Пробката за обезвъдушаване на радиатора се чупи?!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- ///М Теchnic
- кандидат ентусиаст
-
Пробката за обезвъдушаване на радиатора се чупи?!
Днес реших да обезвъздуша от пробката, която се намира до отвора за наливане не антифриз и открих че пластмасовото болтче е било вече чупено и са закърпили положението със силикон.Вие имате ли този проблем?
Re: Пробката за обезвъдушаване на радиатора се чупи?!
///М Теchnic написа:Днес реших да обезвъздуша от пробката, която се намира до отвора за наливане не антифриз и открих че пластмасовото болтче е било вече чупено и са закърпили положението със силикон.Вие имате ли този проблем?
Тц.Утре ще проверя в гаража дали на един стар радиатор не седи пробката.Ако е там получаваш подарък.

- ///М Теchnic
- кандидат ентусиаст
-
Ще ви разясня какво е положението.
Както ви казах пробката е била вече счупена и са я затапили със силикон или по скоро са я напълнили с материл от пистолет за течна пластмаса.След като развивх се откърти само главата на пробката, а под нея остана излятата пластмаса, но въпреки нея антифриз пак шуртеше.
Не ми се ръчка да чистя излятата пластмаса, защото ме е страх да не падне вътре в радиатора и да не запуши системата.
Имате ли опит със случай като този?!
Отвора на пробката с открито дъно ли е?!
Имали опастност да попаднат шлици пластмаса в радиатора, ако тръгна да я почиствам, за да завия нова пробка?!
10Х!
Както ви казах пробката е била вече счупена и са я затапили със силикон или по скоро са я напълнили с материл от пистолет за течна пластмаса.След като развивх се откърти само главата на пробката, а под нея остана излятата пластмаса, но въпреки нея антифриз пак шуртеше.
Не ми се ръчка да чистя излятата пластмаса, защото ме е страх да не падне вътре в радиатора и да не запуши системата.
Имате ли опит със случай като този?!
Отвора на пробката с открито дъно ли е?!
Имали опастност да попаднат шлици пластмаса в радиатора, ако тръгна да я почиствам, за да завия нова пробка?!
10Х!
При мен се чупила тапата но не е имало силикон
Първо трябва да изчистиш възможно най-добре силикона като внимаващ да не нараниш резбата
После пробиваш два глухи отвора (не до края на тапата) един до друг, да се образува шлиц за права отверка и развиваш счупената тапа. Ако няма силикон мецду тапата и резбата става сравнително лесно
Обезвъздушаваш и навиваш нова тапа
Първо трябва да изчистиш възможно най-добре силикона като внимаващ да не нараниш резбата
После пробиваш два глухи отвора (не до края на тапата) един до друг, да се образува шлиц за права отверка и развиваш счупената тапа. Ако няма силикон мецду тапата и резбата става сравнително лесно

- ///М Теchnic
- кандидат ентусиаст
-
Re: Пробката за обезвъдушаване на радиатора се чупи?!
GVT написа:///М Теchnic написа:Днес реших да обезвъздуша от пробката, която се намира до отвора за наливане не антифриз и открих че пластмасовото болтче е било вече чупено и са закърпили положението със силикон.Вие имате ли този проблем?
Тц.Утре ще проверя в гаража дали на един стар радиатор не седи пробката.Ако е там получаваш подарък.
Благодаря предварително!
Имах същият проблем преди с първото ми бмв. Значи едва я отвих по следният начин - взех една отвертка и я нагрях с газова горелка, мушнах я в останалото от старата пробка в радиатора и изчаках да изстине. Така я отвих и след това реших проблема много лесно, имам познат стругар и той ми направи медна, с канал в резбата от едно шестограмче медно. тва е по-добро защото първо, заради шестоъгълния профил може да отвиваш/завиваш с гаечен ключ, а отделно ми направи и канал за отвертка и практически е нерушима.
AcoTo®
- ///М Теchnic
- кандидат ентусиаст
-
tsb_bg написа:При мен се чупила тапата но не е имало силикон
Чудя се колко е дълга тапата, за да знам колко на дълбоко да дупча.
- ///М Теchnic
- кандидат ентусиаст
-
Ами ако затапя отвора по някакъв начин, от къде другаде мога да обезвъздуша?Трябва да е пак някъде по горната част на инсталацията.
12 мнения
• Страница 1 от 1