проблем с паленето

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с паленето

Мнение от respectman » 04 Яну 2008, 18:35

значи колеги откакто стана малко по студеничко имам мн сериозни проблеми с паленето... сутрин като колата е седяла кам 10 часа .. подгрявам си свещите 3-4 пъти и въртя само че завърта около 1/4 оборот и спира всеедно блокира нещо и се чува стържещ звук имам чувството че нещо се връща назад и така 3-4 пъти докато не запали наи накрая а по време на тия 3-4 пъти даже и 1/4 оборот не прави :( днес като беше по студеничко правих поне 10 опита и нищо същите неща си ги прави отказах се докато не ми падна акумолатора.. дайте съвет от какво може да е някой имал ли е такива проблеми

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 04 Яну 2008, 18:48

Стартера колега,иди на сервиз да ти го свалят и го занесеи на ел.техник който прави стартери и алтернатори.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 04 Яну 2008, 23:00

vld написа:Стартера колега,иди на сервиз да ти го свалят и го занесеи на ел.техник който прави стартери и алтернатори.
:yes:
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Re: проблем с паленето

Мнение от ludia » 04 Яну 2008, 23:08

respectman написа:значи колеги откакто стана малко по студеничко имам мн сериозни проблеми с паленето... сутрин като колата е седяла кам 10 часа .. подгрявам си свещите 3-4 пъти и въртя само че завърта около 1/4 оборот и спира всеедно блокира нещо и се чува стържещ звук имам чувството че нещо се връща назад и така 3-4 пъти докато не запали наи накрая а по време на тия 3-4 пъти даже и 1/4 оборот не прави :( днес като беше по студеничко правих поне 10 опита и нищо същите неща си ги прави отказах се докато не ми падна акумолатора.. дайте съвет от какво може да е някой имал ли е такива проблеми

Абсолютно същия проблем имъм аз.
Днес ходих при човек който прави стартери казах му какви са ми симптомите(същите като горе) + казах му че като запаля един път като оставя колата да изтине 1 2 часа и падне до синьото пак пали без проблем.Само сутрин непали както трябва и той каза че ако пали като е истинала значи не е стартер утре ще дойде сутринта да го види как пали.Казами това заданесваляме напразно стартера.

Потребител
Аватар

Мнение от respectman » 05 Яну 2008, 16:31

еми колега не знам от какво може да е щото наистина няма какво друго да е освен на стартера да му е малко тока моя акумулатор е 72 ампера може би 85 му трябва .... и аз си мисля за стартер щото все пак не може да завърти

Потребител
Аватар

Мнение от TDSKO » 05 Яну 2008, 17:07

respectman написа:еми колега не знам от какво може да е щото наистина няма какво друго да е освен на стартера да му е малко тока моя акумулатор е 72 ампера може би 85 му трябва .... и аз си мисля за стартер щото все пак не може да завърти

Колеги и аз имам същият проблем. Първо мислех, че е акумулатора, но си набавих зарядно и дори след като го зареждам пак не иска. Тогава си викам свещите са това - сигурно не подгряват. Обаче вчера един познат дойде и взех ток от него и пак не ще да върти. Само се чува как бубината праве някакво 'чат' и нищо не завърта. Заредих го аз пак от вчера до тая сутрин и врътна много трудно. Спрях и не повтори. Мисля си , че стартера прави номера. Сега се чудя как да го сваля, защото не мога да мръдна с колата...

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 06 Яну 2008, 3:53

TDSKO написа:Сега се чудя как да го сваля, защото не мога да мръдна с колата...

Ще се видиш във филм :mhihi:
По-добре я помъчи още малко или в краен случаи я бутнете и я закараи в сервиз дати го свалят че са две спецефични болчета
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

Потребител
Аватар

Мнение от TDSKO » 12 Яну 2008, 0:15

LAST RIDE написа:
TDSKO написа:Сега се чудя как да го сваля, защото не мога да мръдна с колата...

Ще се видиш във филм :mhihi:
По-добре я помъчи още малко или в краен случаи я бутнете и я закараи в сервиз дати го свалят че са две спецефични болчета

Здравейте,

да ви разкажа аз какво стана. Печката :mhihi: не палеше поради две причини: едната се оказа акумулатора. Замериха го 12V и като дам да паля пада на 9V. Не знам само с кабели като опитахме защо ефекта беше същия(не върти). За тва добре, че не се хванах с тоя стартер, доста заблуждаващо се получи. Та сложих аз 94А засега е добре ;) . После отивам на сервиз щото пак не палеше макар че добре върти :mhihi: . Оказа се, че има едни мъркучета на дюзите и имаше пукнати откъдето тече нафтичка като престои колата и зима въздух... Та днес нямаше проблеми ще видя тия дни дали ще се държи добре :) (да стискате палци )

Потребител
Аватар

Мнение от Bmw_Touring1 » 13 Яну 2008, 23:11

бате бмв е една от наи добрите марки

Потребител
Аватар

Мнение от Bmw_Touring1 » 14 Яну 2008, 17:41

колеги имам е36 комби (бензин)когато е студена колата трудно пали

Потребител
Аватар

Мнение от Bmw_Touring1 » 14 Яну 2008, 17:41

колеги имам е36 комби (бензин)когато е студена колата трудно пали