Питане за цъкане на мигачи

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325xi

Питане за цъкане на мигачи

Мнение от Venci_ii » 10 Дек 2007, 13:11

Здравейте
Пиша тук, защото проблема, който имам е в цъкането на мигачите, а то май е еднакво на повечето БМВ-та и някой може да се е сблъсквал с подобен проблем при друг модел и да помогне.
Проблема ми е, че когато включа мигач /независимо ляв, десен или аварийки/ не се чува цъкането, а мигачите си работят. Най-вероятно поради същата причина не се чува и алармата за забравени фарове. До колкото знам на БМВ-тата цъкането не е от реле, а има някакъв зумер /или нещо подобно/, което подава само звуков сигнал при пускане на мигач.
Молбата ми е, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или поне знае къде се намира въпросната джаджа да помага.
Колата ми е Е36 купе
Предварително благодаря

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 10 Дек 2007, 14:10

споко няма зумер за цъкането просто релето ти работи супер...а зумера за фаровете сигурно е развален за да не пищи...че като работи както трябва и глух да си ще го чуеш

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Re: Питане за цъкане на мигачи

Мнение от sappa » 10 Дек 2007, 14:34

Venci_ii написа:Здравейте
...знае къде се намира въпросната джаджа да помага.
Колата ми е Е36 купе
Предварително благодаря

въпросната джаджа която цъка с мигачите се намира в таблото с приборите (скоростомер, оборотомер и тн).

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 10 Дек 2007, 15:28

grnka написа:споко няма зумер за цъкането просто релето ти работи супер...а зумера за фаровете сигурно е развален за да не пищи...че като работи както трябва и глух да си ще го чуеш

Е тука си в грешка. Зумера е в таблото, а тромбата :lol: за фаровете е на кората над педалите, ако я имаш де :mhihi:
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 10 Дек 2007, 15:40

и моята го направи това на 2 пъти преди около месец. но после се оправи от самосебе си :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 10 Дек 2007, 18:00

абе нз при мен мига4ите ту се 4ува като работят ту не ..понякога като ку4е рамжът понякога гадно цъкат ..не6то имам ..наи си ме кефеха като нищо не с 4уваше ..
я даите малко пове4е инфо за тази машинка зумер дето се намирала в таблото?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 10 Дек 2007, 18:19

Заводски, и зумера за фаровете, и цъкането за мигачите са от едно говорителче, и то се намира в таблото. Ако има някакъв зумер на кората, той е слаган допълнително. Тука имам едно старо табло, и после ако ми се занимава ше го разчовъркам да намеря, къде точно е тая гад
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Venci_ii » 10 Дек 2007, 19:20

[quote="Митко Ганчев"]Заводски, и зумера за фаровете, и цъкането за мигачите са от едно говорителче, и то се намира в таблото. Ако има някакъв зумер на кората, той е слаган допълнително. Тука имам едно старо табло, и после ако ми се занимава ше го разчовъркам да намеря, къде точно е тая гад[/quote]

колега моля те да се разровиш и ако може да снимаш въпросната част че аз вчера разглобявах таблото но не успях да разбера какво трябва да цъка.
иначе съм сигурен че е от едно и също място пищи при пуснат мигач и забравени фарове /на предишното БМВ когато оставиш на аварийки и забравиш фаровете зумерчето се чудише кой тон да изпее първо и ставаше една боза :) /

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 10 Дек 2007, 21:40

Значи, колега...зумерчето се намира ето тук:

Изображение

Обаче има един проблем, аз мето табло като го разглобих, при мен платката е хваната за задния капак с едни пластмасови крачета, които са така разтопени, че си личи че е правено с цел да не се отваря :( Ако искаш погледни при теб как е, но вероятно е същото. Ако някой е намерил начин да го отвори, да свирка;) Проблема е че платката не може да се махне от пластмасовия капак отзад, а зумерчето е точно там! Вариянта е с нещо да махнеш тия пластмасови щифтове, ама трябва много внимателно, щото изглеждат твърди :roll: успех!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Venci_ii » 11 Дек 2007, 12:12

гадост
аз като разглобих таблото не успях да сваля платката поради тази причина и силно се надявах джаджата да не е от зад но уви
сега ще мисля как да го разглобя така да не го унищожа
мерси за информацията

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 01 Авг 2008, 0:11

Момчета има ли оправия това реле и някъде навиват ли се да го оправят, че вече цъкането на мигачите почти спря :help: :help: :help:
хайде помагайте де, на никой ли не са му спирали да му цъкат мигачите?
и фаровете като са пуснати, а колата е изгасена, онова гадно пищене, за забравени фарове не пуюка :(.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 05 Авг 2008, 11:51

хайде де колеги, на никой ли не му е правило проблем това реленце?
а и най-странното при мен е че когато колата е студена, цяла вечер на сянка сутринта си работи, но като се постопли отказва да цъка :(

Назад към E36