Грее CD-то...?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Грее CD-то...?
Колеги ,имам дразнещ проблем и се чудя как да го отстраня!?
На старото ми CD прескачаха дисковете,особено при по дълго каране и се загряваше доста и самият плеър...Мислих,че е нещо от него,но сега съм с нов и е по същият начин....
Когато CD-то работи по-продължително започва да прескача и диска е направо горещ!?Почнах да си мисля,дали не може да е нещо от парното да духа точно отзад поради някаква причина или да е задръстен филтърът зад жабката....(дали има изобщо такъв ,като съм без климатик дори...
???)
П.П.Някой забелязъл ли е същият проблем и при него?Зад CD-то май няма много място за охлаждане от кабеляци и т.н.,но чак толкова да грее....!?

На старото ми CD прескачаха дисковете,особено при по дълго каране и се загряваше доста и самият плеър...Мислих,че е нещо от него,но сега съм с нов и е по същият начин....

П.П.Някой забелязъл ли е същият проблем и при него?Зад CD-то май няма много място за охлаждане от кабеляци и т.н.,но чак толкова да грее....!?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Нормално е да грее...не се учудвай,след 1-2 часа каране си докосни дисплеите на климатика или борд компа...и те са толкова топли...просто няма добра вентилация зад таблото,така си го обяснявам аз
- Shider
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: touring 318tds
Не че има връзка, ама като нямаш клима е вероятно да нямаш и филтър
Иначе не е нормално диска да е горещ, та чак да прескача.
Какво е радиото?
Покарай малко без него да провериш дали не е от другаде това екстремно загряване

Иначе не е нормално диска да е горещ, та чак да прескача.
Какво е радиото?
Покарай малко без него да провериш дали не е от другаде това екстремно загряване

- FlippeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw e46 330xi Touring
- Мечтае да кара: S50B30 мурбо...
Нормално е да загрявя ! Нормално е и да почна да попрескача по някое време дори....при мен се случва само на RW дискове, но все пак се случва.... На самото опътване на всички мп3-та..цд-та и т.н. си пише - да не се монтира близо до парното на колата.... ама като няма къде да го дернеш иначе
Имал съм alpine, clarion... sony...някви средни класове...и всичките след продължително карене...попрескачаха ако е RW...

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Мдааа и аз това виждам,че няма достатъчна вентилация,ма чак пък да ми прее.ва дисковете от греене...///MapTo написа:Нормално е да грее...не се учудвай,след 1-2 часа каране си докосни дисплеите на климатика или борд компа...и те са толкова топли...просто няма добра вентилация зад таблото,така си го обяснявам аз

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Аз преди докато бях с оригиналното CD дисковете грееха яко. Ако го подкарам веднъж, свири без грешка, но реша ли да пусна радио и пак да завъртя диска след това - блокаж. Смених го с някакво Сони, което топли, но в рамките на нормалното, докато до преди със стария плейър дисковете излизаха горещи.

- Psyxodelia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320i Coupe
- Мечтае да кара: M3 ,M6
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз бях писал тема за това в "Кар аудио-то". И аз страдам от същата гадост.С аудио диск нямам проблем с прескачане ,но и той колкото и да държи в един момент ми се изписва прегряване на плеъра и спира изобщо
Ако парното духа само в краката съм забелязал ,че много време трябва да мине, но при свиреща силно музика и усилени баси ,за не много време започва да прекъсва и да спира да свири
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
при греещи бутони, копчета, цд-та и други... бегом за мерене на акумулатор и динамо... после мерси пия 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Владо написа:при греещи бутони, копчета, цд-та и други... бегом за мерене на акумулатор и динамо... после мерси пия
Кви отклонения би могло да има силен слаб ток , нали има регулатор на алтернатора?
Иначе и при мене грее ма не чак толкова,че да е притеснително.
След 10-12 часа нон-стоп свирено понякога отказва да подкара МП3 дискове,но след кратка пауза 10-15 мин. изключено , тръгва всичко

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
На мен лятото като го погърча яко Alpine-а изключваше поради прегряване... и дори си го изписваше на дисплея (TOO HOT)
.... ма при 35С навън, нищо чудно.... зимата обаче нямам ядове... 

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Айде и аз да вметна нещо....при продължително каране и слушане на музика,почва да грее якооо...с Pioneeer DEN-9800BT но не спира и не прескача,за което мн.се радвам...
Но в буса имам едно DAEWOO AGS 5200,ново е и като послушам един-два часа,почват мъките
в гаранция е и като попитах в сервиза ми обесниха,че самият диск като се понагрее изменя своята структора(физика,всички сме го учили) и става труден за разчитане от четеца(лупичката фокусираща лазерния сноп).
Има едно решение на проблема,след като почистих въпросното стъкълце започна да работи доста по добре и сега си свири по дълго време без да спира и прескача,заеква и т.н.
...а почне ли пак взимам клечки за уши и почиствам...
Но в буса имам едно DAEWOO AGS 5200,ново е и като послушам един-два часа,почват мъките

Има едно решение на проблема,след като почистих въпросното стъкълце започна да работи доста по добре и сега си свири по дълго време без да спира и прескача,заеква и т.н.
...а почне ли пак взимам клечки за уши и почиствам...

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
14 мнения
• Страница 1 от 1