)
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

Назад към E36