При палене гасне

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

При палене гасне

Мнение от D3BEP » 04 Яну 2008, 23:46

Ина подобна тема, но тя се позахаби.

И при мен се появи тоя проблем.... Като я запаля при ниска температура и угасва на място. Днес даже два пъти ми угасна при паленето. Престояла е цял ден и нощ, навън беше -10 според нея, антифриза не беше замръзнал.
Аз я паля често с включен клима на макс и фарове, често и без съединител... Не знам дали има някакво значение. Сигурно. Но едва ли е само заради това, още повече че иначе си палеше...
Като поработи и почва да заковава обороти.
Но даже и топла ако я загася и пак я запаля, оборотите поиграват при ниска температура вънка, стрелката прави 1-2 опита към 5-600 оборота минута. След това бързо влиза в час.
Може да е моторчето за празния ход. Може да са дюзи и бенз.
Обаче аз правя аналогия.

Когато я купих още беха големи жеги.
Колата почваше "да загрява" буквално от близо до средата на температурния датчик. Черна е и бая се нажежаваше.
Тогава установих, че бавно пали! Даже ви бях писал тема. В голямата жега ми се налагаше няколко секунди да задържа на стартер,а иначе палеше само от врътка. Отговорът тогава беше "няма проблем, карай си я така". Жегата изчезна и проблемът изчезна но сега в големият студ пак се прояви...

Може и да има, може и да няма връзка между двата случая. Аз обаче правя връзка и си мисля за температурен датчик при запалването. Вие какво ще кажете?

Назад към E36