Смяна на горивен филтър .
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- koko14koko
- Потребител
-
Смяна на горивен филтър .
Здравейте колеги, знае ли някой как се сменя горивен филтър на 320и Е36, защото на мойто специално този филтър е на адски неудобно място до където няма достъп нито отгоре, нито от канал.
Доло до двигателя е вижда се, но никак не мога да бръкна дотам.
Та въпроса е по какъв начин се сменя това нещо ?
Благодаря
Доло до двигателя е вижда се, но никак не мога да бръкна дотам.
Та въпроса е по какъв начин се сменя това нещо ?
Благодаря
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Колега става отдолу на канал,единия маркуч за по лесно го свали отгоре(този,който е след филтъра),а другия отдолу.
За по лесничко,първо разхлаби самата скоба,която държи филтъра за да го нагласиш и по лесно да отвъртиш скобите на маркучите.
Като свалиш долния маркуч,ще текне бензин та добре е да се пазиш,и като монтираш новия филтър се увери в посоката,в която трябва да минава горивото.
П.С.добре цялата тази процедура да се прави на студен двигател,щото иначе....мноооо...париииййй
За по лесничко,първо разхлаби самата скоба,която държи филтъра за да го нагласиш и по лесно да отвъртиш скобите на маркучите.
Като свалиш долния маркуч,ще текне бензин та добре е да се пазиш,и като монтираш новия филтър се увери в посоката,в която трябва да минава горивото.
П.С.добре цялата тази процедура да се прави на студен двигател,щото иначе....мноооо...париииййй

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- koko14koko
- Потребител
-
Благодаря много за подробната информация . Ще опитам .
А между другото, скоро му правих чип-тунинг + сп. филтър и съм доволен - има ефект. Излезе ми около 700 лева, но определено върви по-добре.
(Това за интересуващите се от чип-тунинг специално на 320и Е36)
А между другото, скоро му правих чип-тунинг + сп. филтър и съм доволен - има ефект. Излезе ми около 700 лева, но определено върви по-добре.
(Това за интересуващите се от чип-тунинг специално на 320и Е36)
3 мнения
• Страница 1 от 1