Възможно ли е заради ражда по дисковете да ми бие спирачката
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- kasa_bira
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `97 528i; '01 W220
Възможно ли е заради ражда по дисковете да ми бие спирачката
Здравейте колеги,
Преди 2 дена си внесох БМВ 325ТДС 1995г от Австрия.
Колата наистина е много хубава, има хубав външен вид (като изключим джантите) двигателя е перфектен и по ходовата част е невероятно здрава, нема да тропне нема да лопне. Има само 1 проблем, колата не беше карана от много време. Спирачните дискове бяха много раждиви и като тръгнах да се прибирам от Австрия с колата още при първото натискане педала биеше много силно. Помислих си че диска е крив или спукан обаче докато се прибрах до България биенето чуствително намаля. Цял дена я карам из софия минал сам и повече от 120 километра из задръстваниците и това биене буквално си спря, мн леко се долавя но трябва да знаеш че го има за да можеш да го усетиш. По принцип имах идеи да я вода на техник да види но вапроса ми е това дали може да е от раждата дето е била по диска и как мислите вие, дали ако карам още ше исчезне савсем
Преди 2 дена си внесох БМВ 325ТДС 1995г от Австрия.
Колата наистина е много хубава, има хубав външен вид (като изключим джантите) двигателя е перфектен и по ходовата част е невероятно здрава, нема да тропне нема да лопне. Има само 1 проблем, колата не беше карана от много време. Спирачните дискове бяха много раждиви и като тръгнах да се прибирам от Австрия с колата още при първото натискане педала биеше много силно. Помислих си че диска е крив или спукан обаче докато се прибрах до България биенето чуствително намаля. Цял дена я карам из софия минал сам и повече от 120 километра из задръстваниците и това биене буквално си спря, мн леко се долавя но трябва да знаеш че го има за да можеш да го усетиш. По принцип имах идеи да я вода на техник да види но вапроса ми е това дали може да е от раждата дето е била по диска и как мислите вие, дали ако карам още ше исчезне савсем

- kasa_bira
- кандидат ентусиаст
-
И това мисля да направя ма кат ги видех те си имаха доста феродо, почти не са ползвани и за това реших че не е спешно. Вазможно ли е от висенето да са се скапали?
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
:)
Имам приятел който имаше същия проблем. При него след като позагря спирачките /и гумите
/ проблема се оправи. Предполагам си с Абс ... намери терен който да е сух и там пробвай пак да видиш как се държат спирачките.

- renene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 325xi
- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
100 % дискове и аз имах същия проблем със същата кола от същата страна Австрия.Пробвах да ги престържа ама не се оправи на 100%. Смених ги и тресенето спря!!!!! Сменяш дискове+накладки и си ти.Сега накладките са се вкопали в диска.Сменяй щот ще разбиеш окачването!!
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Ми то като се замислиш..ако са ръждясали дисковете ти трябва точно 1 спиране 80-0 плавно за да ги "изчистиш"...демек търси проблема другаде 

- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
- kasa_bira
- кандидат ентусиаст
-
Re: :)
shengi написа:Имам приятел който имаше същия проблем. При него след като позагря спирачките /и гумите/ проблема се оправи. Предполагам си с Абс ... намери терен който да е сух и там пробвай пак да видиш как се държат спирачките.
Сутринта го пробвах това с рязкото спиране, кове на място

Благодаря на всички за помощта

10 мнения
• Страница 1 от 1