Голям Луфт на Волана ???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
Голям Луфт на Волана ???
Здравеите колеги
След последната смяна на предното ми окачване и биалетки и реики на кормилната уредба волана ми сега играе нагоре надоло наляво надясно с 1-2 сантиметра като чели съм с чупещ се волан Да не би да не са стегнали нещо както трябва или са разбили нещо което нетрябва в сервиза ?
И почна и да скърца което не го правеше до тогава

След последната смяна на предното ми окачване и биалетки и реики на кормилната уредба волана ми сега играе нагоре надоло наляво надясно с 1-2 сантиметра като чели съм с чупещ се волан Да не би да не са стегнали нещо както трябва или са разбили нещо което нетрябва в сервиза ?
И почна и да скърца което не го правеше до тогава

- Zaho
-
-
- Zaho
-
-
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
този луфт може да се обере от майстор спокойно, при положение че не ти е разбита рейката. т.е. ако преди това си нямал грам луфт, би трябвало да може да се докара до подобно полоежние. не същото заради сменени чаркове все пак.
и не че искам да те стресирам, но ако читав майстор каже че изведнъж рейката е тотално скапана след сервиза, бих се усъмнил дали не са ми я сменили, доста скъпа част е!
но не карай с луфт, защото изядеш ли гребена отиваш на яката цифра.
и не че искам да те стресирам, но ако читав майстор каже че изведнъж рейката е тотално скапана след сервиза, бих се усъмнил дали не са ми я сменили, доста скъпа част е!
- Zaho
-
-
t0sh написа:този луфт може да се обере от майстор спокойно, при положение че не ти е разбита рейката. т.е. ако преди това си нямал грам луфт, би трябвало да може да се докара до подобно полоежние. не същото заради сменени чаркове все пак.
Ами сервиза ужким печени хора СБА Разлог взеха ми за труд 600лв. за тая смяна и ако са разбили нещо направо незнам още днес отивам да видя как стоят нещата и повече там нама да си карам колата никога

Преди това беше в перфектно състояние ! преди 5мин. слезнах от колата и забелязах че и вратата не се пребира както трябва

- Zaho
-
-
колега значи луфта е не като въртя волана а като го натисна наляво надясно и навсякаде се мести всеедно е откачен а иначе си завива перфектно нама луфт във въртенето и завиването на гумите !
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
Zaho написа:колега значи луфта е не като въртя волана а като го натисна наляво надясно и навсякаде се мести всеедно е откачен а иначе си завива перфектно нама луфт във въртенето и завиването на гумите !
ok а кой те спря да се върнеш в сервиза и да им счупиш главите ако не ти оправят преебания монтаж на волана?
- Zaho
-
-
Същия проблем го има една 320ка.Утре ще я преслушаме да видиме за кво става на въпрос.Луфта е нагоре-надолу и наляво-надясно.Проблема е от въпросните каренца най-вероятно.Та се надявам да се отстрани само с натягане и регулиране,пак ако се наложи ше сменим нещо,зависи кво е разбито.
П.С:при теб не го ли оправиха?
П.С:при теб не го ли оправиха?
:)
И моя волан имаше абсолютно същия луфт. Като разкачих корите под волана и видях че има една пластмасова втулка която е в самия кормилен прът и тя влиза и се завърта долу на купето. Играе ролята на уплътнение. Провери първо там.
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2