E 36 - решение за пепелника

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

E 36 - решение за пепелника

Мнение от mamintaiko » 22 Яну 2008, 19:23

защото съм пушилист , а пък пепелника в 36-цата ми е някъде отзад (който пуши знае ) си сложих такъв от Е34 отпред на централната конзола на една от нишите .Мисля , че става перфектно- свети в тъмнината - на едно тръскане от скоростният лост е , не те разсейва да го търсиш , докато караш , пак си е от бимби......перфектно пасна на мястото :winky: :mhihi: :D .така се спасих от някоя катастрофа ........................пък като откажа цигарите ще го махна ...........другият пепелник на конзолата е идеален пък за пасажера до тебе - да не ти се мотка из ръцете и т.н. :roll: :P

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 22 Яну 2008, 19:46

мда за определени хора е удобно. НО

по принцип първо е въпрос на вкус - с тоя пепелник май не си карал по магистрала на 5-та ;) виж ако запалката дето е в него беше отдясно - може би да...

второ предполагам че не си прекалено висок, защото аз съм 190см и предвид колко назад ми е седалката и колко са ми дълги ръцете, стандартния пепелник го нацелвам без никакво замисляне а и той си свети ;)

но за сметка на това са се качавали да карат колата хора които са по-ниски и нито подлакътника нито пепелника им допада къде е. Просто исках да уточня че не на всеки би бил удобен този ъпгрейд

а и там аз лично точно отгоре имам ОБЦ, едва ли ще му се размине да не го пипна с цигарата ако тръскам точно под него без да поглеждам

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mamintaiko » 22 Яну 2008, 20:06

187 на ,от скоро 109 кила.........но не съм докрай със седалката ...........първо го бях сложил отгоре , но там се получи проблема , които описа - парване на цигарата по копчетата и в самият пепелник- отпред..... и въобще не беше удачно..........и тогава го сложих на мястото на долната ниша - карам така вече втора седмица - никакъв проблем.....специално го пробвах за скоростите на 5та и то с цигара в ръка - да не пада пепел , да не опира и т.н. - става мама му стара.......е ще се пърли винила нема начин чат пат........ама така и на другите две коли ми е .............иначе и другия свети , ама се въртя като английски бастун и се усещам , че на моменти губя пътя- голям заплес съм ........................май ме спасява това , че необичам да карам бързо .........както и да е , този проблем си го реших за мене .....на някои им е удобно оригиналното пепелниче а пък непушачите въобще нямат грижа- БЛАЗЯ ИМ :confused:

ПП какво е това ОБЦ- мене отдолу ми е имобилаизера , но като паля пепелника си е прибран ........

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 22 Яну 2008, 21:16

No.1 на снимката :mhihi:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mamintaiko » 22 Яну 2008, 21:32

моя бимбу е от първите - няма дигитални работи - това към климата ли е ......................не съм се заглеждал .........иначе пепелника е оттдолу -ама при тебе ептем губиш ниша за джвъчки - така си е ок - все пак оригиналното подреждане е най - добро - макар че на 36 цата досега засеках 3 неща , които не ми харесват - пепелника , малката туба за течноста на чистачките - на вс 50 км при държ и кал трябва наново да се зарежда - в една ибиза е 4 и нещо литра - при мене е 2,5........и третото - много е тясно отзад - особено за телета като моите приятели когато се возиме нагоре надолу за кеф ......щото и те слончета и стоянчовци .............ще отворя упътването на 36 да видя какво е това - искам тая зима да си сложа климатик или климатроник - знам , че е тръдно ама ще се преборя - за съжаление точно бмв-то няма такава благинка..........и маи пак ще си го направя черно - махагона ми писна вече хахахахахахахха :mhihi: :mhihi:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 22 Яну 2008, 21:48

Аз не пуша.
Това е така наречения борд (компютър) или просто на това място има часовник стандартно, поръчково има малък и голям борд. Не е свързан с климатика. Климата е над него. Казанчето е добре, стига да не пръскаш постоянно с пръскалките като дете с водно пистолетче. Колкото до другите работи за мене E36 е кола за каране и завои, не за возия ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ozy » 22 Яну 2008, 23:00

Каквото и да си говорим, идеята с пепелника е чудесна :clap: аз лично имам проблем с пушенето и шофирането. Освен за по добрата возия но като тръгна на млако по дълъг път, предпочитам да ползвам Е34-ката си. Ако си направя този ъпгрейд на Е36-цата може и тя да ми хареса за по продължително каране.
ПС: За високите хора със седалки до краен предел, да не си слагат подлакътник, защото тогава е невъзможно ползването на страндарния пепелник... така е и в моя случай, пък и не свети пустия му! :(

