Падане на стрелките на таблото HELP !!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jorryy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330 xi Е46
- Мечтае да кара: Совалка
Падане на стрелките на таблото HELP !!!
Здравей те. Искам да попитам за следния проблем. Както са се вдигнали стрелките на обортомера, на водата и маслото когато запаля и за момент ми гасне таблото и стрелките ми падат на нула за момент и после пак се вдигат.В топло и студено време го прави ( не всеки път прави така )
На 318iS имам същия проблем с тая разлика, че това се случва за момент при включването на мигач (после докато си цъка мигача не се отразява на стрелките)
Ходих в Дару-то, но ми казаха, че имат схемите на ел. инсталацията до таблото, но не и на самото табло и естествено предложиха варианта - НОВО
Отварях таблото и се мъчих да меря захранването, но нищо не открих и го зарязах така
Интересно е, че при мен като са включени фаровете, дефекта изчезва

Ходих в Дару-то, но ми казаха, че имат схемите на ел. инсталацията до таблото, но не и на самото табло и естествено предложиха варианта - НОВО

Отварях таблото и се мъчих да меря захранването, но нищо не открих и го зарязах така
Интересно е, че при мен като са включени фаровете, дефекта изчезва

- bate raiko
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, здрасти!! Скоро се коментира тоя кахър - поразровете темите от последните един-два месеца, мисля, че имаше някакви решения на проблема!! Поздрави и успех!!
- KickingKing
- ентусиаст
-
е36 имат такава детска болест. Като почне да се случва по-често му мислете. Гадни спойки на процесора са причината, но дори да намерите къде да ги направите отново (мега малко вероятно) шансът е 50:50. Оправията обикновено е ново табло (има разлика м/у 6 и 4 цил), като новото е около 800лв, а на старо 100-150-200...

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
колеги пиша Ви този пост защото смятам че най после открихме къде е проблема в таблото. значи моето имаше същите симптоми като вашите табла, откарах го на един токаджия отворихме таблото и той ми каза че там където са приборите има студени спойки, за всеки случай припои и някои спойки по самата платка на таблото и сега вече повече от 500 км съм минал след това и до сега нито веднъж не ми се е рестартирало таблото така че не бързайте да купувате други табла защото те могат да бъдат със същия проблем!!! Дано съм Ви бил полезен... Поздрави.
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Здравейте колеги. Проблемите на таблото във форума на Е34 са объждани и кой каквото е направил е качено в специални. Електронни колометражи, кондензатори или батерии, разни лоши спойки, и т.н. Моето табло сам го ремонтирах, четене, четене, в магазина за части и работа с каквито уреди имах под ръка, но най-вече поялника, а осцилоскопа свърши идеална работа.
Аха........ онзе ден го правих това. При мен така умираше и се събуждаже през 5 мин, една сутрин и през целия ден никакви стрелки не помръднаха.....кой ли не го гледа......
Като са ти го вкарали при превъртането на километража ми казаха, че заминава софтуера, препрограмират го и му ............! НОВО.
Като са ти го вкарали при превъртането на километража ми казаха, че заминава софтуера, препрограмират го и му ............! НОВО.
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Re: Падане на стрелките на таблото HELP !!!
jorryy написа:Здравей те. Искам да попитам за следния проблем. Както са се вдигнали стрелките на обортомера, на водата и маслото когато запаля и за момент ми гасне таблото и стрелките ми падат на нула за момент и после пак се вдигат.В топло и студено време го прави ( не всеки път прави така )
продавам табло точно като за твойта кола

- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Не е от превъртане на километража, просто си дава тоя дефект таблото на е36 и то доста често. Моето го смених с друго втора употреба и му превъртя един майстор километража да е като на старото и вече 2 години не ми е правило проблеми
С ровичкане с поялника по дефектното табло може и да има някакъв шанс да се оправи но е много малко вероятно според мен.

- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Re: Падане на стрелките на таблото HELP !!!
така ли пише-250Ogi написа:jorryy написа:Здравей те. Искам да попитам за следния проблем. Както са се вдигнали стрелките на обортомера, на водата и маслото когато запаля и за момент ми гасне таблото и стрелките ми падат на нула за момент и после пак се вдигат.В топло и студено време го прави ( не всеки път прави така )
продавам табло точно като за твойта колакилометража му е до 250

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
колеги нали Ви казах къде е проблема, лоши (студени) спойки по таблото, препоявате ги и газз без да сменяте табла и така нататък....
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Ммм ще видя и аз макар че не разбирам много ... Но погледнато реално има логика Наще дупки + студени спойки = Ебнато табло
I'm slowly drifting

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2