Огромен разход и никаква идея защо...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Огромен разход и никаква идея защо...
компота е 316 с верижния мотор...
в момента ми дава разход 17-18 на 1ОО градско...
смених свещи смених кабели... ходих 2 пъти на диагностика... замериха ми газове и всичко изглежда перфектно... катализатора го няма
също така гърми и хвърля огън ( вижте подписа ми )
и вече незнам на къде да поема за да отстраня проблема... до преди месец си ми гореше 1О-11 градско и изведнъж скочи на 17-18...
в момента ми дава разход 17-18 на 1ОО градско...
смених свещи смених кабели... ходих 2 пъти на диагностика... замериха ми газове и всичко изглежда перфектно... катализатора го няма
също така гърми и хвърля огън ( вижте подписа ми )
и вече незнам на къде да поема за да отстраня проблема... до преди месец си ми гореше 1О-11 градско и изведнъж скочи на 17-18...

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Ами провери си маркучите за теч... Макар че мирише.
Бензиновата помпа и ламбда сонда(все пак) ако могат да погледнат.
И не знам дали да не идеш и по - далеч с диагностиката, например да мериш комресии...
Но имай предвид, в студеното време колата харчи повече и е възможно да загрява по - бавно.
А ако я караш студена, или най - често студена, този разход е нормален. Т.е. ако напоследък пак си на градско, но на сравнително къси разстояния или за кратко време.
Ако бичиш и климатроника, и той вдига.
Бензиновата помпа и ламбда сонда(все пак) ако могат да погледнат.
И не знам дали да не идеш и по - далеч с диагностиката, например да мериш комресии...
Но имай предвид, в студеното време колата харчи повече и е възможно да загрява по - бавно.
А ако я караш студена, или най - често студена, този разход е нормален. Т.е. ако напоследък пак си на градско, но на сравнително къси разстояния или за кратко време.
Ако бичиш и климатроника, и той вдига.
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
tsb_bg написа:"градско" означава в София или![]()
Защото в София отдавна не се кара а са виси по задръстванията
Плевен...
но и тук не е цвете
разстояние от 2 км го минавам за има няма 15 минути

- asi_tulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 Turbo
Яро написа:Ако караш 3 км, спираш, гасиш, слизаш, след час идваш палиш, пак 3км даже е икономична
Е те това е моето каране. И ми гори около 20 на сто. В тия студове и това висене по светофари си направо екстра.

ре
Стга лъгахте колегата съгражданин! 20л. на 100 км харчи на Деси Х5-цата, която е 4.6
За теб нормален зимен разход е не повече от 13-14 л. и то ако си рейсър, доколкото може да си рейсър с М43 

///M Club Member
множко е ..
сигурно си има причина .. вероятно не една
днес сипах газ .. на Кадугата от няква попурна станция
.. все едно карам на ръчна .. незнам каква газ е .. за корене, за рязане или за коли .. ама ..
при няколко зареждания ли го прави ли .. за първи път засичаш този разход ?
сигурно си има причина .. вероятно не една
днес сипах газ .. на Кадугата от няква попурна станция
.. все едно карам на ръчна .. незнам каква газ е .. за корене, за рязане или за коли .. ама ..
при няколко зареждания ли го прави ли .. за първи път засичаш този разход ?
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
- bate raiko
- кандидат ентусиаст
-
Не палете фитилите на човека бре
- Оги, засичането на разхода в "градската джунгла" е почти мисия невъзможна...Действително така, както го казваш - 17-18 на сто звучи стряскащо, ама дали е точно
. Миналата седмица карах голфа на сина / 1.6 ГТ мотора 101 коня / с борд компютърче и на всеки сфетофар си играех да гледам данните - показваше доста различни усреднени данни - от 10.5 до 13.0 на сто в рамките на триста метра / два светофара
/. Ако това са данни, които си получил на принципа от пълен догоре до празен резервоар - тогава съм съгласен, че разхода е височък..Поздрави!!

ре
bate raiko написа:Не палете фитилите на човека бре![]()
- Оги, засичането на разхода в "градската джунгла" е почти мисия невъзможна...Действително така, както го казваш - 17-18 на сто звучи стряскащо, ама дали е точно
. Миналата седмица карах голфа на сина / 1.6 ГТ мотора 101 коня / с борд компютърче и на всеки сфетофар си играех да гледам данните - показваше доста различни усреднени данни - от 10.5 до 13.0 на сто в рамките на триста метра / два светофара
/. Ако това са данни, които си получил на принципа от пълен догоре до празен резервоар - тогава съм съгласен, че разхода е височък..Поздрави!!
Да, много си прав

ПП: Компота има ли ОБЦ?
///M Club Member
- bate raiko
- кандидат ентусиаст
-
Тоя, който търкалям, няма - иначе по принцип гледах в бмвфанс.инфо, че ОВС-то при компотчетата практически дава инфо през модула на часовника 

- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
- Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
- Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR
....
Пичага, ходи на диагностика да ти видят ламбда сондата (читава ли е въобще, на какви градуси работи в оптимален работен режим и т.н.)-тва за разхода( а и вървежа между другото) е много свързано с ламбда сондата! Пиши като решиш проблема да видиме все пак какво ще излезе! Успех 

In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2