Леко питане за катализатора
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Леко питане за катализатора
Веднага знам че всички ще офнат "пак ли?", но питането ми е към тези които искат колите да не им бучат в купето. Днес реших да се разходя до практикер и колата едвам набираше
,напоследък наистина я чувствах спъната ама чак толкова никога. Оборотите на празен ход не се менят. Когато реша да я настъпя на 2-ра до към 5500об. (с голям зор по надолнище) в купето замирисваше на една тежка миризма,но не на развалени яйца баш.
. След като си тръгнах от практикер, колата вървеше по-добре (даже натоварена). Та си помислих КАТАЛИЗАТОР. Отдавна му се каня,но едно ме спира т.к. питах един дето се занимава с това ми каза че каквото и да слагам колата няма да е безшумна както е била. Та въпроса ми към вас каква ви е е идеята и някой с безшумно гърне махал ли си е катализатора и как се е отразило на шума в купето?
Благодаря на всички предварително.
P.S. И ако някой знае във варна къде читаво ще го направят?

Благодаря на всички предварително.
P.S. И ако някой знае във варна къде читаво ще го направят?
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
маха се катализатора и на негово място се слага резонаторно гърне. цяла процедура ще ти струва м/у 60 и 120 лв
има шанс да ти закупят катализатора, за това е така.
има шанс да ти закупят катализатора, за това е така.
- kraska
- ентусиаст
-
Това го знам, само дето ме притеснява гадния шум в купето после. Затова питам тези дето са го правили това,дали се усеща осезаемо разликата в шума.
- speedmaniac
- младши ентусиаст
-
Според мен с резонаторно гърне разликата не е много голяма, а напротив, става пееко по-приятен звука 

...E36 Rulzzz...
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E
- kraska
- ентусиаст
-
А ако се избуши катализатора и на негово място сложат вата или там както ги праят,да не си личи че е махан ? Някой правил ли го е това?
аз мислех да си махам катализатора не е запушен ами еи така да го няма ма се отказах майстора в сервиза ми каза че бая ще бучи ако сложа тръба а другия вариянт било право гърне с вата ама звука на колата се променял начи това право гърне струва 60лв и убирало вибрациите и шума но до каква степен незнам 

- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
И аз да питам тея с избушените катализатори... какво правим при техническия преглед или по-точно като ти замерват изгорелите газове? някой да е имал проблеми?
---
Проблем с прегледа ще имате,не ме питайте ама е така,иначе катализатора се маха лесно.Сваляш гърнето,внимателно отваряш алуминиевата ламарина която е около гърнето,правиш отвор с флекса и му вадиш карантията,ударяш шевовете с телоподавката и си слагаш обратно алуминиевата ламарина като краищата и ги притискаш с клещи.Не личи че е изтърбушвано гърнето и шума почти не се променя.Но винаги има едно НО,от заварките гърнето почва да гние по-бързо,на прегледа ако не е твой човек в повечето случаи духаш супата,ебахти екологията някой кошници кадат като печки и влизат в нормата а бавареца к..р,

- JasonStorm
- Потребител
-
Вчера махнах катализатора и звука се промени савсем леко само във високите обороти. Сложих резонаторно гарне и ми взеха катализатора за 100 лв. Колата варви по добре.
- dobo-is
- младши ентусиаст
-
- Кара: остъклена тераса
- Мечтае да кара: open wheeler
kraska написа:Това го знам, само дето ме притеснява гадния шум в купето после. Затова питам тези дето са го правили това,дали се усеща осезаемо разликата в шума.
вместо резонатор,да ти сложат тръба(диаметъра и да е равен със диам.на системата)според мен е по добре
аз бях със резонатор но го отрязах и си капнах една тръбичка
и звука ми харесва повече
- Vozq_bez_pari
- младши ентусиаст
-
- Кара: is turbo / 520i,и на жената е30ката
dobo-is написа:kraska написа:Това го знам, само дето ме притеснява гадния шум в купето после. Затова питам тези дето са го правили това,дали се усеща осезаемо разликата в шума.
вместо резонатор,да ти сложат тръба(диаметъра и да е равен със диам.на системата)според мен е по добре
аз бях със резонатор но го отрязах и си капнах една тръбичка
и звука ми харесва повече
не трябва ли да се сменя само с резонаторно гърне......

- inseCT
- младши ентусиаст
-
- Кара: докато има!
- Мечтае да кара: Steptronic
- Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)
Аз съм стръба вместо катализатора...!Тка си е супер,звука е много лек и приятен...и особено като влезе над 4 почва да се изменя много...а и мотора си работи каточели по отпушен 

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
kraska написа:А ако се избуши катализатора и на негово място сложат вата или там както ги праят,да не си личи че е махан ? Някой правил ли го е това?
Аз съм така, но не с вата, ами още един лист ламарина, азбест и т.н. звука стана невероятен! Още не съм чул 320-ка да работи така
inseCT написа:Аз съм стръба вместо катализатора...!Тка си е супер,звука е много лек и приятен...и особено като влезе над 4 почва да се изменя много...а и мотора си работи каточели по отпушен
така ще си съсипеш задното гърне доста по-бързо ...
И аз моя катализтор го махнах и на негово място ми сложиха една трабичка и няма да ви казвам какъв режешт звук се получава след 3000обр.Отпуши се с 10кончета
.Между деругото ми казаха че като си махаш катализатора трябва да ти сложат някво мостче за да лъже ламбда сондата иначе давало грешки в компа

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2