Поздрави.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mamintaiko » 22 Яну 2008, 23:10

слагаш един диод и един резистор и си го свързваш - диода да е ярък - резистора от всяка една стара платка от комп - ако искаш ще ти го напиша като схема-махнал съм всички лампи щото
1. слабо светят а и трябва да се внимава каква слагаш - ако е по -мощна стават бели и
2 нагряват пластмасата и се сещаш - те затова така са направени - за да си сменяш по често бутоните за прозорците например.....
при диодите такъв проблем няма - не нагряват , а пък светят доста по ярко - ако не от конрад то от вс комп магазин можеш да си вземеш и супер ярки диодчета с минимални размери - правиш си една платка и готово - на по- новите троики така си е самият бутон - с тънките накраиници и платката ..............както и да е аз си праснах 3 диода със средна яркост- все пак неисках фар да ми свети в купето - и така се получи страхотен ефект - като огън от ада хахахаха няма начин да не мерна пепелника - само един косур намерих - в средата има едно уше за да си гасиш фаса - или свикваш или го екстирпираш - демек - изрязваш и махаш..............и даже да не пуша пак ми създава атмосфера в купето.............все пак не тичам отстрани на колата ами се возя в нея хихихихихии :mhihi: нека да ми е уютно................за връзването към самата ел система на колата е елементарно.......само да знаеш кое е маса и кое + и да го направиш грамотно . със крачета , шлаухче ит.н. не като кожодерите - режи , усуквай и лепи с тиксо......... :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ozy » 23 Яну 2008, 1:05

mamintaiko благодаря за подробното описание. Може и някой ден да ми остане време и нерви дя се занимая и да си направя НЕУДОБНИЯ пепелник да ми свети... :mhihi:
Искам само да те поправя че в не всеки компютърен магазин има диодчета и т.н., а става въпрос за електро магазин.

Поздрави.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mamintaiko » 23 Яну 2008, 11:15

да де .....дека намериш.............. :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 BMW 525d
Мечтае да кара: BMW M5

Мнение от Tender » 23 Яну 2008, 14:04

Колега защо не опиташ да смениш серията - примерно с 5та след като тройката ти е тясна, а и след като возиш често хора отзад.
Иначе това обяснение със диода нещо не успях да го разбера. На колко волта е диода и какъв резистор слагаш има нещо гнило в цялята работа или диода бързо ще гори или резистора ще грее много дай по точни параметри на схемата, защото според мен с един диод нама да стане трябват поне 3-4 при това последователно свързани. А къде ги включваш, защото ако към запалката не е добре тъй като ще светят нон-стоп?
SGV

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mamintaiko » 23 Яну 2008, 18:25

връзваш три диода от около10 микро Ампера последователно като гледаш все пак да са свързани катод-анод т. е. - и +.....
отпред или отзад слагаш резистор -1 килоОм
резистора няма значение как ще го врътнеш , просто го свърши към троиката диоди отпред или отзад - моя е отпред
може да си ги запоите , може и да си ги свържете "на плитка" - ама е по дърводелско
отгоре шлаух за естетика ............................
получва се нещо подобно на лампичките за елха(просто като пример , не се хилете :mhihi: )
намираш плафончето на лампата за осветление на пепелника , махаш накраиниците от плафона , мериш къде ти е + и къде масата , мушкаш жичката в женското гнездо и финно пак свързваш буксите
готово............................
в двата края на така навързаните резистор и диоди можеш да "парнеш" кабелчета за удължение и да си ги докараш до желаното за осветляване място- ако искаш да ти свети колата като коледна елха може да я опашеш- ама ще трябва ако са повече диодите да си сметнеш колко Ом-а да ти е резистора........................

по точно не мога да го обясня

ПП да на запалката много ясно , че ще светят постоянно - то и оригинално си светят постоянно - нали затова съм турил оригинален пепелник - отваря се и се затваря - като не искам да ми свети просто го затварям...............през деня си свети , защото са пуснати фаровете - през лятото например няма да свети и т.н. и т.н. абе като стандартен пепелник кво се обяснявам и аз :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от n_dinkov » 23 Яну 2008, 19:31

а защо просто не си купите оригиналните крушки за пепелника за е36? ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mamintaiko » 23 Яну 2008, 20:02

хахаха ок щото пепелника не е на оригиналното си място.....меко казано ......................и защото крушките светят слабо- поне на мене ми светят слабо ..........и щото нещо ми се ръчка - това ми е колата за експерименти :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: но си прав по принцип :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mamintaiko » 23 Яну 2008, 20:03

:uups:

Следваща

Назад към E36