номер на двигател 318ис

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

номер на двигател 318ис

Мнение от JANI » 06 Яну 2008, 14:12

колеги интересува ме къде е щампован номера на двигатела на 318ис че утре трябва да се ходи в кат и ми писна да си дера ръцете ,търкайки някъде си :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 06 Яну 2008, 14:25

На 20-ката човъркаха отдоло на канал някаде ама на ис-а нз предполагам пак ше е някаде на скришно :mhihi:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Яну 2008, 14:42

Какво си се притесни,слизаш долу и се правиш ,че чистиш и така няколко пъти докато не ти кажат следното:
Пишеме я без номер-не се чете.
И ти охилен си тръгваш ;)
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 06 Яну 2008, 14:45

vld написа:Пишеме я без номер-не се чете.

По-голям кеф от това не съществува...синята ми кола е така записана и ако иска човек може да си сложи извън БГ мотор дори от Мка,стига и той да е нечетлив... :D
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 06 Яну 2008, 14:49

:mhihi: :mhihi: :mhihi: да бе ама не ща да се разправям с простаци , и затва още днес исках да го очистя ама кат незнам къде е

ентусиаст
Аватар

Мнение от .::Братоев::. » 06 Яну 2008, 14:52

vld написа:Какво си се притесни,слизаш долу и се правиш ,че чистиш и така няколко пъти докато не ти кажат следното:
Пишеме я без номер-не се чете.
И ти охилен си тръгваш ;)

Ае понеже аз с братовчед си регистрирах колата , та и тои така праи се че чисти ама ония свети там и вика не там не там каде търкаш там :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Berboo » 06 Яну 2008, 15:03

Мен пък щяха да ме карат да ходя пак - на комисия... Викам не може ли да го пишат не се чете, те викат не, не без да си минал комисия не става. Знам го къде е ама не се вижда и накрая добре, че ми дадоха една лампа и го видях, че иначе още разправии щеше да има. :mhihi: Обаче мойта е 316.
Последна промяна Berboo на 06 Яну 2008, 15:05, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от ///MapTo » 06 Яну 2008, 15:05

Berboo написа:Знам го къде е ама не се вижда и накрая добре, че ми дадоха една лампа и го видях, че иначе още разправии щеше да има

Това не е твое задължение...това е работата на този,който ти качва колата на канала в КАТ и ти преглежда спирачките и номера на рамата :idea:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

.....

Мнение от shengi » 06 Яну 2008, 15:08

Така и така сме заговорили за номера. При мен е писано не се чете ... ако сложа нещо друго няма да имам грижи в кат ? Стига да е 4 цилиндрово ?/че аз съм с 4 цилиндров и писано "НЕ СЕ ЧЕТЕ" :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Berboo » 06 Яну 2008, 15:10

///MapTo написа:
Berboo написа:Знам го къде е ама не се вижда и накрая добре, че ми дадоха една лампа и го видях, че иначе още разправии щеше да има

Това не е твое задължение...това е работата на този,който ти качва колата на канала в КАТ и ти преглежда спирачките и номера на рамата :idea:

Това го знам, обаче всичките си бяха бръкнали в джобовете и само викат "зад рабуша, зад рабуша" и нищо не правят. Много се изнервих, аман от такива дето само симулират дейност :evil:

А иначе към JANI, намери някой да ти го покаже къде е, че по-добре е за нервната ти система да не се разправяш с идиоти :D

Аватар

Re: .....

Мнение от ///MapTo » 06 Яну 2008, 15:15

shengi написа:...

Давам прост пример...
излизаш извън предела на границите ни...отиваш в държава Х и там си слагаш матор 2.8..връщаш се в БГ и на границата ти казват отвори капака да направим сверка...гледат за номера на матора - нечетлив...гледат твоя в малкия талон - не се чете...взимаш си документите и айде чаул...в малкия талон пише каква е колата,не пише броя на цилиндрите ;) иди докажи,че 316/318 не е шест цилиндров ;)
Изображение
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 06 Яну 2008, 15:18

Е къде та къде ,ми зад щеката ма наслото е :idea:
Кат почне да ти вика а давай още ти му казваш абе аз не мога изчисти го ти по добре щом можеш и излизаш от канала и това е.
Марто е прав това си е тяхно задължение и в края на краищата плащаш такса за това ;)
Няма такива филми като комисия поне в кат софия.
Последна промяна vld на 06 Яну 2008, 15:25, променена общо 2 пъти
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 06 Яну 2008, 15:24

///MapTo написа:
shengi написа:...

Давам прост пример...
излизаш извън предела на границите ни...отиваш в държава Х и там си слагаш матор 2.8..връщаш се в БГ и на границата ти казват отвори капака да направим сверка...гледат за номера на матора - нечетлив...гледат твоя в малкия талон - не се чете...взимаш си документите и айде чаул...в малкия талон пише каква е колата,не пише броя на цилиндрите ;) иди докажи,че 316/318 не е шест цилиндров ;)

Принципно е така със смяната,НО е малко грубо да сложиш шестак на 316-ка :mhihi:
Иначе ако и монтираш друг 4-ри цилиндровн копче немогат да ти кажат.И никой никога няма да те кара да ходш на техно-тест и освен това данъка ти е като на 316 :mhihi:
Иначе в малкия талон номер на мотора не се пише,него го има в големия талон.А когато го няма там пише БЕЗ НОМЕР.
Компакта ми е така и съм много доволен,че един пич ме отвори в последователността на действията при регистрацията в КАТ за да ми го пишат така.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 06 Яну 2008, 19:19

значи е зад щеката на маслото , ма на блока някъде така ли

ентусиаст
Аватар

Мнение от .::Братоев::. » 06 Яну 2008, 19:24

Извинявам се за оффтопика ама в Стара Загора няя да стане тва с оправяи са аз не моа да го изчистя -Отговорът е ми като си го изчистиш ела пак на канала? Идиоти са големи и само седят и се чешат по главите :evil:
Изображение

Следваща

Назад към E36