обороти
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
обороти
здравейте, имам следния въпрос колата ми е бмв 318 и от скоро започна сутрин като е студена и я запаля почва да мени оборотите на празен ход, падат и трагва да гасне, след като загрее този проблем изчезва, дори ако сутринта съм я карал и след това я запалиа следобиат този проблем го ниама. помогнете кажете какво мойе да е? да ли не са кабели?или какво?
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Re: обороти
карам я на газ,но е обикновенна, не е газож инжекцйон,но тя нали ажтоматично пали на бензин,така че не знам тожа дали има значение,защото този проблем го имам когата колата е на бензинvalpine написа:здравейте, имам следния въпрос колата ми е бмв 318 и от скоро започна сутрин като е студена и я запаля почва да мени оборотите на празен ход, падат и трагва да гасне, след като загрее този проблем изчезва, дори ако сутринта съм я карал и след това я запалиа следобиат този проблем го ниама. помогнете кажете какво мойе да е? да ли не са кабели?или какво?
Re: обороти
карам я на газ,но е обикновенна, не е газож инжекцйон,но тя нали ажтоматично пали на бензин,така че не знам тожа дали има значение,защото този проблем го имам когата колата е на бензин. дайте съветvalpine написа:здравейте, имам следния въпрос колата ми е бмв 318 и от скоро започна сутрин като е студена и я запаля почва да мени оборотите на празен ход, падат и трагва да гасне, след като загрее този проблем изчезва, дори ако сутринта съм я карал и след това я запалиа следобиат този проблем го ниама. помогнете кажете какво мойе да е? да ли не са кабели?или какво?
- viksan_1985
- кандидат ентусиаст
-
колега аз имам саштия проблем нямам газ.... по4исти моторчето за празен ход и виж маркучите които излизат от него и касия и далгия да ли не са се цепнали... ако смуче пове4в жаздух го пражи тоя номер...ако не е това си виж ламбдасондата... и дебитомера....
Колега, аз имам почти същия проблем, дори да не кажа същия. Нямам газова. Сменил съм горивния филтър, моторчето за празния ход, както и ламбда сондата, чистиха ми и дросела. Последно на диагностика като бях ми казаха, че кабелите ми на свещите са ми за смяна както и това, че дебитомера ми е износен. В сервиза ми почистиха дебитомера и сега колата работи доста по-добре, но пак не е както трябва. Съветвам те да отидеш на диагностика като имаш предвид аз какво съм направил по мойта кола. Ако оправиш проблема драсни два реда на пощата, моля. [b]kazanovanet@abv.bg[/b] 

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
viksan_1985 написа:колега аз имам саштия проблем нямам газ.... по4исти моторчето за празен ход и виж маркучите които излизат от него и касия и далгия да ли не са се цепнали... ако смуче пове4в жаздух го пражи тоя номер...ако не е това си виж ламбдасондата... и дебитомера....
Ако смуче въздух ще го прави постоянно не само когато е загряла.
joro_320i написа:вси4ки ли е36ци имат ламбда сонда
ДА!
По проблема: Чесно казано почти всички коли карани на гас рано или късно се здобиват с тази болест.Моето лично мнение е, че нещо някъде по системата се запушва, инжекторите се спичат и куп други гупости.Вероятно причината е в гадната гас предлагана в България или просто факта, че колата е правена да се движи на бензин.Със старата ми кола (е30) имах подобен проблем.На гас работеше, но на бензин не.Реших си проблема с една добавка за почистване на инжекцион.Сипваш в резервоара по-голямо количество от предписаното и оставяш да работи на празен ход.За съжаление не си спомням името на добавката.Съветвам те да ти стане навик да си сипваш добавка в бензина и да гасиш колата на бензин.Идеята е системата да се напълни с гориво и да не съхне докато не работи.
9 мнения
• Страница 1 от 1