Питане за цъкане на мигачи
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Venci_ii
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325xi
Питане за цъкане на мигачи
Здравейте
Пиша тук, защото проблема, който имам е в цъкането на мигачите, а то май е еднакво на повечето БМВ-та и някой може да се е сблъсквал с подобен проблем при друг модел и да помогне.
Проблема ми е, че когато включа мигач /независимо ляв, десен или аварийки/ не се чува цъкането, а мигачите си работят. Най-вероятно поради същата причина не се чува и алармата за забравени фарове. До колкото знам на БМВ-тата цъкането не е от реле, а има някакъв зумер /или нещо подобно/, което подава само звуков сигнал при пускане на мигач.
Молбата ми е, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или поне знае къде се намира въпросната джаджа да помага.
Колата ми е Е36 купе
Предварително благодаря
Пиша тук, защото проблема, който имам е в цъкането на мигачите, а то май е еднакво на повечето БМВ-та и някой може да се е сблъсквал с подобен проблем при друг модел и да помогне.
Проблема ми е, че когато включа мигач /независимо ляв, десен или аварийки/ не се чува цъкането, а мигачите си работят. Най-вероятно поради същата причина не се чува и алармата за забравени фарове. До колкото знам на БМВ-тата цъкането не е от реле, а има някакъв зумер /или нещо подобно/, което подава само звуков сигнал при пускане на мигач.
Молбата ми е, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или поне знае къде се намира въпросната джаджа да помага.
Колата ми е Е36 купе
Предварително благодаря
- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
Re: Питане за цъкане на мигачи
Venci_ii написа:Здравейте
...знае къде се намира въпросната джаджа да помага.
Колата ми е Е36 купе
Предварително благодаря
въпросната джаджа която цъка с мигачите се намира в таблото с приборите (скоростомер, оборотомер и тн).
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
grnka написа:споко няма зумер за цъкането просто релето ти работи супер...а зумера за фаровете сигурно е развален за да не пищи...че като работи както трябва и глух да си ще го чуеш
Е тука си в грешка. Зумера е в таблото, а тромбата

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
и моята го направи това на 2 пъти преди около месец. но после се оправи от самосебе си

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
абе нз при мен мига4ите ту се 4ува като работят ту не ..понякога като ку4е рамжът понякога гадно цъкат ..не6то имам ..наи си ме кефеха като нищо не с 4уваше ..
я даите малко пове4е инфо за тази машинка зумер дето се намирала в таблото?
я даите малко пове4е инфо за тази машинка зумер дето се намирала в таблото?
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Заводски, и зумера за фаровете, и цъкането за мигачите са от едно говорителче, и то се намира в таблото. Ако има някакъв зумер на кората, той е слаган допълнително. Тука имам едно старо табло, и после ако ми се занимава ше го разчовъркам да намеря, къде точно е тая гад

- Venci_ii
- кандидат ентусиаст
-
[quote="Митко Ганчев"]Заводски, и зумера за фаровете, и цъкането за мигачите са от едно говорителче, и то се намира в таблото. Ако има някакъв зумер на кората, той е слаган допълнително. Тука имам едно старо табло, и после ако ми се занимава ше го разчовъркам да намеря, къде точно е тая гад[/quote]
колега моля те да се разровиш и ако може да снимаш въпросната част че аз вчера разглобявах таблото но не успях да разбера какво трябва да цъка.
иначе съм сигурен че е от едно и също място пищи при пуснат мигач и забравени фарове /на предишното БМВ когато оставиш на аварийки и забравиш фаровете зумерчето се чудише кой тон да изпее първо и ставаше една боза :) /
колега моля те да се разровиш и ако може да снимаш въпросната част че аз вчера разглобявах таблото но не успях да разбера какво трябва да цъка.
иначе съм сигурен че е от едно и също място пищи при пуснат мигач и забравени фарове /на предишното БМВ когато оставиш на аварийки и забравиш фаровете зумерчето се чудише кой тон да изпее първо и ставаше една боза :) /
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Значи, колега...зумерчето се намира ето тук:
Обаче има един проблем, аз мето табло като го разглобих, при мен платката е хваната за задния капак с едни пластмасови крачета, които са така разтопени, че си личи че е правено с цел да не се отваря
Ако искаш погледни при теб как е, но вероятно е същото. Ако някой е намерил начин да го отвори, да свирка;) Проблема е че платката не може да се махне от пластмасовия капак отзад, а зумерчето е точно там! Вариянта е с нещо да махнеш тия пластмасови щифтове, ама трябва много внимателно, щото изглеждат твърди
успех!

Обаче има един проблем, аз мето табло като го разглобих, при мен платката е хваната за задния капак с едни пластмасови крачета, които са така разтопени, че си личи че е правено с цел да не се отваря

- Venci_ii
- кандидат ентусиаст
-
гадост
аз като разглобих таблото не успях да сваля платката поради тази причина и силно се надявах джаджата да не е от зад но уви
сега ще мисля как да го разглобя така да не го унищожа
мерси за информацията
аз като разглобих таблото не успях да сваля платката поради тази причина и силно се надявах джаджата да не е от зад но уви
сега ще мисля как да го разглобя така да не го унищожа
мерси за информацията
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Момчета има ли оправия това реле и някъде навиват ли се да го оправят, че вече цъкането на мигачите почти спря
хайде помагайте де, на никой ли не са му спирали да му цъкат мигачите?
и фаровете като са пуснати, а колата е изгасена, онова гадно пищене, за забравени фарове не пуюка
.

хайде помагайте де, на никой ли не са му спирали да му цъкат мигачите?
и фаровете като са пуснати, а колата е изгасена, онова гадно пищене, за забравени фарове не пуюка

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
хайде де колеги, на никой ли не му е правило проблем това реленце?
а и най-странното при мен е че когато колата е студена, цяла вечер на сянка сутринта си работи, но като се постопли отказва да цъка
а и най-странното при мен е че когато колата е студена, цяла вечер на сянка сутринта си работи, но като се постопли отказва да цъка

12 мнения
• Страница 1 от 1