Бавно загрява
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Бавно загрява
Здравейте, колата много бавно загрява, респективно много бавно идва топлото. 15 мин след като тръгна, вече става по-приятно в салона. При вас как загряват? Може би ще трябва да сменя термостата.
- Bullet_1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530dA E39 M-pack
- Мечтае да кара: E30 S50 на широко
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
- D_I_V_A_K_A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го полека..
Зимата хората слагат кашони да загряват колите им!!! сложи и ти кашон и щте загрява и ватре щте е баня 

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
D_I_V_A_K_A написа:Зимата хората слагат кашони да загряват колите им!!! сложи и ти кашон и щте загрява и ватре щте е баня
Форумът е БМВ..

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
- Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
- Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR
............
Термостат е колега-аз имах същият неприятен проблем! Нов термостат и от скъпия антифриз и си ти! 

In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
Сега в студа минавам поне 2 км докато стигне работна температура иначе кагато стрелката стигне средата на синьото започва да се усеща топлината
казваш че колата ти загравя бавно явно термостата ти е муден (но не е заминал все още)
казваш че колата ти загравя бавно явно термостата ти е муден (но не е заминал все още)
Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

Сменяй термостата! И при мене беше така и като си го смених, за 5 минути загрява перфектно. Аз си сложих оригинален за 100-тина кинта. Само да не те изненадат в сервиза с още нещо. Аз отидох да сменям термостат, а смених и водна помпа и ролки, и дифузьор, че се беше натрошил и закачаше перката. 450 лв удоволствието ( с труда).
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Ако от вас до където ходиш предимно влизаш в задръствания мисля че е нормално да загрява при "- градуса" за 15 мин. Аз сутрин вече два дена е -3гр. и колата ми загрява за толкова (стрелката отива посредата).И е предимно нанадолнище и общо взето газ не давам.
Така че прецени по стрелката. А по-топло почва да духа към 10 мин. при мен. Прецени тези фактори. (най-вече оборотите с които караш)
Така че прецени по стрелката. А по-топло почва да духа към 10 мин. при мен. Прецени тези фактори. (най-вече оборотите с които караш)
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
И при мен климата се усеща при повече газ.
Обаче Тошка, трябва да направим разликата.
Обичайно е ако си с климатроник да загрява по - бавно и да не дава много ефект в задрсътвания и на светофари; върти се с двигателя трябва да се пораздвижи фреона, а и е замръзнало цялото.
Климатроникът на нашите модели си е малко бавен. Много възможно да смениш термостата и... нищо.
Ако си с парно, не е така, оно си върви
А бавното греене на двигателя си е отделен проблем. Може и да е проблем. Може и да не е. Може и да е свързано. Може и да не е. Нормално при 25-30 градуса по - ниска температура навън двигателят да загрява доста по - бавно
Обаче Тошка, трябва да направим разликата.
Обичайно е ако си с климатроник да загрява по - бавно и да не дава много ефект в задрсътвания и на светофари; върти се с двигателя трябва да се пораздвижи фреона, а и е замръзнало цялото.
Климатроникът на нашите модели си е малко бавен. Много възможно да смениш термостата и... нищо.

А бавното греене на двигателя си е отделен проблем. Може и да е проблем. Може и да не е. Може и да е свързано. Може и да не е. Нормално при 25-30 градуса по - ниска температура навън двигателят да загрява доста по - бавно
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
D_I_V_A_K_A написа:Зимата хората слагат кашони да загряват колите им!!! сложи и ти кашон и щте загрява и ватре щте е баня
Кашон по би отивал на "форд фазер", по известен, като "трабант"

Термостатът струва малко повече от един кашон има-няма 35-40 лв.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
D3BEP написа:Обичайно е ако си с климатроник да загрява по - бавно и да не дава много ефект в задрсътвания и на светофари; върти се с двигателя трябва да се пораздвижи фреона, а и е замръзнало цялото.
Както вече някой каза, климатроника на Е36 не е инверторен т.е. не може да топли... единственото му предимство е да контролира въздушният поток и топлината, която влиза в купето... но тази топлина я взима от двигателя т.е. в голяма степен е идентично на нормалното парно при колите с/без климаТИК... докато не позагрее ДВГ-то няма да дойде топло, ако ще да си скъсаш ризата

- hristo_t
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 tds
Бавно загрява
Здравейте колеги.,Аз съм с дигиталния климатроник .И при мен е така откакто започнаха студовете. Но не мисля че е проблем. С нов термостат съм и някакъв италиански антифриз (уж го дават по скъп). Но съм забелязал че през седмицата когато тръгвам на работа в 7:00 и когато е по студено де загрява за 3-4 км. През почивните дни ставам и по късно тръгвам към 9:00, и загрява за около километър два.
htt
- hristo_t
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 tds
Бавно загрява
Здравейте колеги.,Аз съм с дигиталния климатроник .И при мен е така откакто започнаха студовете. Но не мисля че е проблем. С нов термостат съм и някакъв италиански антифриз (уж го дават по скъп). Но съм забелязал че през седмицата когато тръгвам на работа в 7:00 и когато е по студено де загрява за 3-4 км. През почивните дни ставам и по късно тръгвам към 9:00, и загрява за около километър два.
htt
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3