въпрос за дюзи

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

въпрос за дюзи

Мнение от sabi1984 » 16 Фев 2008, 21:28

мисля да дам да ми изчистят дюзите на ултра звук,та въпроса ми е има ли значение коя дюза от кой цилинтър да си ги бележа или няма значение коя на кой цилиндър е била и на кой ще бъде. :help:
за м42 мотор става на въпрос ако има значение това.
благодаря предварително

старши ентусиаст
Аватар

Re: въпрос за дюзи

Мнение от Le Transporteur » 16 Фев 2008, 21:46

sabi1984 написа:мисля да дам да ми изчистят дюзите на ултра звук,та въпроса ми е има ли значение коя дюза от кой цилинтър да си ги бележа или няма значение коя на кой цилиндър е била и на кой ще бъде. :help:
благодаря предварително

Препоръчително е! Така е и със всичко, което ще се сглобява обратно.
Въпросът ти на някой може да му се стори безсмислен, но е много на място. :yes:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Is Hybrid
Мечтае да кара: M1

Мнение от phantomas » 16 Фев 2008, 21:48

и от мен едно :yes:
BMW 318is

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 16 Фев 2008, 21:56

Колега съветвам те да си маркираш дюзите и да ги върнеш на същите места, макар че ако не го направиш не е фатално.
На дюзите има о-пръстени (No4на схемата), които трябва да смениш. Най-добре си ги купи предварително.

http://bmwfans.info/original/E36/Cou/31 ... l-13_0366/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sabi1984 » 17 Фев 2008, 0:01

благодаря колеги.май ще трябва сам да си ги сваля дюзите да си ги маркирам и тогава да ги занеса да ги изчистят че на тия от сервиза им нямам много вяра :evil:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 17 Фев 2008, 0:05

едно профилактично прочистване на дюзите на М52 добре ли ще дойде или е излишно,че мисля да почвам с пролетното почистване :D
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sabi1984 » 17 Фев 2008, 0:16

определено.като сменях едни маркучета за горивото и трябваше да извадя дюзите.като ги видях колко нагар(колата НЕ е на газ) има по тях вече бях сигурен че в тях е проблема,и тия дни ще занеса дюзите да ги изчистят и ще пиша какъв е ефекта ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mityooo » 17 Фев 2008, 1:05

sabi1984 написа: да си ги маркирам и тогава да ги занеса да ги изчистят че на тия от сервиза им нямам много вяра :evil:

Не знам ,ама много тъпо ми звучи това с белязането им коя от кой цилиндър е .Страшни сте лаици :!: А и още пет човека го съветват същото :banghead: Малееее...
Като си сваляте свещите и тях ли ги гледате коя от кой цилиндър е била :?: :!: :lol:

А като им нямаш вяра ,не им ги носи да ги чистят ,че поглеш ти дали някои "пикаещи " от друг клиент ;)

Това, което си видял като нагар няма нищо общо с работата на самата дюза :!:

ПП Послушай tsb_bg и си купи нови "О" пръстени ,ако твоите са наранени или почнали да се втвърдяват.
0898578595

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sabi1984 » 17 Фев 2008, 15:59

има защо да не им вярвам на тези от сервиза вервай ми ;)
като си изпатиш и ти от такива майстори друга песен ще пееш :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 18 Фев 2008, 12:47

Не знам ,ама много тъпо ми звучи това с белязането им коя от кой цилиндър е .Страшни сте лаици :!: А и още пет човека го съветват същото :banghead: Малееее...
Като си сваляте свещите и тях ли ги гледате коя от кой цилиндър е била :?: :!: :lol:

Това, което си видял като нагар няма нищо общо с работата на самата дюза :!:

ПП Послушай tsb_bg и си купи нови "О" пръстени ,ако твоите са наранени или почнали да се втвърдяват .
:yes: Тука един като каже нещо и... :lol: Те са еднакви,кво да ги бележи :?:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 18 Фев 2008, 13:45

mityooo написа:Не знам ,ама много тъпо ми звучи това с белязането им коя от кой цилиндър е ....
Като си сваляте свещите и тях ли ги гледате коя от кой цилиндър е била ....

vladiverm написа:... Тука един като каже нещо и... :lol: Те са еднакви,кво да ги бележи :?:

Дюзите и свещите са със "ситна" газова резба, която има по-малка стъпка от скрепителните резби.
Освен скрепващи функции, ситната (газова) резба има и уплътняващи функции, но за това пък е по-фина и по-лесно може да се повреди.
Независимо от това, че вътрешната резба на отворите на главата и съответно резбите на дюзите/свещите са изпълнени по едни и същи стандарти и с еднакви допуски, те са от различен материал и усилието при всяко затягане на дюза/свещ променя макар и минимално взаимната конфигурация на резбовото съединение (подава материала с по-малка твърдост - дюзата/свеща).

Когато се заменят дюзите или свещите просто няма избор, но когато се завива отново същата дюза/свещ е по-добре да се завие на същото място (където се е напаснала) - да не забравяме и температурните разширения и свивания на които е подложено резбовото съединение...

Пак казвам това е препоръчително, а не задължително и най-вече не коства нищо освен едно драсване с маркер или чертилка :lol:

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 18 Фев 2008, 16:51

кои дюзи са с резба !?!? :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: touring 318tds

Мнение от Shider » 18 Фев 2008, 17:08

Нафтовите! :fart:

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 19 Фев 2008, 9:27

но те нямат О пръстенчета , нали ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: въпрос за дюзи

Мнение от ивчо3 » 19 Фев 2008, 10:01

sabi1984 написа:мисля да дам да ми изчистят дюзите на ултра звук,та въпроса ми е има ли значение коя дюза от кой цилинтър да си ги бележа или няма значение коя на кой цилиндър е била и на кой ще бъде. :help:
благодаря предварително

Това с белязането на дюзите коя на кой цилиндър е била е абсолютно безсмислено, но има полза, ако се съмняваш, че от сервиза ще ти пробутат други дюзи. Прочистването с ултразвук продължава около 24 часа.

Следваща

Назад към E36